Efter nio dagar på resande fot var både energikontot och pengakontot på noll. Höstkylan chockade kroppen och smärtan steg. Det var inte lätt att vara jag. Planen var att påbörja min egen rehabilitering med inplanerad “jobbtid”. Trots smärtan försökte jag hålla kvar vid den planen. Jag lyssnade lyhört på kroppens signaler. Det var en bra taktik, men jag behövde något mer. Jag behövde förnya acceptansen; på biblioteket hade de min bästa självhjälpsbok. Jag behövde röra på mig; svaret blev styrketräning och yogapass. Jag behövde vila; meditation och powernaps. Jag vänjer mig vid den ökade värknivån, hittar min dygnsrytm och är så jäkla stolt över min förmåga att göra det bästa av varje situation. Tack jag, för att du är du.

Stackars lilla fågel

✶     Testa håruppsättningar. Det var så länge sedan jag vågade mig på nya frisyrer.

✶     Att jag lyckades rädda en fågelunge från Aslas klor. Den lilla talgoxen hade tagit sig in i lägenheten via balkongen och jag vågade knappt andas förrän den flög iväg igen. Åh, lilla hjärtat.

✶     När något jag gjorde av misstag blev en väldigt praktisk lösning.

✶     Ruths origami-löv som jag vill göra girlanger av genast. Helst igår.

✶     Lyssna på andra som har gått före mig. Insikter som tar mig vidare.

Red curly bob

✶     Rensa i min ateljé. Få bort onödiga saker och få en översikt av det jag har.

✶     Johanna skriver om Slow Living och ger mig nya perspektiv i det liv jag försöker skapa.

✶     Att jag vågade släppa iväg mitt inlägg om medberoende.

✶     Boken ACT som livsstrategi som räddar mig från harm när kroppen värker i varje millimeter.

✶     Söta tofflor med fårhuvuden som Eva fick i födelsedagspresent av mig. Ville nästan behålla dem själv.

Autumn 1

✶     Att jag just nu har lagt ner alla former av planer för framtiden. Ja, och det är alltså en fantastiskt skön känsla. Jag tänker vara precis här precis just nu så länge det bara går. Tills framtiden börjar skicka några slags tecken.

✶     Komma iväg på ett yogapass på morgonen och inse att yoga är svaret på vad jag behöver 9 av 10 gånger.

✶     Gudrun Schyman. Den intelligensen och skärpan önskar jag att fler ledande personer hade.

✶     Ett nytt självförtroende i skrivandet som tar mig stora kliv framåt dagligen nu.

✶     De senapsgula löven. De roströda löven, de eldtonade och orangeglödande. De limegröna, ljusgröna, guldlysande, mossgröna, gulgrönspräckliga löven. Vad vore alla grå dagar utan er?

Asla norwegian forestcat

✶     Djupa samtal med min älskade Asla som säger mjau och annat klokt till svar.

✶     När jag berättar för en efterlängtad vän att jag är utfattig + har ett skov i fibromyalgin och hon svarar “jag kan komma till dig och köpa med mat”. Såna vänner! <3

✶     Offlinetid på söndagarna. Vill ha mer tid i tystnaden och utan alla intryck som sveper förbi i sociala medier utan hejd. Jag blir en mycket bättre människa när jag hör vad min kropp vill.

✶     Agnes berättar om hur hon behövde förändra sitt liv när hon insåg att hon var högkänslig och introvert.

✶     En lista med instagramkonton av snygga coola kvinnor.

Örhänge

✶     En vän som börjat på en diet som rensade ur köket och kom över med två kassar mat precis när mina pengar hade tagit slut.

✶     Värmefilten som räddar mina nätter från värkpanik.

✶     Ett gammalt örhänge i trä föreställande en vinge som jag hade glömt att jag hade. Tycker så mycket om det.

✶     Matilda tog mig bort från det grå Sverige till en by i Italien för en stund.

✶     Chans till en ACT-behandling genom forskningsstudie. Lever du med kronisk smärta och inte har genomgått en behandling de senaste 3 månaderna? Gå in här och anmäl ditt intresse.

Vad vill du minnas från veckan som gått?

 

10 kommentarer

 1. Tack snälla du för tipset och länken. Så fint att du tänkte på mig. Jag gick in direkt och anmälde mitt intresse. Nu är de bara att vänta. Kram

  • Wilda Svara

   Du var den första som dök upp i mitt huvud. Hoppas att du får en plats. Jag ska bli intervjuad nu på fredag för att se om det passar mig. Kram!

  • Wilda Svara

   Ja tack och lov gick det bra till slut! Asla var måttligt arg på mig efteråt när jag hade tagit ifrån henne “leksaken”. Jag stirrade tillbaka på henne och berättade att i det här huset leker vi inte med småfåglar. Tror dock att budskapet inte gick in riktigt…

 2. Heja fågelräddning och vänner som kommer med mat <3 Hoppas värken släpper någorlunda iaf snart! Jag vill minnas: få oväntat bra feedback på en presentation jag höll, att äntligen ha testat vad som sägs vara Uppsalas bästa burgare (riktigt jävla gott var det!!) och att få två positiva besked om ev extrajobb i vår!

  • Wilda Svara

   Ja, underbara vänner. Det är nog mer en tillvänjningsprocess, hehe. Men till våren lär det minska igen 😉 Vilka härliga besked och underbart med presentationen! 😀

 3. Så himla grym och stark du är som lyssnar på kroppen (lagom mycket) och lyckas hitta en bra balans mellan att fortsätta med de dagliga sysslorna och samtidigt ge dig själv den vila du behöver <3 Du verkar vara en så otroligt lyhörd person. Tack för länkkärlek åter igen! Är nyfiken på boken du nämnde. Både jag & min tjej har funderat på/läst om/pratat om ACT mycket på senaste tiden och är nyfikna på om det skulle kunna hjälpa oss med våra respektive problem. Kollar in boken! Kanske att den kan de några insikter och verktyg även för oss, trots att vi inte lever med kronisk smärta. Hoppas du har haft en riktigt lugn och fin söndag! Kram

  • Wilda Svara

   Jag tror att du just gav mig den finaste komplimangen någonsin. Lyhörd <3 Kanske mest för att jag faktiskt kände igen mig i ordet och vill vara en sån person. Tack för din underbara värme, gång på gång. Krävs en lyhördhet för att kunna se det du ser 😉 ACT är en fantastisk metod. Varsam, utmanande men otroligt stärkande när en hittar sina ingångar till vad som är meningsfullt och ignorerar resten. Byt ut ordet “smärtmonster” till vad era monster består av så tror jag nog att det kan göra susen. Varma kramar och stort lycka till!

 4. Men vilken fint inlägg, så mkt insikt och kärlek i varje punkt och länk. Ska klicka mig vidare till ACT-behandlingen. Vet inte vad det är ens, men kronisk smärta har jag ju. Allt är värt att testas, iaf en gång. Jag älskar de här återkommande inläggen, gör mig alltid så glad! <3

  • Wilda Svara

   Tack Maria! <3 ACT grundar sig, kort sagt, på att acceptera att det inte går att förändra smärtan och lära sig leva med det genom att fokusera på det som ger livet mening. På så sätt bleknar smärtan och stressen över den och därmed minskar också smärtupplevelsen. Bygger mycket på tanken om att den varg vi matar är den som växer – att därför välja ett meningsfullt liv framför ett smärtfritt (omöjligt) liv kommer att ge ett bättre resultat. Hoppas att du kommer med och att det kan ge dig ny kraft.

Kommentera