Det sårbara ledsna har visat sig denna vecka. Jag hämtar hem mig själv efter ett läge då jag enbart har satt den ena foten framför den andra. Efter utmaningar som har prövat mig så att jag har behövt bygga murar mot omvärlden igen. Det är en sorgsen typ som möter mig bakom murarna. Hon behöver mycket omsorg nu. Hon behöver öppna upp, se att hon inte måste klara allt själv även om hon kan.

I måndags efter seminariet tog vi oss iväg till Dufweholm på spa, firade kärlek i det varma vattnet och med älvdans på sjön. Den avslappning som följde av det höll sig genom veckans föreläsningar och studietimmar. Jag har valt egentiden, bokredigeringstiden och dagboksskrivandet.

Med betyget VG på hemtentan vet jag ännu en gång vad min förmåga kan göra. Trots att betyget har en besk bismak av att jag svek min egen kropp för att kunna nå målet. Jag önskar att det inte behövde vara så. Den sorgen är så djup i mig. Min kropp har varit med om alldeles för många svek.

Nu ska jag ta hand om den fina sorgsna, ge henne morgonkaffe och minnas alla vackra ögonblick som gav av sin närvaro denna vecka.

Wilda på spa - reaktionista.se

     Läsning i soffan med regnet smattrande mot fönsterrutan i bakgrunden.

     När solen skiner in i lägenheten och färgar allt i guld.

     VG på hemtentan trots att jag knappt kunde sitta upp när jag skrev den.

     Bli klar med nästan alla julklappar på första advent. Inte hänt så tidigt förut.

     Dimman över sjön när vi kom fram till Dufweholms herrgård.

Dufweholm - reaktionista.se

     Det kärleksfulla mötet med kvinnan utanför affären när jag gav henne en slant.

     Hans tårögda blick när han berörs av vår kärlek.

     Att novemberkaktusen blommar i julstämningen.

     En varm pool att flyta runt i.

     Ge bort en monsterastickling till någon som blev väldigt glad av den.

Adventskalender Mumin - reaktionista.se

     Att få en vacker Mumin-kalender på posten från en fin vän.

     Pommes frites på Hamburgerbruket. SÅ krispiga!

     Vilja i årets julkalender Storm på Lugna gården. Så himla bra skådespel!

     Lärarens kommentarer på min tenta med ord som “imponerad”, “mod”, “mognad”. <3 Blev så djupt rörd. Välbehövlig respons.

     Huset i Hällby. Vilken loppis! Vi blev bjudna på glögg, mötte trevlig personal och välvårdade saker för fyndpriser.

Loppisfynd - reaktionista.se

     Att kunna dela en komplicerad sorg.

     Se julkalendern ihop på morgonen och dela närhet en stund.

     Parlamentet. Jag skrattar så att jag får ont i magen. Varje. Gång.

     Den medmänskliga kärlek som finns i ett icke-dömande ödmjukt bemötande.

     Redigera boken och bli berörd av mina egna texter.

Regndroppar - reaktionista.se

     Naturens förgängliga detaljer. Som vattendroppar på ett väderbitet höstlöv.

     Att hitta ett viktigt borttappat kvitto.

     Skriva dagbok och känna att det ger effekt.

     Juridikläraren som på varje föreläsning säger “om vi nu hade en regering” liksom i förbifarten. Det skämtet blir aldrig tråkigt.

     Dricka egen glögg i loppisfyndade koppar framför Idol-finalen.

Glöggmys egen glögg - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Sofia på Mokkasin är en av mina husgudinnor i inredning. Hon fick gå in i de privata rummen hos Karin och Carl Larsson i Sundborn i somras och jag höll andan rakt igenom alla vackra foton.

     Din bästa vägledare till den hållbara julen är Tess. Här skriver hon klokt om att investera i sina drömmar istället för i prylar.

     Maria visar det bästa av svensk jul i sin adventskalender och tipsar bland annat om hur du skapar en mer närvarande jul.

     Noll matsvinn? Är det ens möjlig? Jodå. Jag är ett levande bevis. Och Pernilla på Ekoenkelt berättar hur du kan göra för att inte kasta mat alls.

     Carolines adventskalender med fototips är SÅ BRA att jag bara längtar efter nästa inlägg. För dig som vill bli bättre på foto/fotoredigering är detta ett hett tips.

Hur var din vecka?

6 kommentarer

    • Den är fantastisk! Jag som sällan läser instruktioner gillade ändå detta format. Det är som om jag förstår vad det är jag sysslar med nu, haha 😉

  1. Önskar dig en vilsam vecka för både kropp och själ. Vet alltför väl hur det känns, det där sveket mot kroppen när en VILL så mycket mer än sinnet och hjärtat egentligen mäktar med. Inspireras så av din förmåga att känna efter, och hur du är sparsamt positiv till det du klarar av; att du aldrig hyllar något som kostat på (dvs, berömmer att du slitit på kroppen) utan är stolt över dig själv och din prestation samtidigt som du reflekterar över vad som kanske kunnat göra det hela bättre, eller hur du ska ta hand om dig efter en tuffare period. Tack <3

    För övrigt så vill jag flytta in i detta inlägg. I de ljuva bilderna och fina stunder du får ta med dig från veckan. Vackert återgett, som alltid <3

    • Tack Thea! Blir så rörd av dina ord. Det är så viktigt för mig att medkänslan och att ta hand om mig kommer före prestationen. Resultat spelar ingen roll om jag inte har kvar mig själv. Jag fick lära mig det den hårda vägen. Glad att det kan inspirera. <3

      Och att du, som är en av mina favoritfotografer, beundrar mina foton ger mig en stor självförtroendeboost. TACK! Vackra människa <3

Kommentera