Min tuffaste studievecka hittills. Gruppuppgiften skulle skrivas klart och föreläsningarnas abstraktionsnivå höjdes ett snäpp. Jag klarade det också! Återhämtningen har inte varit så omfattande som jag har behövt, men tillräckligt för att inte tappa fotfästet.

I onsdags kväll hade vi upptaktsmöte med F! och jag kände mig mer peppad än på länge. I fredags när seminarium 2 var klart var det som att luften gick ur mig. Jag har varit så trött i helgen. Det är helt okej. Jag prioriterar sånt som ger energi och blandar upp med mycket vila och några måsten. Jag vet att när jag har trappat upp aktivitet som jag har gjort de senaste veckorna krävs det också en nedtrappning för att inte krascha. Jag är otroligt tacksam för den självkännedom jag har med mig idag. 

Veckan som kommer är både vilsam och spännande. Förutom en föreläsning per dag måndag-onsdag ska jag förbereda mig inför helgens stora gala för Stora Influencerpriset. Jag får sockerdricka i blodet bara jag tänker på det. Frisören ska besökas och smycken ska väljas ut. Sen är jag redo att glänsa ikapp med mina fellow influencerkollegor. 

Wilda oktober 2017 - reaktionista.se

     Få förtroendet att lyssna på någon som öppnar sig om sina svårigheter.

     Känna mig stark och stadig när jag mötte en vän i förtvivlan. Att jag idag kan vara känslomässigt närvarande utan att ta över någon annans smärta och göra den till min.

     Att min kompis Lina har gett ut sin första rapport om Sveriges muséer. Så cool!

     Regnsmatter mot fönstret en mörk kväll.

     Den stora tomat-skördar-dagen och alla nyanser av tomater i skålarna.

Årets sista balkongtomater - reaktionista.se

     Känna mig sorgsen men ändå må bra i det, för att det gick att förstå.

     Ny säsong av Blacklist!

     Att reda ut missförstånd och lösa konflikter.

     Locka håret! Och att en klasskamrat la märke till det 😀

     En rosa himmel som färgade molnen i orange guldiga toner i fredagskväll och mot den bakgrunden tonade en ståtlig regnbåge upp sig. Får helt ärligt gåshud och tårar i ögonen när sånt händer! Den var till och med så fin att jag bjuder på en mobilbild idag.

Rosa himmel och regnbåge - reaktionista.se

     När läraren bjöd på känsliga delar i sin livshistoria för oss i sin föreläsning.

     Emilias fina ord om mig på sin instagram.

     Att det fortfarande blommar på min balkong.

     När jag läste Beatas fina ord om min blogg. Hjärtat bara lugnade sig av orden, som så ofta när de kommer från Beata.

     Långpromenader som rensar hjärnan.

Stjärnöga i oktober - reaktionista.se

     Att ha föreläsningar om trauma och kriser.

     Gatuljusens sken på blänkande asfaltsgator under regniga kvällar.

     Visa en ny vän ett sammanhang där jag finner mycket trygghet idag.

     Få komplimanger om att jag ser vuxen ut i mina kläder (SOM jag kämpar för den biten och komma ifrån söt-liten-flicka-facket).

     Den FANTASTISKA växten som slingrar sig runt gamla Eskilstunamagasinet.

Eskilstunamagasinet - reaktionista.se

     Få kommentaren att min blogg är magisk. <3

     Kanelbullens dag som ursäktar ett oräknat antal kanelbullar i magen.

     En person som vill engagera sig politiskt och dök upp helt ny på vårt upptaktsmöte med Feministiskt initiativ.

     Prova klänningar och accessoarer och känna peppen inför att jag ska få gå på gala på fredag! Allt tack vare Elin som bjöd med mig. <3

     Att vara KLAR med den första gruppuppgiften. Läs mer om min studentvardag här!

Kanelbullens dag stilleben - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Månadens tema för Monthly Makers är ute! Johanna har presenterat vilket tema som ska sätta igång kreativiteten i oktober. Haka på vetja!

     Jag har alltid varit prestationsdriven, disciplinerad och strukturerad. Med tiden har jag lärt mig att balansera upp det. En som inspirerat mig längs den vägen är Linda som själv reflekterar kring för- och nackdelar med att vara prestationsdriven.

     Linnéa tipsade om en serie som belyser utmattningssyndrom hos unga kvinnor. In och kika på “We can’t do it“! Otroligt viktig och berörande dokumentär i 30-minuters-avsnitt.

     Det är så viktigt att vi pratar om vikten av att bara få vara i sin egen kropp utan att bli bedömd för den. Flora skriver klokt om det.

     Agnes har börjat blogga på svenska! I detta inlägg får du lära känna den här spännande inspirerande matbloggaren med foton som berör i ryggmärgen.

Hur har din vecka sett ut?

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

10 kommentarer

  • Tack själv för en härlig och modig text! Jag har nog alltid varit rädd för den driften men du får mig att se dess fördelar. 🙂

 1. Åh jag försöker också klä mig lite mer vuxet men det är svårt haha! Så fint att mina ord kan lugna, jag känner alltid ett lugn och en harmoni när jag går in här och läser <3 Du är så himla klok och har så mycket självinsikt och det är så fint att ta del av! Kram

  • Haha ja så otroligt svårt att klä sig vuxet när en ser så ung ut, haha. Vilken fin komplimang och så otroligt bekräftande för det jag försöker skapa här <3 Jag är glad att min självinsikt också kan hjälpa andra. Kram!

 2. Shit vad vackert Eskilstuna ser ut genom din lins! Den där solnedgången och klätterväxten – magiskt <3 Blir alltid så lugn och berörd av att läsa din blogg. Liksom stannar upp en stund i vardagsbruset och känner istället vardagsmagin och poesin vibrera på en annan frekvens, parallellt. Det gör mig medveten om att den delen av livet alltid finns där. Speciellt dina stjärnögonblick får mig att känna så.

  Mina stjärnögonblick från förra veckan involverar att vakna i Pite alldeles uppfylld av fantastiska naturupplevelser från Norge, skämma bort chihuahuan Alice med galet mycket gos en måndagmorgon i sängen, att jag vågade visa mig sårbar inför en person som betyder mycket, att jag har börjat gå i terapi igen och äntligen hittat en terapeut som det känns bra med, att jag började blogga på svenska och att det känns så himla kul!!, den kyliga luften i stockholm just nu som får en vilja gå ut på fotopromenader för att sedan värma sig med kaffe inomhus, alla fina kommentarer jag fått den senaste veckan <3 ETC! Så mycket bra just nu.

  Tack så himla mycket för de fina orden om mitt introduktionsinlägg och mina foton!
  Ser supermycket fram emot att ses på galan på fredag!! Kram <3

  • Åh tack Agnes! Känns extra mycket att svara på dina ord nu efter i fredags. Du är en så fantastisk person. Jag har gått runt och sett Eskilstuna lite extra mycket genom linsen sen din kommentar. Blev så motiverad! 😀 Vilka fantastiska ord du ger mig. Så bekräftande!

   Underbara stjärnögonblick du delar med dig av! Sårbarheten och kylig luft berörda mig extra <3 Måste ladda med näsdukar inför dina Norge-inlägg idag tror jag :p

   Kram på dig!

 3. Wow vilken underbar rosa himmel!
  Jag har äntligen fått flytta in i min nya lägenhet, så nu börjar jobbet med att packa upp alla flyttkartonger och hitta alla sakers nya plats 🙂

  • Den var extraordinär helt klart! Åh vad mysigt! Det var så länge sen jag flyttade nu så åh vad jag fick flyttlängtan nu. Mysigt att skapa ett hem på nytt. Men jag bor så bra att jag vill bo kvar länge tack och lov 🙂

 4. Så vackra bilder! Och va kul att du också ska på galan nu på fredag. Hoppas vi ses där! Jag är livrädd för att gå, men vill ju ändå och i slutändan blir det nog jättebra.

  • Det var så fint att se dig även om jag inte riktigt hann hälsa som jag önskade. Vi får ta igen det en annan gång 😀 Tack för fina ord!

Kommentera