Glad första advent! Har du tänt första ljuset? Advent är en favorit hos mig. Jag trivs i förberedelse och förväntan. Att få bygga upp, rå om och mysa in mig. Dricka glögg, tända ljus och göra julbak. I år känns det som att jag kommer att kunna njuta in mig ordentligt. Jag gillar att göra högtider till mina egna och suga ur det bästa ur traditioner. Igår startade jag igång adventsmyset med julmarknad och pynt.

Jag märker att jag är mer närvarande nu. Jag har tagit hjälp för att hämta hem mig känslomässigt och känner mig mer balanserad nu. Jag är även lättad över att det verkar lösa sig med de orosmoln jag har haft i studierna. Men det här mörkret och gråvädret? Är det inte märkligt hur vi överlever det år efter år? Jag har varit färdig för nattsömn vid 18-tiden varje kväll denna vecka. Kämpa, kämpa! Hur gör du för att orka med vintermörkret?

Jag försöker njuta av de stunder som erbjuds och skapa mig lite mental energi. Som i torsdags när världen täcktes av snö! För att inte tala om de frostiga krispiga dagarna innan dess. Både i måndags och tisdags stack jag ut tidigt för att fotografera frostiga iskristaller. Då har jag vackra foton att redigera de trötta kvällarna. En livräddare!

Julmarknad Eskilstuna - reaktionista.se

     Julmarknad över hela stan, och framför allt att innergårdarna i Gamla staden öppnade upp och bjöd in. Så mysigt!

     När Asla sitter som en porslinskatt med svanser virad längs kroppen.

     Att jag inte behövde stressa på morgonen när jag behövde ta saker väldigt långsamt.

     Soldimma i minusgraderna.

     Att få ropa “Det snöar! Det snöar!”

Det snöar - reaktionista.se

     Att ta sig igenom och vidare i komplicerade juridiska tankegångar.

     Möta varma härliga lärare i korridoren på akademin.

     Att jag höll humöret och inte skällde ut läkaren på telefon, eftersom det inte hade hjälpt mig.

     Knarret av snö under fötterna.

     Samla ihop material till en julkrans i en trädgård och sen binda den dagen efter. Jag blev SÅ nöjd.

Handgjord julkrans av tuja - reaktionista.se

     Att förstå de olika formerna av sekretess efter en pedagogisk genomgång.

     Pannkakor med sylt och grädde.

     Att få undan tvätt.

     En hjärtevärmande kommentar på Instagram om att jag ger hopp.

     Vackra hantverk och värmande eldar på Rademachersmedjornas julmarknad.

Julmarknad Rademachersmedjorna - reaktionista.se

     Få massage av någon som är riktigt bra på det.

     Få till ett funktionellt register i min socialrättsbok.

     Frostglitter längs marken i kvällsmörkret.

     Ett hoppingivande möte om praktikperioden.

     Och att jag sen kom på att jag nog kan få heltids-CSN trots att jag sparar praktiktimmar. Lättnaden!

Adventsfika - reaktionista.se

     Adventsfika i form av glögg och pepparkakor framför Vinterstudion.

     Den sagovärld som var täckt i iskristaller när vi gick till skolan i minusgraderna.

     Regnbågsprismor i frosten.

     När juridik-föreläsaren hittade på verbet “sekretessa”.

     Värma sig framför en brasa.

Frostmorgon - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Hållbarhet och klass sitter tätt ihop, men precis som Johanna skriver så säger prislappen inget om kvalitet.

     Årets kreativa julkalender med ett helt gäng kreativa genier initierat av Willowday.

     Emma ger oss 17 steg mot klimatsmart mat som både är utmanande och inspirerande.

     Stjärnan Krickelin berättar om varför influencer marketing är så viktigt och att vi alla är människor.

     Resebloggaren Sofia sticker ut med sina eftertänksamma inlägg. Nu senast ett häpnadsväckande vackert inlägg om Lofoten, inklusive perspektiv på klimatfrågan.

Hur mår du i vintermörkret? Vad ger dig kraft?

2 kommentarer

  1. Så mycket idylliskt julmys i dina bilder och så nära verklighet i dina ord. Det känns som att du är en av få som kan kombinera dem på riktigt – vardagen och idyllen. Njuter mig genom dina foton och tankarna på hur du jagar frostkristaller, binder kransar och går på julmarknad i kontrast mot tröttheten i det grå.

    Hoppas du får en riktigt fin dag idag. Tänker på dig och på vår vän när jag tänder första ljuset <3

    • De här orden har suttit kvar i mig i tre dagar. Som tröst, som hopp och motivation. För att du ser mig på ett sätt som jag vill kunna se mig själv. Finaste vän! Saknar dig och längtar efter våra samtal, värmen och humorn mellan oss. Du finns i hjärtat. <3

Kommentera