Sedan förra söndagen har min värld i stort sett bara kretsat kring kärleken. Det var då vi blev vi. Några dagar senare kunde jag inte hålla mig ifrån att berätta det för hela världen längre. Så det gjorde vi. Med så mycket fin respons att hjärtat svämmar över. Varje rast och ledig stund har vi pratat oss hesa, pussats och kramats hårt. Däremellan har jag varit på föreläsningar, redovisat ett grupparbete och varit på skrivkursens sista dag i Stockholm. Igår förmiddag hade jag besök av Hillevi Wahl och blev intervjuad för hennes podd. Det var en så vacker stund som berörde mig på djupet. Det var extra fint att ha Daniel här efteråt och få landa i allt med hans trygghet bredvid.

Det känns lugnare i skolan nu. Tryggare. Jag vågar tro på att jag är på rätt spår. Nu är det sista seminarieuppgiften som ligger närmast. Förutom det ska jag komma igång med tentastudierna. Jag har längtat efter att kunna ta ett mer helhetsgrepp kring litteraturen och verkligen få lära mig det ordentligt. En sak jag får kämpa lite med just nu är att vara lyhörd inför kroppens signaler. Det är baksidan av att vara så här kär, när kroppen reagerar med smärta på starka känslor och intensivt umgänge. Så vi behöver ta det varsamt. Denna vecka får vi i alla fall släcka kärlekstörsten med luciakonsert på onsdag. Det är ändå bra mitt i kärleksbubblan att vi har samma situation i studierna och att han är så öppen och förstående inför min sjukdom.

Eskilstunas julgran 2017 - reaktionista.se

     Att vi blev ett vi under supermånens sken. <333

     Klasskompisar som ler när de ser oss tillsammans.

     Att någon tipsade om mig för Hillevi Wahls podd.

     Fira studiegruppens hårda arbete, och övervunna konflikter, med tårta.

     Solnedgången speglad i Eskilstunaån.

Tårtkalas - reaktionista.se

     Få höra “du kommer vinna Augustpriset” och känna mig så sedd rakt igenom av Hillevi.

     En föreläsning om barn och våld i nära relationer som satte sig på djupet.

     Få beröm från läraren efter vår redovisning och också bli lugnad i att vi har gjort bra ifrån oss.

     Sushilunch.

     Att han skrev “har du sett månen?” till mig en morgon när månen var allt jag såg.

Månsken - reaktionista.se

     När vi ser på varandra och allt som finns i min kropp och värld är kärlek.

     När jag insåg hur jag ska avsluta mitt bokprojekt.

     Tända det första adventsljuset på söndagsmorgonen.

     Lättnaden när redovisningen var klar i måndags.

     Att han löser praktiska saker så att vi bara kan fokusera på att umgås.

Julmarknad Gamla stan 2017 - reaktionista.se

     Filmen “The man who saved the world” och tårarna som rann av både sorg och hopp inför världen.

     Julmarknaden i Gamla stan i kvällsmörkret.

     Idol-Chris röst som tar sig in under huden.

     Få ett mail som bekräftar varför jag gör det jag gör, och att det behövs. Grät av lycka över människors mod.

     Närstående som på så många vis förstår hur stort det är att jag har träffat någon som Daniel, och hur mycket det säger om vem jag är idag och hur bra jag mår.

Stockholm - reaktionista.se

     Äta middag på le Rouge i Stockholm, i en fantastisk miljö, under viktiga samtal.

     Alla lyckohälsningar och grattis när jag och Daniel blev “offentliga” med vår relation.

     Sitta och leka med hans fingrar i stillhet.

     En författare som om och om igen bekräftar att hon ser mina drivkrafter och mig.

     Att få ett signerat ex av “Kärleksbarnet” som jag minns betydde så mycket när jag läste den första gången.

Kärleksbarnet av Hillevi Wahl - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Julia har skrivit om Finlands 100-årsjubileum som en hyllning till kaffe och bjuder också på ett recept på kaffetryfflar som ju är perfekta till jul!

     Idag blir det extra många tips från Monthly Makers-kollegor. Det är ju skapande tider och vi har vanan inne. Johanna inspirerades av Alicias broderier (vem gör inte det?) och skapade två minimalistiska julbroderier som verkligen berörde mig.

     Emilias foton får mig att vilja ha allt hon visar upp, och den här gången är det pepparkaksmuffins – som också är veganska!

     Undrar du hur någon kan tjäna sitt levebröd som influencer? Agnes har skrivit ett riktigt bra inlägg om vilka inkomstkällor hon har och hur hon gör för att kunna leva på det. Så matnyttigt!

     Vit Jul är det som ligger mig närmast om hjärtat just nu. Jag kommer att skriva mer om detta i veckan, men vill redan nu uppmana dig att skriva under för en nykter jul, för barnens trygghet. Om du vill kan du också skänka en slant till de jullovsaktiviteter som Vit jul anordnar för alla barn runt om i Sverige.

Vilka ögonblick sparar du från veckan?

SparaSpara

SparaSpara

10 kommentarer

 1. det är så himla fint att läsa det här, att riktigt få känna den där känslan av att du är nykär. fy sjutton så fint! <3

 2. Så fint att läsa! Det gör mig glad! Vackra bilder också, speciellt den med månen.

  Jag hade en hemsk mensvärksvecka som avslutades med en helg med min favoritknodd och knoddens föräldrar. Så kul att få följa utvecklingen! Han kan (vill?) fortfarande inte prata så jag förstår, men han förstår mycket och vet vad jag heter 😀 Mycket mysig helg! Vi hann med lite julmarknad också.

  • Tusen tack!
   Usch, låter som en jobbig vecka men fint att du fick träffa en liten. De gör en så glada de där små liven. Innan du vet ordet av så kommer han prata som rinnande vatten och förstå mer än du vill 😉

 3. Så många stora stjärnögonblick från den här veckan <3 Som att en stor sak sätter annat fantastiskt i rullning. Får en känsla av att du extra stark och snäll mot dig själv just nu och att det håller på att föra dig till en väldigt fin plats. Ser fram emot att följa, och återigen – är SÅ himla glad för din och Daniels skull! Hoppas att få träffa honom nån gång framöver 🙂 Kram!

  • Tack för att du ser, som så ofta <3 Det är nog svårt att se när en är mitt i det men det här var nog verkligen en push i den riktning jag behövde inför 2018. Mycket som händer när en bara följer med och vågar, utan att tveka. Ser verkligen fram emot att träffa dig och K också! Vi får ta en dubbeldejt 2018 😀 Kramis!

 4. blir glad ända in i hjärteroten av att känna lyckan i var och en av bokstäverna som du berättar med <3 så himla fint <3

  förra veckan var jag mest trött, med gnagande oro/stress i magen. har tack och lov en varm famn att landa i, och tar nya tag i veckan. då blir det (förutom jobb) ett besök ner till Umeå och musikhjälpen, hotell med halva familjen och så ska jag göra klart några klappar <3

  • Tack fina människa! <3

   Jobbigt att känna sig så, även om det ju är så ibland i livet också. Skönt att du kunnat vila i en varm famn och det låter som att det fanns chans för att det skulle bli bättre med allt fint framåt. <3

Kommentera