En regndisig morgon ligger stilla utanför fönstret här på landet. Agnes förbereder en instagrambild och snart ska vi samlas för frukost med Annie och Anna María. Vi kom hit i fredags för workation: jobb och umgänge kombinerat. Det är viktigt i en ensam bransch att träffa kollegor ibland. Jag har liksom resten av veckan fokuserat mycket på hemtentan, men även hunnit tänka lite strategi och skriva några blogginlägg. Tentaveckan är inte helt över för min del, men jag ligger så pass bra till att jag nu bara behöver minska ner en halv sida för att nå 3×4 sidor. Referensarbetet blir fokus nu fram till onsdag då uppgiften ska in för oss som har extra tid.

Veckan som kommer blir intensiv och jag ska vara ärlig och säga att jag bävar lite inför hur jag kommer att orka med den. En dag i taget med pauser och hård prioritering kommer göra det möjligt. En ny kurs startar imorgon, hemtentan ska bli klar, grupparbetet ska kompletteras och det väntar två dagar i Stockholm på torsdag och fredag med skrivkursen. Jag ser så mycket fram emot det sistnämnda och även att få starta ny kurs, så det är inte det. Det är bara mängden av allt som hade kunnat vara mer balanserad. Skönt att jag idag får starta upp med fina vänner och en lugn hemmadag med Asla. Som jag saknar så just nu.

Bloggvännerna Agnes, Annie och Anna María - reaktionista.se

     Se upp på en förtrollande stjärnklar himmel.

     Det varma ljuset inifrån husen på när mörkret tar över utomhus.

     När Anna María frågade “är det dags för nästa chipspåse eller?”. JA!

     När vi handlade tillsammans inför workation och kommunikationen flöt på så smidigt.

     Avokadoplantan har fått ett nytt bladpar!

Avokadoplantan - reaktionista.se

     Hälsa på kossorna i hagen.

     Övergivna hus. Den vemodiga känslan av dem som tar sig in under huden. Så vackert.

     Mårbackapelargoner mot slitna vita fönsterkarmar.

     Aslas exalterade blick när hon fick godis på sin födelsedag.

     Känna att jag har lärt mig så otroligt mycket av hemtentan, som ett helt nytt sätt att se på världen.

Asla 5 år - reaktionista.se

     Att det är helt okej att ha obesvarade samtal, mail och andra meddelanden när fokus krävs på annat håll.

     Bli bjuden på Annies fantastiska vegowraps med sötpotatis-fetaost-mos.

     Komma in i värmen efter en kall promenad.

     Cashewnötter som tentasnacks.

     Ha tid och ork att svara på klasskamraters frågor och funderingar kring hemtentan.

Hemtenta och cashewnötter - reaktionista.se

     Skriva poesi i NaNoWriMo 2017.

     Lakritspepparkaka från Annas pepparkakor.

     Få sällskap av Asla i studiebubblan.

     Känna mig smart.

     Fina budskap från Yogi-te.

Kaffe med lakritspepparkaka - reaktionista.se

     Prata med en god vän och känna samhörighet.

     Drömma om vårens äventyr.

     Få in ordet “diskrepans” i hemtentan.

     När jag hela lördagen gick och hoppades på sol i den gyllene timmen och precis innan det var för sent bröt solen fram genom molntäcket.

     Lämna in skor till skomakaren och vara redo för vinterväder.

Gyllene timmen om hösten - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Helenas magiska bilder från Yosemite gör att jag dras in i en helt annan värld för en stund.

     Anna Marías relation till sina morföräldrar på Island har alltid kommit långt in i mitt hjärta och att få följa med närmare deras vardag var verkligen en fin upplevelse.

     En ny stjärna på min blogghimmel är Nettelblad. Så vackra ord, så nära livet.

     Johanna har sammanställt våra bidrag till Monthly Makers tema FOTO och det är så inspirerande att det bara kliar i fingrarna.

     Som om det inte räckte så har Alicia nu också presenterat novembers skapartema! En ledtråd; om du är med i NaNoWriMo är det bara att haka på det här också. 😉

Vilka stjärnögonblick kan du hitta?

SparaSpara

SparaSpara

13 kommentarer

 1. nämen! vad hittar jag här, vilken överraskning. TACK <3 så fint också att läsa ett inlägg och tänka "åh vad fint beskrivet av de här små glädjeämnena i vardagen, detta inlägg måste jag skicka lite extra kärlek på" och så själv få en plats där i slutet. all kärlek på dig <3

  • Så glad att du hittade mig så jag kunde hitta dig 😉 Det kändes som om jag kunde relatera till din blogg på ett helt annat sätt än många andra, så det är en välförtjänt plats där i slutet. kärlek <3

 2. “Att känna mig smart” – fantastisk känsla, och “Sötpotatis-fetaost-mos” – WHAT! MMM!

  Älskar att klicka mig in här på söndagar och få läsa dina stjärnögonblick. De är så viktiga. Inte nog med att de gör mig gladare om jag är glad, men de kan vända min dag om jag känner mig nere. Tack för att du finns och för att du skriver.

  • Håll utkik hos Vegokäk! Orkar inte hur gott det var!!! Det är så fint att du plockar fram saker som fastnar lite extra. Det ger så mycket. Så mycket bekräftelse i dina ord och du får mig bara att le enormt just nu. PUSS!

 3. Assåååå att jag inte tänkt på hur briljant det är att Nanowrimo är samtidigt som vårt “böcker” innan?? Så amazing. Och de här listorna är så fina alltidalltid.

 4. Att känna sig smart – så himla bra stjärnögonblick alltså!
  Och kattblicken när hon får godis<3 kan tänka mig att jag har samma blick själv;)

 5. Det är det bästa med att blogga att man lär känna så fantastiskt inspirerande kvinnor som man

 6. Det är det bästa med att blogga att man lär känna så fantastiskt inspirerande kvinnor som man kan hänga med!

Kommentera