Hemtentaveckan kan sammanfattas i dimma. Hjärndimma, tentadimma, novemberdimma. Jag kan inte minnas om jag har sett solen denna vecka. Lite sol i hjärtat hade jag igår när jag vaknade utan hjärndimma och kunde komma en bra bit framåt med tentasvaren. Fredagen var raka motsatsen till detta. Jag kom ingenstans och till slut fick jag panik av att hjärnan inte fungerade och att min förmåga inte passade ihop med tidsfönstret. Nu är jag lite lugnare.

Jag har mestadels suttit i skolan och skrivit i veckan. Om mentalisering, systemteori, jagpsykologi, behandling, utvecklingsstadier och nätverk. Om kvällarna har jag försökt praktisera self-care med god mat, anti-inflammatorisk dryck och skräcktittande av The Blacklist. Bra grej att blanda profilering av mördare med tenta om mänskligt beteende, haha 😉 Angående det här med NaNoWriMo har jag bestämt mig för att det får räcka med en dikt om dagen (ni hittar dom på instagram) – allt annat är bonus.

Idag ska jag försöka få ihop två av de tre frågor jag har kvar på tentan. Mitt problem är ju inte att jag inte kan utveckla och få ihop text. Problemet är att jag skulle vilja skriva minst tre sidor på varje fråga, men är begränsad att skriva en till en och en halv. Oh the frustration! Jag pratade lite om det på Instagram Stories igår 😉 Nåja det ska nog gå den här gången också.

Berätta, vad händer där ute i världen hos dig? Vad har du sysslat med i veckan och vad gör du idag?

Vegetarisk stroganoff - reaktionista.se

     Jag tjatar den här maträtten månad efter månad och ändå tröttnar jag aldrig: stroganoff á la Vegokäk.

     En soluppgång som fick mig snabbt upp ur sängen när jag anade den bakom persiennen.

     Laga mat och märka hur hjärnan under tiden bearbetade information och skapade nya perspektiv och idéer.

     Min förmåga till kritiskt tänkande som ger mig en känsla av kompetens.

     Att bli validerad i min upplevelse.

Dimma i november - reaktionista.se

     Dimman som omsluter världen i mjukhet.

     Hur roligt det kan bli när jag inte kan tänka klart.

     Att jag kunde uppmuntra mig till att orka lite till när jag var trött.

     Känna mig närvarande i frigörande dans.

     Ane Brun som tenta-musik.

Kårhuset - reaktionista.se

     En hel sal för mig själv på Kårhuset.

     Att känna att jag har läget under kontroll under tentan.

     Och när läget var det motsatta mot ↑ – bryta ihop under ett täcke i fosterställning

     När kunskap flätas samman och skapar insikt och mönster.

     Bli så uppslukad av skrivandet att jag tappade tid och rum.

Efter tentan längtanslista - reaktionista.se

     Skriva en motiverande längtanslista om allt jag längtar efter att göra när tentan är klar: boka klipptid, färga håret, sovmorgon, ta hand om växterna, inlägg om #WhiteMonday, bus med ungarna och krama T, skogspromenad.

     Vita väggar i kontrast mot rött tegel.

     Internskämt om tentan mellan mig och Daniel.

     Dimmigt regnväder i kontrast mot gatuljus.

     Testa guldmjölk för första gången. Nyttan övervägde nöjet men med lite mer honung blir det säkert bättre.

Guldmjölk - reaktionista.se

     Aslas pratiga små läten.

     Lägga sig i en mjuk varm säng efter att ha längtat efter det en hel dag.

     Ett varmt eukalyptus-skumbad.

     Att kunna dela upplevelser av hjärntrötthet med någon som fattar precis vad jag pratar om.

     Få till ett komplext resonemang på bara några rader.

Hemtenta - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Det är faktiskt inte så svårt att göra egna julpynt istället för att köpa nytt! Anna María inspirerar oss att göra det själva och få till den där mysiga personliga touchen.

     En hållbar jul är den bästa julen. Emma ger dig 15 supertips på hur du firar en hållbar jul.

     Linnea berättar om den kreativitet som föds ur stillheten. Jag kan bara skriva under på det. Att återhämta sig från utmattning ger utrymme för det prestationsfria skapandet.

     Gör en vetekudde i återbruksmaterial som julklapp till någon du tycker om. Johanna visar dig hur.

     Flora har skrivit om för- och nackdelar med att vara sambos. Jag kanske får skriva ett eget sånt inlägg snart 😉

Vilka ögonblick har gett dig ny energi på sistone?

Kommentera