Har ni upplevt en känsla av flow i livet någon gång? Sådär så att nästan allt känns lätt och självklart? Lite så har det känts för mig i veckan. Ett tag stördes jag av PMS, men jag kunde hantera det också. Jag är i sammanhang som när mig väldigt mycket just nu. Idag ska jag till exempel iväg och träffa min gamla skrivgrupp som jag har saknat så väldigt. Äntligen fanns det en lucka så att jag kunde pricka in det! <3

Min studiegrupp är så varm och motiverande och kunskapen jag får nu ger mig nya insikter och perspektiv om livet och människor. Jag känner mig kreativ, smart och stark. Jag tacklar utmaningar och även om det värker på vägen så upplever jag det mest som växtvärk.

I veckan hade vi kursens sista föreläsning och vi har jobbat på den sista seminarieuppgiften. Jag läser och läser i kurslitteraturen inför hemtentan och mönster börjar utkristalliseras. Det är något visst med den upplevelsen som gör att jag känner mig full av liv.  Nu kikar vi på andra ögonblick då jag har känt mig full av liv i veckan.

Lakan i ekologisk bomull - reaktionista.se

     Lakan i ekologisk bomull som matchar min tapet.

     När en läsare berättade att hon upplever ett lugn av att läsa min blogg <3

     Att våga säga vad jag tycker utan omskrivningar.

     När jag hade tänkt lägga mig och plugga och Asla la sig bredvid mig så att jag istället somnade till ljudet av hennes kurrande. Slås flera gånger om dagen av hur lycklig jag är att hon finns i mitt liv.

     Ge bort en uppskattad present.

Asla - reaktionista.se

     Läsa gamla dagböcker och se att jag till och med i de svåraste stunderna kunde känna en väns kärlek så tydligt. Så tacksam att jag har henne kvar i mitt liv än idag. <3

     Att känna mig sedd.

     Ett meddelande på instagram om att det jag skriver är värdefullt.

     Marängswiss.

     Att jag kan känna så mycket medkänsla med mig själv och den jag var idag när jag ser tillbaka. Att jag kan se mig idag så som jag hade behövt bli sedd när det var som mörkast.

     Ekollen som utvecklar rötter i sina vattenrör.

Ekollon - reaktionista.se

     Att jag hade oväntade pengar på mitt EspressoHouse-konto så att jag kunde köpa mitt favoritkaffe på morgonen i Stockholm.

     En hållbar studieplan.

     En kärleksfull och glädjespridande konversation med en likasinnad bloggvän.

     Få frågan om att hjälpa någon.

     Att jag äntligen tog mig för att göra äppelchips.

Kattunge - reaktionista.se

     När jag för en stund hade TVÅ kattungar i knät som dessutom tvättade varandra. HUR SÖTA???

     Att ha hunnit läsa på inför en föreläsning så att jag förstod mer då.

     Biopopcorn.

     En person i studiegruppen som hade fixat fika till oss när vi skulle ses en heldag.

     När jag fick flow och skrev en analys utifrån ekologisk teori i ett nästintill oavbrutet tankeflöde.

Smoothie med rödbetsjuice och hallon - reaktionista.se

     En god näringsrik smoothie till frukost som fick mig att glömma bort morgonkaffet. Som sambon sa “DÅ var den god!”.

     Rusningstrafik i Stockholm. Får mig alltid att känna mig som en del av något större.

     Barn som gömde sig under min stora kappa.

     Utsikten från Gullmarsplan.

     Sambons kantarellsås <3

Stockholm Gullmarsplan - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Driva Louise tipsade om en bok som berättar om yogans etik och jag blev så inspirerad av att läsa den. Den ger också uppgifter att praktisera i vardagen. Så spännande bok för personlig och andlig utveckling.

     En text som berörde mig var Claras text om att leva noggrant. Pengar och framgång spelar ingen roll om relationerna och ens egen välbefinnande inte kommer i första hand.

     Mandelkakor med citron, hur gott låter inte det! Annelies foton gör ju inte suget mindre.

     Jag vet att jag tipsar om Maria varje vecka nu, men om ni kikar in hennes foton, videor och berättelser så förstår ni också. Vackrare än så här blir det inte. I djupet av själen når hon in i det hon skapar, och säger mig att allt kommer att ordna sig.

     Vill du läsa skrivande 50 % på distans i vår? Min fd skrivlärare Alva Uddenberg håller i en skrivkurs på Sundbybergs folkhögskola. En riktigt bra kurs utlovas!

Vad får dig att känna dig nära livet just nu?

8 kommentarer

  1. Vilket fint inlägg, brukar inte läsa så noga men nu stannade jag upp och läste hela. Måste dock fråga en sak, hur gör man för att odla ekollon? Känns ju som ett så mysigt projekt!!

    • Åh fint att höra Clara <3 Jag plockar ekollon innan det har frusit på för mycket ute, gärna sådana som har öppnat sig lite. Sen lägger jag dem i en skål med vatten och ställer den på fönsterbrädet i ljuset. Jag byter vatten varje eller varannan dag så att det håller sig hyfsat fräscht och sen när det börjar sticka ut en rot sätter jag nålar i själva kroppen för att det ska hållas uppe från vattenytan när jag sätter det i egna vaser. Ekollonet ska bara sticka ner med botten i vattnet och vattenytan behöver fyllas på kontinuerligt. Så det är ett disciplinerat arbete men resultatet blir små söta ekar 😀

  2. Det var på vippen att jag inte skulle skriva om boken, liksom “bu bu bu vem bryr sig”. En blir ju så glad när en inser att det en skriver skapar ringar på vattnet. Precis som du gör med det du skriver och delar. Stor kram!

  3. Jag känner igen det där med att ha flow i livet. På samma sätt som jag (tyvärr) känner igen mig i motsatsen. Jag tror på att man attraherar det man känner, för när jag väl har flow då är det nästan otroligt hur mkt tur jag har med allt. Och det motsatta också såklart, när det är elände så tycks eländet aldrig ta slut. Det viktiga (och svåra!) är att vända tankarna och känslorna när det går dåligt… Kram på dig <3

  4. Bäddsetet – var har du köpt det? Så himla fin färg. 🙂 För övrigt blir jag så himla glad av de här inläggen då stort och smått lyfts – det får mig att tänka lite mer positivt över mitt eget liv. <3

    • Vad roligt att du gillade det! Det är från Jotex. 🙂 Så himla fint att du känner så. Det är så viktigt att få syn på det ljusa i livet <3

Kommentera