Jag har haft bättre dagar, bättre veckor. Ändå känner jag mig idag grundad och tillfreds. Parallellt med smärtan och kampen kan jag känna något annat ta form i mig, som inte har varit så förut. Det är som om jag bildar rötter, stadiga för stormar. Jag hittar vem jag behöver vara i mig själv när andra människor vill förändra mig. Jag hittar vart jag kan vända mig för att få rätt spegelbild. Veckan har inneburit djupa och svåra reflektioner kring hur jag kan tona ner mig själv utan att utplåna vem jag är, när den jag är uppfattas som hotfull av andra. Det är nytt för mig, och jag utforskar i dagsläget de olika positionerna jag kan inta i min person utan att förställa mig.

I dagar av konflikter och frustration är det tryggt att jag har människor som känner mig utan och innan. Att jag kan tjata hål i öronen på dem, kramas, äta snabbmat framför Idol, köpa leksaker för låtsaspengar och sen ta en dag då jag bara stänger av omvärlden. Efter en fredag med avdomnade ben, muskelryckningar och en vecka av sömnbrist behövdes en sovmorgon och en långsam dag med mig själv. Söndagar brukar vara heliga vilodagar för mig, men det fick bli söndag igår istället. Idag ska vi träffas i studiegruppen och skriva klart seminarieuppgiften. På tisdag ska vi göra vår första muntliga redovisning. I övrigt ser jag fram emot en vecka där jag kan studera mer i min takt, komma igång med träning och delta på klädbytardagen på ReTuna.

Frost - reaktionista.se

     Lyssna på Melissa Horn och få ord på känslorna.

     Åka buss genom ett frostigt landskap på morgonen. Så vackert!

     Köpa alla fadderbarnens leksaker för låtsaspengar. Väldigt komiskt många gånger när vuxenvärlden krockar med barnvärlden.

     Glödet i lärarens blick så fort han nämner Marx och arbetarklassens kamp.

     Få beröm för min långa svarta maxikappa, ungefär tre gånger på en vecka. 😀

Tågstationen Eskilstuna - reaktionista.se

     Prata av sig med människor som har tålamod nog att lyssna på samma sak en gång till.

     Lärare med självdistans.

     Känna av och värna mina gränser.

     Lyssna till bästa Johanna Nilsson när det pratades om hållbart mode på Bar Grön. Så många kloka tankar den kvällen. Extra fint att lyssna till en bloggvän på hemmaplan. Som det bästa av två världar.

     Komma ner i djupmeditation under yogapasset och vara i full kontakt med jorden.

Bar Grön om hållbart mode Eskilstuna 2017 - reaktionista.se

     Att kunna se på riktigt svåra saker med humor.

     Någon som väntar uppe på mitt telefonsamtal en sen kväll för att få höra om min dag.

     När jag får leka kurragömma, bygga koja och leka affär på samma dag.

     En liten hand som tar tag i min stora.

     Den revolution som pågår genom #metoo

     Att ha någon som det inte går att sluta prata med, som jag inte vill sluta prata med, och som inte heller vill det.

Pasta med zucchini och soltorkad tomat - reaktionista.se

     Krämig zucchinipasta med soltorkad tomat.

     Att bli sedd på riktigt, sådär som jag inte kan se mig själv.

     Barnen som leker spöke, släcker alla lampor och lyser med ficklampor. De lyriska blickarna.

     Ljuset genom frostiga landskap, regnbågsprismorna som bländar och omfamnar.

     Äta en riktigt god svamppasta i skolrestaurangen med trevligt sällskap.

En frostmorgon i november - reaktionista.se

     Frostmorgnar när naturen ramas in av iskristaller.

     Alla känslouttryck från spelarna när Sverige tog sig till VM genom att slå ut Italien.

     Läsa bloggar i lugn och ro från sängen en lördag förmiddag.

     Lyssna till kloka livserfarna människors visdom.

     Internskämt om det vi lär oss i skolan.

Porträtt i november - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Flora är numer en av administratörerna för Skrivgäris – en Facebookgrupp för kvinnor, transkvinnor och icke-binära som skriver. Hon har intervjuat de andra administratörerna om skrivande och det är så inspirerande att läsa.

     Linda lanserar konversationskorten Restänk – för samtal om resande. Julklappstips?

     Jag reagerar alltid lika starkt på hur samhällsstressen vi skapat får oss att tro att allt ska fungera så perfekt, när perfektion inte har något med mänsklighet att göra. Clara sätter ord på det i relation till snöröjning.

     Johanna gav ett så bra tips inför julen i onsdags: att börja med sig själv genom att t ex önska sig julklappar från second hand. Här har hon skrivit om andra bra grejer för att få en mer hållbar nära jul.

     Alicia tipsar om handgjorda julklappar av fantastiska kreatörer. Här går det verkligen att hitta personliga julklappar.

Hur har din vecka varit?

8 kommentarer

 1. det är så fint det här, hur du fångar de små detaljerna som känns och känns bra. de blir ju extra viktiga om det stormar lite inuti. och du sätter ord på dem så vackert.

  • Tusen tack Ulrika! Det är otroligt värdefullt för mig att göra detta, speciellt när det är svårt. Det var därför de kom till en gång, stjärnögonblicken.

 2. Wow, bilden med tågspåren!! Så himla fint. Och du, ta hand om dig <3

  Ps, så fint att läsa här igen efter en låååång paus i mitt bloggläsande. Dig har jag saknat!

  • Vad glad jag blir att du såg just den bilden! Den slog an något i mig. Och tack för puffen. Åh längtar så efter att ta igen dina senaste inlägg, blir helt varm av att du är tillbaka här. <3

 3. Vilken snygg header du har! Låter som du går igenom en väldigt reflekterande period, ta hand om dig!

  • Tusen tack för den komplimangen <33 Jag går nog alltid igenom reflekterande perioder men det har varit lite extra kämpigt i min nya livssituation. Tack för att du kikade in och lämnade ett avtryck!

 4. <333 När du skrev om Melissa Horn tänkte jag på Lars Winnerbäck pga lyssnar alltid på honom om hösten och vintern. Fina punkter som vanligt, goding <3

  • Ja jag varvar dem rätt mycket men Melissas ton tar sig genom huden lite mer av någon anledning. Tack för din ständiga pepp som alltid går djupt in <3

Kommentera