Jag vill så gärna skriva att det är lättare nu, att jag mår bättre, att tröttheten ger sig. Det är inte så och jag vill vara ärlig både mot mig och er. Jag är helt ärligt riktigt ordentligt trött. Ibland på ett sätt som berövar mig på både humor och social förmåga. Det är inte heller en helt rättvis bild, för det är inte så hela tiden. Jag är engagerad, glad, tacksam och ibland fastnar mina ögon på något vackert och så försvinner allt som är svårt. Jag är tacksam att det bor en glad och livsbejakande själ i den här trötta kroppen.

I veckan avslutade vi blocket med samhällsteorier och påbörjade nästa om socialpolitik. Jag trivs, utmanas och utvecklas. Det är intensivt och jag behöver ta all tid jag kan få för att landa i mig själv, återhämta mig. Jag räcker inte till på långa vägar, varken i relationer eller mitt vardagsliv. Jag måste acceptera det. Jag har inte utrymme för att planera, prioritera och förändra just nu. Jag behöver följa varje dag och se vart den leder mig, lyssna på vad kroppen berättar. Veckan som kommer är det grupparbeten, kurslitteratur och föreläsningar för hela slanten. Om jag känner mig själv rätt (vilket vi ju vet att jag gör) kommer jag somna tidigt varje kväll denna vecka. Vissa veckor behöver vara transportsträckor. Så, vilka ögonblick har tagit sig förbi den trötta dimman denna vecka?

Klädbytardag ReTuna Eskilstuna 2017 - reaktionista.se

     Blombutiken Ecoflor på ReTuna Återbruksgalleria, med återanvända krukor, sticklingar och en helt underbart inredd butik. Att dessutom få ett trevligt samtal med en annan växtgäri. Och: notblad som omslag till buketter <333

     Lätta snöflingor singlandes ner över mig.

     Få höra om en väns modiga framsteg och euforin efteråt.

     Att jag får gratis vaccin så att jag kanske inte blir så sjuk i vinter.

     Regndroppar som samlas på baksidan av löv.

Novembermarken - reaktionista.se

     Att jag känner mig så bekväm med att redovisa muntligt inför andra i klassen.

     Träd och växter som fortfarande blommar i ett grått november. Det kallar jag livsvilja!

     Meditera i skolans stilla rum till ljudet av muslimska böner.

     Att känna sig omtyckt.

     När den värsta smärtan släppte och jag kunde koncentrera mig bättre igen.

Novemberknoppar - reaktionista.se

     När jag blev väldigt nöjd med en dikt om gamla känslor.

     Äta chips framför Grey’s anatomy en onsdagskväll och släppa allt allvar i huvudet för en stund.

     Få höra att jag inspirerar med mitt liv.

     Varm fisksoppa en kulen novemberdag.

     Att se vilken skillnad Feministiskt initiativ gör trots den lilla makten.

Växtgäri med Kroton - Codiaeum variegatum - reaktionista.se

     Tillskott i växtfamiljen. Nämligen denna skönhet ↑ kroton, från EcoFlor på ReTuna.

     Att få vara med och administrera ett viktigt initiativ.

     Flockar av svarta fåglar som flyger som en flugsvärm över himlen.

     Att läsa om socialpolitik som väcker så mycket engagemang hos mig.

     Klädbytardag med trevliga återseenden och fynd som verkligen kommer att användas.

Klädbytardag ReTuna Eskilstuna 2017 - reaktionista.se

     Guldljuset över skolans tegelväggar när solen är på väg ner.

     Snötäcket på taken om morgonen.

     Att jag instinktivt kan göra val som blir till mitt eget bästa.

     Begrava händerna i Aslas päls.

     Att nästan skriva en roman när vi bara skulle skriva en fallbeskrivning.

Asla - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Annie har räddat julen och gjort ett recept på vegobullar inspirerade av Agnes hemliga ingrediens.

     Programmet om medborgarlön av Dokument Utifrån.

     Sofia på Mokkasin visar hur du kan göra ditt egna lilla vinterland. Så bedårande vackert! <3

     För att mysa in vintern i julkänslor är glögg en riktig stämningsdryck. Alkoholfri så klart, för bästa stämning för alla. Johanna bjuder på ett inspirerande recept.

     Glöm inte att lämna ditt bidrag till Monthly Makers hos Alicia senast på tisdag den 28:e. Kolla också in hennes fantastiska akvareller som gör mig lika stum varenda gång.

Vilka ögonblick har tindrat till hos dig?

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

6 kommentarer

  1. fina, fina du <3 det är så viktigt att lyssna på kroppen, att göra som den vill. jag går också runt med känslan av att jag borde klara mer, men när skolan äter tid och kroppen inte orkar hur mycket som helst är det så viktigt att vi inte gör mer än så. hoppas den kommande veckan blir lättare att andras i <3

    • Så glad för dina kommentarer. De förmedlar ett systerskap som jag kan hämta kraft ur <3 Våra resor är så olika men ändå så lika just i nuet. Tacksam för den samhörigheten över nätet <3 Nu börjar det lätta här lite grann.

  2. <3
    November är ju nästan klart. Snart är vi över på andra sidan av den mörkaste tiden. och under de tider som är mörka (både bokstavligt och mer bildligt talat) är det faktiskt helt okej att låta det vara transportsträcka. de sträckorna behövs ju också, annars skulle man inte kunna ta sig dit man vill.

    • Så kloka ord och sant på alla sätt. Nu när det börjar ljusna kan jag vara så stolt över att jag klarade transportsträckan hit. Tack för ditt medkännande och inspirerande sätt. <3

  3. Visst är det något speciellt när massvis av fåglar flyger i en hop över himlen! 🙂

Kommentera