Glädjen, kärleken och lusten har fått stå på högsta prioritet i veckan. Det gav mig precis den nya mentala och känslomässiga energi jag behövde. Två dagars möte med revidering av kursplaner ihop med trevliga lektorer och adjunkter, en kväll med bus och samtal hos vän och fadderbarn plus en klädbytardag med vänner. Visst är jag trött och sliten, men jag är glad igen. Jag skrattar från hjärtat och orkar se de vackra detaljerna igen. Jag orkar vara den jag vill vara. Även kroppsligt känns det bättre av det.

Jag har haft svårt att läsa kurslitteraturen sedan tentan utan att få ångest. Utbrändheten var alltså inte långt borta. Det har jag tagit på allvar, och därmed tagit det väldigt lugnt med studierna. Bara det nödvändiga och sen hitta lusten igen. Satt gränser, sänkt ambitioner (de sänker sig själva nu) och gjort det enkelt i vardagen. Nu känner jag mig redo att gå in i den nya kursen mer helhjärtat. Långsamt börjar jag hitta min motivation igen.

Wilda porträtt - reaktionista.se

     Känna glimten i ögonen igen efter detta.

     Skratta åt elände så att det känns lättare.

     Rosiga kinder.

     Gemenskap med likasinnade.

     Att kunna ge sticklingar till någon som verkligen behöver dem.

Aloe stickling - reaktionista.se

     När barnen tar min hand och håller kvar.

     Att kunna vara ärlig med hur det känns när det är jobbigt.

     Spendera några timmar med vänner som jag inte träffar så ofta.

     När Asla kikade fram under sängöverkastet och såg alldeles nyvaken ut.

     Klädbyte! Att få bli av med gamla plagg jag tröttnat på och byta dem mot nya spännande kläder. Två tröjor och två klänningar blev det denna gång.

Klädbyte ReTuna - reaktionista.se

     Att nästan kunna ta på personkemin och värmen mellan två personer.

     Ett nystädat hem.

     Få tid att sitta och prata i lugn och ro med min fina vän aka trebarnsmamman.

     De första snöflingorna som knappt märktes när de singlade ner, men jag kände dem ändå.

     Frosten. Jag blev på riktigt tårögd av att få se den igen.

Frostmorgon - reaktionista.se

     Att en lärare undrade om mina sjukdomar, genuint ville förstå och visade empati.

     Bli nostalgisk och skratta åt “Loranga, Masarin och Dartanjang” (barnbok av Barbro Lindgren)

     Att jag blev inbjuden att studera med några härliga kurskamrater inför juridiktentan.

     När lilla L sa “nej så roligt kan vi inte ha det”.

     Bekväma stolar i konferensrummet när vi hade möte med kursplanegruppen.

Mälardalens högskola Västerås - reaktionista.se

     Att kunna ge ändringsförslag i kursplaner och känna mig kompetent.

     Årets julklapp! Så häftigt att det blev det återbrukade plagget. Mer sånt!

     Få klart en första loppisguide till Eskilstuna.

     Spontana kramar från fadderbarnen.

     Frost i trädtopparna mot en kontrasterande blå himmel.

Frostmorgon - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Clara tipsar om att göra brandövning med familjen hemma. Otroligt viktigt och bra för barnen (och oss vuxna) att lära oss hur vi ska göra om det börjar brinna.

     En lista med handgjorda hållbara julklappar hjälper både inspirationen och miljön. Alicia har sammanställt en underbar mångfald av hantverk att fynda inför jul.

     Snart är det dags för advent! Anna María har gjort en otroligt smart och söt adventskalender med lyckokakor (såna med meddelanden i). Det ser mer avancerat ut än vad det är, vilket ju är en av Anna Marías specialitéer!

     Elsa Billgrens 50 favoritplatser i Stockholm får mig verkligen att vilja upptäcka smultronställen i huvudstaden.

     Denna film om samtycke för barn av Nacka kommun som gör det så tydligt.

Vad lyser upp dina dagar?

2 kommentarer

  1. Så fin du är som tipsar om min kalender (och så många andra grejer jag gjort). Tack <3 Ta hand om dig. Kram

Kommentera