Varje gång någon frågar hur jag mår nu vet jag inte vad jag ska svara. Jag mår väldigt bra. Bättre än någonsin. Det innebär också att jag kan ta emot de svåraste känslorna nu. Samtidigt som dagarna flyter på fint och livet gör mig gott, gör det också riktigt ont. Det är nu jag ser vad jag har missat. Det är nu jag inte längre kan göra halvdana val. Jag behöver ha med hela mig själv i alla beslut. Jag har haft många fina samtal med vänner denna vecka, kunnat ägna tid i naturen och solskenet har gjort underverk. Jag ser fram emot mer tid i naturen och mer skrivande nästa vecka.

Autumn orange - reaktionista.se

✶     Ta långa djupa andetag med en vän på andra sidan telefonlinjen.

✶     Löv som små vattenskålar.

✶     En unge som tog sig igenom den låsta grinden utan att öppna den, bara slank igenom pinnarna. Det blev en fin symbol för något större.

✶     En långpromenad i skogen, tills elljusspåret tändes upp i mörkret.

✶     Sandra skriver modigt, klokt och öppenhjärtigt om att vara föräldrar när pappan behöver vara borta mycket i jobbet.

Lunch rödbetssoppa - reaktionista.se

✶     Mönster på marken av eklöv, asplöv och lönnlöv i makalösa färgvariationer.

✶     Få saker gjort. Ringa de där jobbiga samtalen, skicka iväg de där papperna som behövde skrivas ut och skrivas under och svara på mailet som har legat orört en längre tid.

✶     Få hem en lunchgäst och bjuda på lyxig rödbetssoppa. Tack Maria för receptet.

✶     Att jag tänkte ge upp minimalism-utmaningen men klarade inte helt av att ge upp, så plötsligt hade jag rensat ut fler saker och ja… klarat den. Haha, alltså nytt livsmål: misslyckas med en utmaning.

✶     Streetgäris och min förening Vildvuxen anordnar filmvisning på nypremiären för Gilmore Girls. Någon önskade det i en Facebookgrupp och så en liten stund senare är det ett evenemang! Jag är så stolt över att vara medlem i en sådan förening.

Autumn red hair - reaktionista.se

✶     Håret som sticker fram under min gröna luva och lockas av luftfuktigheten.

✶     Två koppar te och en burk kakor framför en eld en regnig eftermiddag med en vän. Att tappa rum och tid i intressanta samtal.

✶     Sinnesrobönen. Visdomen i de orden är mina budord i livet.

✶     När det står på väderleksrapporten att det ska vara gråmulet hela veckan och så blir det SOL!

✶     Erics blomkålspasta. Måste testa den i veckan.

Asla Norwegian forest cat - reaktionista.se

✶     En vän ringer och säger “DET ÄR SOOOOL” och en stund senare åker vi iväg med varsin kamera för att fånga alla solstrålar vi kan.

✶     Ligga i sängen en fredagskväll och läsa berättelser om hur människor har fått gröna fingrar, och hur det blir som vackra godnattsagor om växter som tar sig in och får det att växa på insidan. Somna med ett leende.

✶     Att alltid ha Asla nära mig när jag sitter vid datorn. Tryggheten hon ger mig.

✶     Bli inbjuden till en dag med uttryckande konst med mitt bästa skapargäng. Så efterlängtade återseenden.

✶     Sandras 50 tips för att klara vintern, minus alkoholromantiken.

Skrivbok Mindfulness - reaktionista.se

✶     I min lilla värld av blommor av Ida Redig. Som ett ledmotiv till var jag finner min lycka. Jag har lyssnat på repeat i flera dagar och jag vill bara vara där i min och Idas lilla värld.

✶     En ny skrivbok för november och decembers Bullet Journal. Med små vackra illustrationer att färglägga på varje sida, av Johanna Basfords Hemliga Trädgården. Tack för inspirationen, Elsa!

✶     Vänner som säger till när något inte känns bra. Vänner med tålamod, som väntar in tills jag orkar vara jag igen. Som får mig att tro på våren. <3

✶     Ligga ner bland alla löven i skogen och känna sig helt avslappnad och hemma.

✶     Rania fortsätter leverera fantastiska naturfoton. Njuter!

Vad får dina ögon att glittra?

 

15 kommentarer

 1. Så himla fint att läsa de här listorna du gör. Jag brukar skriva Fredagslistan varje vecka med små fina ögonblick men borde “take a leaf out of your book” och länka mer till andra. Det är så fint! Just idag är jag så tacksam för solen och mina sju skogstimmar jag fått i helgen.

  • Wilda Svara

   Åh vad roligt att du gör en liknande grej! Jag ska in och kika genast. Och sju timmar i skogen låter som en dröm! 😀

 2. Alltså den första bilden är magisk, vilka färger! Solen har verkligen gjort den här veckan bättre, det har nästan känts lite som vår istället för höst? Fåglarna har kvittrat och det har varit varmare och jag behövde till och med solglasögon en dag! Toppgrejer den här veckan: påbörjat en bullet journal (så spännande!), SOLEN, keramiktisdag även om det var sista gången, kolla på idol i min kompis nya lägenhet, hamna i en bra grupp för ett grupparbete och slippa en person jag verkligen ogillar mer och mer varje dag, jag testade på klättring (!) och tog mig upp 8 meter fast jag var rädd och så fick jag goppa in och jobba på återbruksverkstaden på biotopia idag för en blev sjuk. Vad mycket det blev, men BRA vecka har det varit! Trots att jag är jätteförkyld 🙂

  • Wilda Svara

   Ja, jag tycker också att det har känts som det. Så glad att du har börjat med bulletjournal. 😀 Men wow på klättringen! Att du vågade! Härligt att du hade en så bra vecka och hoppas att du snabbt kryar på dig!

 3. Jag blir väldigt glad av att läsa om dina stjärnögonblick! Det är så lätt att tiden bara går och en glömmer bort att uppskatta och vara tacksam. Bra att stanna upp och tänka efter. Roligt också när du delar med dig av intressanta länkar.
  Jag är tacksam för fina minnen från förra helgen, som lättade upp den vecka. Att jag lyckats promenera och att begravningen jag var på i fredags blev väldigt fin. Det känns skönt att den är avklarad. Jag är glad att jag druckit grön smoothie varje dag den här veckan (tror jag iaf). Det ska jag försöka fortsätta med! Jag har också hittat en ny favoritspellista: https://open.spotify.com/user/spotify__sverige/playlist/27xqG84u6M6K0GzFaun7qt 😀

  • Wilda Svara

   Så glad jag blir av din kommentar. Det är något häftigt som händer när något som är betydelsefullt för mig också kan bli det för någon annan. Åh det låter riktigt gott med grön smoothie. Vad har du i den? Fint att begravningen blev fin mitt i sorgens tyngd. Och spellistan! Jag blev så glad för jag har den också bland mina favoriter och behövde bli påmind om att ta fram den nu.

   • Jag har länge varit lite skeptisk mot gröna smoothies, trott att jag inte ska tycka om det, men Jimmie lurade i mig en i juni. Med mycket frukt och lite grönsaker gick det fint. Sen dess har jag exprimenterat mot det mindre söta hållet. Vad jag har i beror lite på vad som finns hemma. Brukar variera på: ingefära, grönkål, spenat, svartkål, kiwi, grön banan, gurka, selleri, mangold, mynta, persilja, broccolistam, avokado, mango, ananas, hampaprotein, chiafrön, vetegräspulver tex. Om en ogillar färgen är blåbär, jordgubbar och hallon bra för att göra fin färg och sötare smak. Juice och honung använde jag ibland i somras för att få det sötare.
    Igår blev det ingefära, babyspenat, avokado, banan, kiwi, mango och chiafrön. Idag kände jag för en lila smoothie med mycket spenat i, så blev ingefära, babyspenat, avokado, jordgubbar, blåbär, banan, chiafrön och hampafrön. I sommar har jag ofta gjort 1,5 liter och ätit det plus kokt ägg till frukost/lunch. Sparar i glasburk i kylen om det blir över. http://foodpharmacy.se/ har inspirerat mig mycket 🙂
    Kul att du också har den spellistan! 🙂

 4. Förutom det jag har sagt tusen ggr att din närvaro i nuet och dåtiden och framtiden är så inspirerande och häpnadsväckande måste jag bara säga att BILDERNA i det här inlägget (och typ alla dina höstbilder på sistone, wow) är helt förlamande vackra!!

  • Wilda Svara

   Dina komplimanger är något alldeles extra Alicia <3 Tusen tack. Jag har jobbat en del med fotot och framför allt redigeringen senaste tiden och det är härligt att höra att det märks. Tack!

Kommentera