November kom snabbt och vintertiden tog sin början. Jag har mest bott inomhus denna vecka. Skrivandes på romanen i NaNoWriMo, mediterandes på yogamattan eller sträcktittandes på Gilmore Girls. Men jag har också varit ute i morgondimma, glittrande frost och köpt alldeles bedårande vackra växter. Till helgen har sorgen fått ta utrymme igen. I minneslunden och i skrivandet. De är så viktiga för mig, dessa dagar där tyngden får finnas. Jag landar där. Tar ny fart.

Frozen rose - reaktionista.se

✶     Rabarberkräm och kaffe framför Gilmore Girls när snön yr utanför fönstret.

✶     Få höra att någon har lärt känna sig själv bättre av att ha lärt känna mig. Vilken komplimang <3

✶     Frostmorgon i en rosenträdgård. Ögonblicket när solen bröt igenom.

✶     Den första snön. Känna den mot ansiktet. Se den virvla förbi.

✶     Asla som bara är för söt när hon sträcker upp nosen och vädrar kyla på balkongen. Några sekunder räcker för att få tillräckligt med frisk luft i dessa dagar.

✶     Mikaelas förklarande inlägg om namngivning av växter.

For Lily - reaktionista.se

✶     När jag nådde nivå 1500 i Candy Crush.

✶     En kyrkogård och minneslund upplyst av tusentals ljus. I minnen av de som har gått vidare. Nallen och liljan jag la dit bredvid ljuset, för att minnas mitt änglabarn. Trösterikt.

✶     Skrivandet. Att få ägna mina dagar till orden. NaNoWriMo är så välkommet.

✶     Frostkantade löv på gräsmattan. De dova färgerna under de vita kristallerna.

✶     Underbara Clara skriver om sorgen. Jag känner och känner igen.

Fire - reaktionista.se

✶     Doften av eldat vedträd. Sprakandet i vedspisen.

✶     Larva sig med en vän i telefon. Skratta högt tillsammans.

✶     Insikter under yogapasset.

✶     ACT-behandlingen som är bättre än jag hade vågat hoppas på.

✶     Better Bloggers blir branschorganisationen Influencers of Sweden. Så underbart! Och vilken styrelse!

Plants and love - reaktionista.se

✶     Växtrea på Lidl! Jag är ägare till en monstera!!! Och två helt underbart söta ampelväxter som tog mitt hjärta i besittning. Med cykeln fick jag hem dem i minusgraderna och nu ska jag ge dem all min kärlek. (Update: Det hände igen. En benjaminfikus tiggde och bad om att få komma med hem dagen efter. Vad skulle jag göra?)

✶     Andas ut vit rök.

✶     Podden Askalas lanserades i veckan. Verkligen dags att prata mer om alkoholnormen.

✶     Morgondimman som inte gick att se något igenom. Bara några meter fram, sen bara gråvit dimma. Så mjuk och vacker atmosfär.

✶     Lindas lista med 100 resmål hon vill nå. Jag drömmer också om att göra en snöängel under norrsken och vårskrik vid stora vattenfall.

Misty morning - reaktionista.se

✶     Bjuda in kvinnan som har gett mig gröna fingrar i gruppen som hjälper mig att växa vidare. När två världar möts och det blir givande för båda världarna. Innerlig tacksamhet.

✶     Stroganoff med halloumi. Tuvessonskan leverar igen.

✶     Nirrimi på bloggen Fire & Joy, berättar om sin bror med så mycket kärlek och känsla. Smärtsamt vackert, som så mycket hon skapar.

✶     Komma in i värmen efter en cykeltur i minusgraderna.

✶     Klappa på min bästa kaninvän flera dagar i rad. Så mjuk och gosig.

Vad gjorde dig gott under veckan?

 

10 kommentarer

 1. Men hjälp, bana 1500!? Jag trodde jag hade spelat mycket, haha! Tack för länk <3 Vad fantastiskt med växterna, klart fikusen ville flytta hem till dig! Härligt att behandlingen känns bra med! Min bästa grej den här veckan är bullet journal som känns så kul? Plus kom på att jag varje dag i den ska göra små stjärnor med stjärnögonblick från varje dag, inspirerat av dig!

  • Wilda Svara

   Haha, tvekade länge på om jag skulle vara så här öppen om mitt candy-crush-beroende men ja någon last behöver jag väl ha 😉 Fikusen stormtrivs verkligen 😀 Alltså åh du anar inte hur lycklig jag är för att du har hittat bullet journal. Exemplariskt att skriva stjärnögonblick i ju! <3 Det gjorde jag med förr men nu skriver jag in direkt i inläggsredigeraren istället, lite mer praktiskt 😉

 2. Men åh vilken mysig lista! Jag måste också säga att du har ett så himla bra bloggnamn. Jag har precis startat upp min blogg och det vore så kul om du ville kika in och lämna en kommentar vad du tycker! Hoppas din dag varit bra, kramar!

  • Wilda Svara

   Tack! Tycker om det själv mer och mer igen, efter en period när jag tröttnade, så tack för att du säger det! Jag gör dessa listor varje söndag som en påminnelse om alla vackra ögonblick som finns i varje dag. Välkommen tillbaka 😉
   Nu blev jag nyfiken! Klart jag kollar in. Välkommen in i bloggosfären. Kram!

 3. alltså frostrosorna! ja! <3 så vackert. och hoppas första nano-dagarna har börjat bra för dig. det har de för mig, men bävar lite inför att jag kommer missa någon dag snart, haha, hjälp. puss

  • Wilda Svara

   tack fina <3 åh ja det går nästan oroväckande bra. känns som att det kommer dala snart. än så länge följer jag helt enligt plan. kul att delta samtidigt. puss

 4. Jag sitter också och sträckkollar på Gilmore Girls just nu!
  Efter alla dessa år fick jag till slut för mig att kolla in den, så detta är första gången jag ser den!

  Grymt jobbat med NaNoWriMo för övrigt! 🙂

  • Wilda Svara

   Men åh vad fint att du ser den första gången <3 Jag har redan sett, men lite sporadiskt, så det är häftigt att se det så här i rad nu. 😀

   Tack! 😀

Kommentera