Hej mina vänner! Hur har ni det denna söndag? Jag är redan inne i tentabubblan känns det som. Den släpps imorgon och sen väntar tio dagar av intensiva studier. Jag ser fram emot det, även om det också är en fysisk utmaning. Oturligt nog blev jag sjuk i veckan och är inte helt frisk än. Feber, hosta och snuva har stört sömn och fokus. Det har inte stört min sinnesro ändå. Jag klarade av att slutföra sista seminarieuppgiften och deltog en stund på seminariet i torsdags. Sen har jag legat hemma och läst i böckerna varvat med Netflix-stunder. I torsdags handlade jag mat för två veckor framåt och i helgen har jag lagat storkok. Jag är redo!

Igår kväll var vi iväg till två kyrkogårdar. En större, där stämningen var mäktig och de många ljusen starka. En mindre, där sorgen kom nära och lämnade avtryck. Ibland kan jag bli så stum inför alla de själar som fattas mig, som har dött ifrån mig genom åren. Så många som inte orkade, som inte fick hjälp, som inte vågade livet. Och barnet som dog innan det fick leva. En mamma som försvann i cancer och en mormor som dog av stress. Alla ord som inte blev sagda försöker jag säga nu. Till mig. Till de som finns kvar. Till tomrummen.

Allhelgona 2018 - reaktionista.se

     Alla ljus för saknade människor på kyrkogården.

     Snacka Bullet Journal med expediten på Akademibokhandeln.

     Att huskuren med bikarbonat och hett vatten fungerade mot blåsor på tungan.

     När vi var och handlade och la upp tre sorters ost på bandet. :p ENBART. mvh, “ost har byggt denna kropp”.

     Vacker grön krukpersilja på diskbänken.

Broccolisoppa med champinjoner - reaktionista.se

     Broccolisoppa.

     Att jag vågade ta upp en känslig fråga och fick ett bra bemötande.

     Fira elva månader som par med att äta chokladbollar i sängen.

     När punkten känns i hela kroppen när jag skriver poesi som i ett enda flöde.

     Påbörja en ny Bullet Journal.

En svart mössa - reaktionista.se

     Hitta en bra mössa.

     Att kunna sörja utan att gå sönder av det.

     När jag på hemvägen från ett möte fick till mig citatet “well-behaved women rarely made history” och därmed kunde släppa mitt självtvivel.

     En mjuk filt.

     Asla och fjädervippan! Att se henne hoppa en meter upp i luften efter den. Vilken lycka!

Asla 6 år - reaktionista.se

     Glöden i hans ögon när han kommer på en riktigt bra idé eller är nöjd med något han gjort. <3

     Få bra pluggtips inför juridikkursen.

     Honungsvatten för en ond hals.

     Söta tokiga katter i sociala medier.

     Öppningen av ReTunas popup-butik i stan och att jag fyndade en rumsask i en väldigt fin kruka.

Rumsask Ecoflor ReTuna - reaktionista.se

     Skämta om olika psykologiska begrepp med Daniel.

     Att få lagad mat när jag är sjuk och ynklig.

     Att jag hann köpa nässpray innan mitt seminarium.

     Och en förstående lärare som lät mig lämna seminariet i förtid pga sjukdom.

     Skymning vid Trekanten i Stockholm.

Skymning över Trekanten - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Anna María skriver om “passa på och njut”-råd i samband med småbarnstiden och jag tror precis som hon att det är viktigt att vi funderar på vilka signaler sådana råd skickar.

     Det finns så många bra hållbarhets- och miljögrupper just nu med praktiska roliga tips. Tess tipsar om Sustainable Superheroes och initiativet #enhållbarjul 

     JohannaN lanserar en ny hållbar och vacker smyckeskollektion med spillprodukter. HUR BRA???? Jag blir alldeles pirrig av det.

     Krickelin skriver sårbart och äkta om att älska sig själv och hur en kan göra det lite mer.

     För dig som behöver lite vacker poesi i ditt instagramflöde så vill jag tipsa om wilderpoetry.

I vilka stunder stannar du upp lite extra?

4 kommentarer

 1. Krukperfektion! Såg en likadan gå för 355:- plus frakt på Tradera, så du vet! 🙂

  Hoppas du snart blir helt frisk, och kan finna all kraft du behöver till tentan. Lycka till <3

 2. Wow!! Jag blev lite kär i din blogg nu. Den verkar så djup och drömmig!! Precis som jag gillar att bloggar är. (Hittade den genom Helenas (Mellan raderna) bloggtips.) 😀

  Vi har en del gemensamt. Tuffa uppväxtförhållanden, en trasig självkänsla och behovet av att fånga det vackra i livet. Jag är också socionom och i ungefär samma ålder som dig. Blev färdigutbildad för 2 år sedan och har sedan dess (och även innan) jobbat mycket med barn som far illa. Nu senast arbetade jag på socialtjänsten, på barn- och unga-enheten med utredning och bedömning. Ett väldigt bra och intressant yrkesval! 🙂

  Jag ser fram emot att följa din resa i bloggen!

  Hälsning från Zilia Ving

  http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

  • Vad glad jag blir! Så fint att få känna samhörighet. Otroligt intressant att du arbetat med barn som far illa. Det är dit jag vill i framtiden, och jag vill även testa på utredning och bedömning. Vad glad jag blir att du hittade hit och vill följa. Jag ska kika in hos dig nu också, när tentan äntligen är över 😉 Varm kram till dig!

Kommentera