De första dagarna av veckan stod mest för besvikelser. Jag passade på att vila upp mig, skriva några extra rader i NaNoWriMo, jobba på bloggprojekt och mysa med Asla. När febern försvann kunde jag gå på yoga och hälsa på fadderbarnen. Jag fortsätter med ACT-behandlingen och den ger tuffa och utvecklande insikter. Den kommande veckan väntar skrivträff och förhoppningsvis häng med saknade vänner. Det är intensiva projekt på gång just nu och på fredag hoppas jag kunna dela något av det som jag brinner extra för.

Winter light - reaktionista.se

✶     Vakna upp till en morgon upplyst av snö. Med stora flingor dansande utanför fönstren.

✶     Solen. När den visar sig känns det som att jag bor i en förtrollad värld.

✶     Att lyckas med ett experiment.

✶     Jag hittade precis vad jag letade efter på second hand.

✶     Agnes mailkurs i matfoto som ger mig så mycket kunskap. Snart ska jag ge er ett riktigt snyggt recept. Jag ska bara träna lite till. Signa upp du också!

Wilda winter - reaktionista.se

✶     Ligga sked med Asla på eftermiddagarna och höra vibratot från hennes mage.

✶     20 000 sammanhängande ord! Wiho!

✶     Ett oväntat möte i en matbutik som resulterade i skjuts hem.

✶     Snöpuder på trädstammar.

✶     Monthly Makers värdarna som alla bidrar med värme, kreativitet, driv och gemenskap som håller utmaningen och mig igång även i den deppigaste av månader. Nytt tema ute nu och jag är värd!

✶     Ellens berörande text om Alzheimers.

Winter light

✶     När en närstående ringer och berättar glädjande nyheter.

✶     Nytvättat hår.

✶     När de bästa ungarna kryper upp i knät och lutar sig mot mig. När jag får vara trygg och bli mjukare.

✶     Göra snöänglar tills jag hade snö överallt och bara satt och skrattade högt för mig själv i skogsbrynet.

✶     UnderbaraClara ryter ifrån om varför bloggare inte har någon skyldighet att hålla god min vid otrevliga kommentarer.

Winter - reaktionista.se

✶     Influensavaccin. Så tacksam för att jag har möjlighet att få det så att jag inte behöver bli så sjuk att min fibromyalgi börjar ta stryk av det.

✶     Liljorna som slog ut en efter en under veckan.

✶     De ljust rosa och blå tonerna i horisonten av en riktigt kall vintermorgon.

✶     Pelargoner som får knoppar i november.

✶     Chimanada Ngozi Adichie när hon sätter gubben på plats: “you don’t get to define what racism is“.

Liljor - reaktionista.se

✶     Fina läsare (ja du!) som stannar upp här, läser och ibland lämnar en kommentar som lägger sig som ett mjukt lager tacksamhet i magen.

✶     Människor som erbjuder sovplatser i ett insnöat Stockholm.

✶     Besök hos de finaste treåringarna (vilket ju inkluderar fina föräldrar som vi alla vet). Som springer från lek och dukar upp en plåt med muffins framför sig i soffan. “Vi ska sitta här” och när vi frågar hur alla ska ta plats hämtar de varsin stol till oss vuxna. Problem löst. Fika i soffan.

✶     Ett varmt välkomnande med varma kramar och breda leenden. Att känna sig önskad.

✶     10 handböcker för dig som vill skriva av Clara Kron på Metro Mode Creative.

Vad har gjort dig på bra humör?

 

6 kommentarer

 1. Precis som för dig är det snön som gjort mig på riktigt gott humör den här veckan. Det blev ingen snöängel, för snön var lite för tungblöt och jag lite för vuxenbekväm för att ge mig hän trots det. Och så gårdagens konsert med äldsta dottern som sjöng Händels Messias. Fantastisk musik och en fantastisk glädje över att hon redan som 13-åring får den magiska upplevelse det är att sjunga den. Stor och snöig kram!

  • Wilda Svara

   Ingen hit att göra snöänglar i blötsnö så det förstår jag! Det kommer fler chanser 😉 Jag var i skogen undangömd helt för mig själv så det var härligt 🙂 Så underbart med dotterns sång. Starkt. Tackför att jag fick dela det ögonblicket så här. Varm snöängelkram (hur det nu funkar, haha)

 2. Vilka härliga punkter 🙂 Kul att se att vi tipsat om några av de samma inläggen i veckan, jag tipsade även om ett av dig (hoppas att det var okej).

  Email-mat-skolan från Cashew Kitchen är ju fantastisk, så himla kul när folk delar med sig av kunskap sådär!

  Hmm vad som har varit bra i veckan? Alla vackra snöbilder har gjort mig både glad och ledsen, ledsen för att jag bor på en plats där snön knappt existerar och glad för att jag får uppleva det genom andra och förtydliga drömmen om vart jag ivll bo (det innehåller definitivt snörika vintrar!).

  Sen har jag loppisfyndat lite fina saker och upptäckt fina bloggar, däribland dig 🙂 Och jag hittade julmust på ikea, LYCKA för en svensk utlandsboende <3

  • Wilda Svara

   Tusen tack för länk! Alltid fint och okej <3

   Åh snö som är så fint. Men också jobbigt ibland, så på gott och ont kanske.
   Men visst är det så, nära det fina ligger ofta också sorg. Tack för din enorma värme och åh julmust! Det måste jag fixa i helgen 🙂

Kommentera