När jag ser tillbaka på veckan konstaterar jag att jag orkar mer än jag tidigare trott. Men det har också ett pris. Efter att ha varit i skolan kl 9-18 måndag till torsdag och sedan fortsatt plugga hemifrån tills jag somnat i böckerna var det inte mycket kvar av mig. Jag orkade halva fredagen, sen kom frossan. Jag stannade hemma och att bara få några timmar för mig själv gjorde all skillnad. Studiemotivationen fick ny kraft av tentabetyget men gav mig också perspektiv på att jag inte behöver prestera på topp jämt. Jag har tagit studiefri tid hela helgen för att ladda upp inför veckan som kommer. Det har varit så fint att få skriva blogginlägg i lugn och ro, städa undan i röran, fixa en adventsljusstake och laga mat som tar tid. Jag behöver tänka på det framåt, hur viktigt det är för mig med den tiden. Idag ska jag hänga på julmarknad med en fin person och samla ihop mig inför veckan som kommer.

Frostig dag i Västerås Lövudden - reaktionista.se

     Besöka platser i Västerås som bär med sig goda minnen, med en ny person som jag vill skapa många många minnen med framåt.

     Stöta på en lärare från förra kursen, se hennes entusiasm och få höra “vilken bra hemtenta du skrev”.

     När Chris Kläfford sjöng “Heaven” i Idols semifinal och jag hade gåshud från tårna upp i hårfästet. Jag har aldrig haft så mycket gåshud av någons röst. HALLELUJA MOMENT!

     Få höra att mina dikter under november hjälper människor att känna, sätta ord på känslor och ger insikter. Så mäktig känsla, när jag knappt själv vet vad jag skriver om ibland. Poesin är verkligen sitt eget väsen hos mig. Jag har svårt att ta åt mig ära för den för den är något större än jag är.

     Stämningsskiftande natur.

Avokado på Falu rågrut - reaktionista.se

     Att få VG på hemtentan. Och även om det tog några dagar innan det landade kunna gråta av stolthet.

     Avokado på knäckebröd med flingsalt. Mums!

     Baka lussekatter och pepparkakor i mysigt sällskap.

     Övertrötthet och hur allt blir roligt då.

     Att kunna använda nya begrepp med humor, som ett sätt att lära sig och närma sig orden.

     Bli medbjuden för att träffa någons viktiga person och att vi alla trivdes så bra ihop.

Morgonljus i vintertid - reaktionista.se

     Att kliva upp ur sängen på morgonen och gå in i köket som lyser i morgonljus av guld.

     Se barn som håller sin förälders hand.

     Prata om papperskorgar och att det känns som ett viktigt ämne.

     Hemleverans av finsk förkylningsmedicin.

     En föreläsning som kändes som ett högtidstal inför en revolution. Jäklar vad det kändes.

Saffranspasta - reaktionista.se

     Underbara Claras saffranspasta med champinjoner och tomat.

     Se samband i komplexa konstruktioner.

     Köpa kaffe och choklad (socker) och skämta om att det är för att jag skriver om ransoneringarna under andra världskriget. Hur det allvarliga kan vändas till sin motsats, och ibland behöver göra det.

     När molntäcket spricker upp.

     Julmusik, julpynt, tända ljus och sista putsen på makaronänglarna.

Ljushållare i form av händer - reaktionista.se

     När föreläsaren sa “Jag är en etnisk forskare som inte vet vad enicitet är”. Så mycket visdom i det.

     Att komma hem och möta doften av lagad mat. Hur mitt hem är en plats fylld av liv.

     Få höra Sandras röst i andra änden i telefonen, och att veta att det finns så fina genuina människor i världen. <3

     Aslas tokerier, som när hon plötsligt hoppar en halvmeter upp i luften rakt upp från golvet.

     När en nära vän skrev “november är slut” och vi konstaterade att vi hade klarat det i år igen.

Asla norsk skogkatt - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Förutom att Monthly Makers släppte julkickoffen tidigare idag har också Alicia sammanställt novembers bidrag på tema böcker. Poesi, decoupage, julstjärnor, fanart, bokmärken och mycket mycket mer!

     Johanna Monter är bäst på att ge små enkla tips på hur du kan vara mer hållbar i din vardag. Här tipsar hon om hur du väljer rätt ljus i adventstiden.

     Livets bilder har startat en protest mot de konsekvenser sjuka drabbas av i dagens politik. Har du egen erfarenhet eller vet någon som har? Berätta om hur du är drabbad för att göra politikerna medvetna om dessa konsekvenser.

     Allt Babes in Boyland gör är vackert, men när de binder kransar och visar julstjärnor blir det något extra. Att julstjärnorna också är från Eskilstuna-företaget Watt & Veke där jag arbetstränade en tid gör det inte sämre. Missa inte att Watt & Veke har en popup-butik i Citygallerian i Eskilstuna nu inför jul. Magiska juleljus! <3

     Ni vet de där klassiska julstjärnorna i papper för granen? De är ju så fina och jag vill verkligen lära mig att vika dem. Nu visar Anna María Larsson och Helena Lyth hur en gör via sin nya roliga youtube-kanal. Följ dem för bästa DIY!

Hur har din vecka varit?

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

2 kommentarer

  1. det är så fint att få ta del av dina bästa punkter från veckan. älskar det här konceptet!

Kommentera