En vecka som den här behövs stjärnögonblicken mer än någonsin. En nyponbuske, ett paket i brevlådan och ett par förstående ögon. Sådant som bryter tröttheten som får mig att gråta ofrivilligt och oron som håller mig vaken om natten. Långsamt har jag lyckats stänga ute intryck, prioritera vila, valt bort samtal som kan vänta, läst några sidor här och där.

I onsdags lämnade jag in min tenta. Då var jag så slut att jag inte ens kunde vara glad. Efter det gjorde jag min del inför seminariet och lämnade resten i trygga händer hos min studiegrupp. I torsdags vilade jag. Försökte i alla fall. Den stora varningsklockan ringde när jag såg en konversation om studierna och kände ångesten krypa på. Utbrändhetens varningsklockor. Så jag tog mig ut till min favoritpark med kameran och gick till en loppisbutik. I flera timmar vilade jag ögonen på vackra ting och fötterna gick långsamt framåt. Det hjälpte.

Igår lät jag det sörmländska landskapet passera utanför bussfönstret och träffade partivänner i Nyköping. Vilade i det hållande sammanhanget. Jag är på väg tillbaka. Jag kan inte göra annat än att fortsätta. Till slut kommer febern lägga sig helt. Om några veckor kommer det inte göra ont i lungorna längre. Här är ögonblick som ger mig hopp och tröst.

Nyponbuske - reaktionista.se

     En höstfärgad nyponbuske. Hur vacker är den inte?

     När jag och Daniel sökte runt efter något vi kan göra för att fira vår 1-årsdag som par.

     Höra hur växterna dricker vatten.

     Att min studiegrupp är så förstående att jag kunde ta ledigt en heldag från studier.

     Träffa partikamrater, känna samhörighet och ge varandra hopp.

Drottning Asla - reaktionista.se

     När Asla poserar och är alldeles drottninglik.

     Skämta om katastroftankar.

     Att starta igång dagen med bra rutiner.

     Kolsyrat vatten.

     När en vän lånade en bil för att jag skulle orka ta mig till meditationen.

November i Rothoffsparken - reaktionista.se

     Att jag orkade ta mig iväg till Rothoffsparken och fotografera och sitta en stund i friska luften.

     Juridiklärarens intelligenta humor.

     Formbara färsbiffar med bearnaisesås.

     Medkänsla för vänner som oroar sig för mig när jag också är orolig.

     Paket på posten med pennor som var helt magiska att skriva och rita med.

Bullet Journal pennor - reaktionista.se

     När jag var så trött att jag sa “dra den om lödruvan också” :p

     Att jag fick skjuts hem när jag behövde det.

     En insikt som var skamreducerande.

     Att göra färdigt en fråga på tentan som var svår.

     Små ekar på fönsterbrädan.

Odla ekollon inomhus - reaktionista.se

     Att kunna se längre än några timmar framåt igen.

     Att jag blev nöjd med mina fotografier inför #WhiteMonday (som ni ska få se imorgon)

     Fynda 1929 års utgåva av Selma Lagerlöfs Kejsarn från Portugalien för 10 kr!

     Känna att jag trots allt motstånd gjorde bra ifrån mig på seminariet.

     Naturen längs väg 53 i vackra Sörmland.

Sörmland väg 53 - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Babes in Boyland kan det där med att skapa vackra stämningsfulla ting med enkla medel. Denna gång en vacker senhöstkrans.

     En av årets bästa adventskalendrar hittar du hos Vandringsbloggenför en stressfri jul.

     Underbara Clara är en stjärna på att göra vettiga samarbeten, denna gång med ekologisk kroppsvård.

     Undrar du också vad dina krukväxter behöver för näring under vintern? Här hittar du svaren.

     När Mariette och William sjöng duett i Idols fredagsfinal reste sig håren lika snabbt som ögonen tårades.

Berätta om något fint från ditt liv eller något som gör dagarna lättare i kommentarsfältet. <3

2 kommentarer

  1. Åh, jag vill bara packa en kanna kaffe och femton bullar och ta tåget och hälsa på dig. Jag saknar dig och vill skicka över all den energi jag äntligen börjat återvinna från den här väääldigt krävande hösten. Min lilla boronia blommar i den gröna krukan jag köpte på loppisen i Malmö med dig. Det känns hoppfullt. Som att den tittar ut på november och jordhögen full av trots och liksom lajvar medelhavet helt för sig själv. Jag ska försöka inspireras av den.
    Kram på dig Wilda

    • Så mycket omsorg i dina ord! Saknar dig så mycket jag med! Så skönt att höra att du äntligen börjar komma ikapp orken. Så hoppfullt med grönskan! Vi kommer vidare. Jag med. Långsamt börjar jag kunna se annat än var jag sätter fötterna. Det är hoppfullt. Igår kväll glittrade mina ögon ikapp med den frostiga marken på kvällspromenaden. Varma kramar! <3

Kommentera