Jag vill börja med det viktigaste ordet just nu: tack. Tack för att ni ger mig er kärlek, vecka efter vecka. Tack för att ni läser, hör av er, hejar på. Tack till vänner och er jag kallar familj. <3 Ni ger mig konturer när jag är hudlös.

Det har varit en svår vecka med starka känslor. Jag har pendlat mellan sorg och ilska de flesta dagar, känt stressen rusa i blodet. I tisdags fick vi underkänt på gruppuppgiften och redan innan dess var det svajigt inuti. Under två dagars baskurs om beroende, seminarium och tentaplugg försökte jag också reda ut det känslokaos som följde med. Jag ser flera orsaker nu, och en viktig del är att jag har börjat göra avkall på mina egna principer och anpassa mig till andra. Efter frossa, ångest och en puls som inte gick ner har jag fått de varningar jag behövde. Det upphör nu. Som en klok person sa så måste jag sätta syrgasmasken på mig själv innan jag kan rädda någon annan.

I fredags släpptes hemtentan. Eftersom jag har mer tid på mig så får jag lämna in den 8:e, men min plan är att vara klar som de andra på fredag så att jag kan återhämta mig resten av tiden. Nu följer därför en intensiv studieperiod med fokus på det jag behöver för att orka. Rutiner för mat, sömn och rörelse. Fokuserade studier utan distraktioner. Pauser för att tanka kraft i natur, stillhet och yoga. Framför allt behöver jag hitta min glädje och förundran inför världen igen.

Konturer i oktobers ljus - reaktionista.se

     En kopp kaffe i soffan en trött eftermiddag.

     Byta blickar av samförstånd.

     All kunskap som kopplas samman med egna erfarenheter och får ny tyngd.

     Få gråta ut riktigt ordentligt och känna lättnad efteråt.

     En vettig klasskamrat som speglade mig precis som jag behövde det.

But first coffee - reaktionista.se

     När acceptans landar i kroppen.

     Gå på bio med någon som uppskattar filmen lika mycket.

     Att det väntar en stor belöning i form av stimulerande möten efter tentaperioden.

     Det krispiga höstljuset som ger världen starkare konturer.

     Att någon orkar lyssna på mig när jag inte orkar lyssna på mig själv.

Höstfärgerna oktober - reaktionista.se

     Kurslitteraturens pedagogik och klokhet.

     Att sätta gränser och skapa tydlighet i själen.

     Ärlig kommunikation.

     Att kunna dela livserfarenheter helt odramatiskt.

     Texten i mitt kök som påminner mig om självkärleken.

En påminnelse om självkärlek - reaktionista.se

     Ljuset från gatlyktor i mörkret.

     Meditation och djupandning.

     Min värmefilt som underlättar insomnande smärtsamma kvällar.

     Få höra att stjärnögonblicken gör gott i någon annans liv.

     Att vara omgiven av så många kompetenta människor med självinsikt.

Middag tillsammans - reaktionista.se

     Äta en mysig middag tillsammans med andra.

     Hitta självförtroendet igen efter en lågperiod.

     Engagerade föreläsare som verkligen brinner för sin sak.

     Få med sig matlåda hem.

     Julpyssla och få en paus från prestationer.

Höstlöven - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Egentligen kanske många av oss vet vad vi behöver göra för att bli mer effektiva i våra liv, men om någon som jag har lätt för att glömma det och falla in i gamla hjulspår så har Sofia på Nordic Kitchen skrivit ett bra inlägg om det.

     Allkonstnären Alicia Sivertsson har extra fina hantverk till salu i sin webbshop inför julen. Kolla in ett smakprov här!

     Linnéa skriver om the silver lining med utmattningssyndrom och även om det är många andra saker som också spelar roll i mitt nya sätt att leva så känner jag igen mig otroligt mycket i det hon skriver.

     Elin på Teknifik har testat drönare! Jag ska erkänna att jag har varit rätt skeptisk till detta påfund men när Elin skriver om det så tas det ner till en annan mer bekväm nivå och det verkar ju riktigt roligt!

     Så länge jag kan minnas har jag fått höra att jag tar för mycket plats, är för mycket, pratar för mycket… och någon som alltid får mig att förstå vad det handlar om är Midis-Christin. Det här inlägget stärker ryggraden och ger mig modet att fortsätta använda min superkraft.

Dela gärna med dig av dina egna stjärnögonblick!

SparaSparaSparaSpara

4 kommentarer

  1. Gillar dina stjärnögonblick! Och den tredje bilden, med höstlöven och utsikten från en ovanvåning (?): Så underbara färger!

    • Åh vad glad jag blir! Det värmer riktigt ordentligt. <3 Det är en utsikt från ett fönster, men ja helt fantastisk natur den dagen! 😀

Kommentera