En intensiv vecka går mot sitt slut. Jag har hunnit skicka in min första hemtenta, skrivit textrespons, startat en ny kurs och tillbringat två dagar på skrivkurs i Stockholm. Efter förra helgens workation hade jag bra energi för att starta en ny vecka även om jag också var trött. Jag har tagit en dag i taget. Skrivkursen innehöll många fina ögonblick där vi bland annat fick träffa en mycket kunnig förläggare och lyssna till spoken word av Alma Kirlic. Så givande! Extra fint var det att få prata om min bok och samla nytt självförtroende för det fortsatta skrivandet.

Idag ska jag fokusera på att lära mig samhällsteorier, lägga upp en plan för kommande vecka och ge mig andrum. Det är något som skaver i mig nu som jag inte kan sätta ord på här, men som jag kämpar med. Något som jag hoppas kan få en lösning snart så att jag kan lägga min kraft där jag behöver den. Jag håller mig själv nära och gör vad jag kan. Det finns hopp i det. Mottot för den kommande veckan är att lägga min energi där jag får tillbaka den.

Wilda - reaktionista.se

     När en klasskamrat kom fram efter lektionen och berömde min frisyr. Så himla fint!

     Bläckpennor med suddfunktion.

     Höra Alma Kirlic leverera spoken word och få ta del av hennes kunskaper i poetry slam.

     Att betrakta löv som singlar ner mot marken.

     Komma hem och se att Asla låg och väntade i min säng. <3

Vegoburgare - reaktionista.se

     Känna mig stilig i mina kläder efter att ha varit i klädkris sen ett år tillbaka.

     Ha matrester från två matbloggare att inleda veckan med. Bland annat dessa goda vegoburgare av Agnes.

     Regnets smattrande mot fönstret.

     Hänga med skrivande människor som förstår vad det innebär att vara en sån.

     Tröttheten som är så total att jag somnar bara jag lägger mig ner. Så skönt!

Skrivkurs på Skeppsholmen - reaktionista.se

     Skeppsholmen som är en så harmonisk, inspirerande och estetiskt vacker plats.

     Träffa Agnes över en kaffe och bara få dela livet för en stund.

     Få klarhet i otydligheter.

     Skymningen som bröt igenom molntäcket med strimmor av rosa ljus över Stockholm.

     Att någon förstod en underliggande betydelse i min text.

Allhelgonas alla ljus - reaktionista.se

     Alla ljus vid minneslunden på kyrkogården. Att fälla några tårar i försoning och sorg.

     Hitta tillbaka till lust och nyfikenhet i studierna och vilja lära mig mer och mer.

     Den stämning som närvaron av ett barn skapar.

     Att se ett bekant ansikte bland de nya lärarna.

     Glittrande frost.

Pumpasoppa - reaktionista.se

     Träffa Alicia och prata ikapp, njuta av pumpasoppa och kattgos.

     Solsken och blå himmel i november.

     Att busa med Asla som gör nya tokerier hela tiden.

     Få höra från en vän att hon har det bra på sin välbehövda semester. <3

     Att jag håller om mig själv i stormarna.

Asla - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Annie har gjort ett genidrag igen! En vegansk smörgåstårta som får det att vattnas i munnen bara av att se den.

     Hur mycket jag än försöker rensa ur min garderob verkar jag aldrig bli klar. Sofia är verkligen min guru när det kommer till detta och i detta inlägg ger hon så många bra tips att det är omöjligt att inte få ordning i garderoben.

     Clara ryter ifrån till de män som i efterdyningar av #metoo menar att kvinnor får finna sig i sexistiska skämt och kommentarer.

     Johanna har skrivit medvetet, insiktsfullt och tankeväckande om att driva eget och samtidigt ha en bebis hemma.

     Kommer du ihåg porslinssvanarna? Såna hade jag överallt i mitt flickrum. Här visar Julia hur du kan använda dem för att lysa upp i mörkret.

Vad händer hos dig?

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

10 kommentarer

 1. Det här med att lägga energin där man får tillbaka den är ju bara så viktigt. Inser det mer och mer nu när tempot har ökat men glömmer det lätt så tack för påminnelsen! Här är det annars bra. Ska lura med mig sambon ut i skogen och sedan städa lite i både jobb och hem så att jag känner mig redo för veckan som kommer. Älskar söndagar!

  • Åh vad skönt med skogspromenad. Det ska jag ta mig ut på i veckan. Så fint att ha söndagar som en sån dag, med städning och förberedelser. Så har jag det också ofta själv. Tack för att du lyfte upp den tanken i inlägget så att jag hörde den igen. Så otroligt viktigt just nu. Hoppas att din veckostart blir fin!

 2. Tycker så mycket om dina stjärnögonblick, de ger mig en ögonöppnare att titta efter saker som jag uppskattar och blir glad av. Små saker som jag annars inte hade tänkt på. Så tack så mycket för det <3

  • Så glad jag blir för att du stannar upp här och säger det. Jag vet hur mycket stjärnögonblicken gör skillnad i mitt sätt att betrakta världen, så om det också kan inspirera andra till det är det ju helt fantastiskt. Tack igen för att du läser och tar till dig! <3

 3. ❤❤❤❤ har pratat mycket om me too i veckan med dem jag bor med och så väcktes en idé om ett konstprojekt jag ska göra så det är veckans bästa!

 4. Skuggsidan Svara

  Åh relaterar till klädkris! Kan du inte skriva mer om det? Kan kännas som en ”ytlig sak” men känner mig liksom fast mellan gammalt och nytt, och har svårt att hitta nåt jag trivs i.
  Länge sen jag kika in här (och andra av er Monthly Makers) – snygg design på bloggen! 🙂 och fina ögonblick!

  • Vad roligt att du vill höra mer om det! Det är nog inte alls någon ytlig sak. Det handlar ju mycket om vem en är, tänker jag. Vad glad jag är att du kikade in här igen. Extra fint att du gillar designen 😀 Hoppas att du har det bra.

 5. Det betydde så mycket att få träffa dig i fredags och prata ut lite <3 Fick verkligen några tankeställare där som jag tog med mig sedan. Kände mig stärkt i min upplevelse och mitt perspektiv och det behövdes nog för att jag inte skulle gå ner mig helt i det som hänt.
  Jag hoppas att det där som skaver löser sig för dig snart! Du har så mycket att ge så det är synd om det inte ska få utrymme. Stor kram!

Kommentera