Så den här veckan har jag köpt en gitarr, ätit afternoon tea på Sundbyholms slott, hälsat på en vän och pluggat statistik. Märkligt hur mycket som kan hända på bara några dagar. Jag har återhämtat mig från influensan och känner mig på hugget igen. Veckan har krävt en del av mig, både i känslomässiga utmaningar och intellektuella.

Statistiska mått på samband är som vår lärare sa “inte anledningen till varför ni vill bli socionomer”. Jo tack, det blev rätt tydligt den här veckan när den föreläsning jag behövde mest uteblev pga sjukdom. Haha ja jag har slitit mitt hår den här veckan. Beskedet om att jag fick VG på tentan för “Välfärdsstaten, människan och samhället” gav mig ny kraft och stolthet. Så tacksam att det än så länge har känts ganska “lätt”. Då kan det få vara lite svårt nu.

Tulpansäsong - reaktionista.se

     Tulpansäsong! Dessa vackra fyndade jag för 30 kr och de har glatt mig i över en vecka.

     När Asla hoppade upp bredvid mig i soffan på morgonen och buffade på mitt ben.

     Och när hon dagen efter hoppade upp och la sig i mitt knä så länge att jag höll på att komma för sent till skolan.

     Att inte förstå något alls ena dagen och nästa dag kunna förklara det för någon annan.

     Våra rappa replikskiften på Messenger som får mig att skratta högt för mig själv.

Gitarr - reaktionista.se

     Träffa saknade vänner om så bara för en måltid ihop.

     Att jag har köpt en gitarr! Och att det bara ska få vara lek och längtan.

     Samtal om hur vi kan vårda vår kärlek ännu mer.

     VG på salstentan! Det är otroligt skönt att jag kan lita på min magkänsla och att det funkar att sätta lärandet före prestation.

     Min svarta polotröja som får mig att känna mig som jag vill känna mig. Klassiskt och bekvämt på samma gång.

     Att kunna vara nära en vän i en svår livssituation.

Wilda - reaktionista.se

     När mitt hår lockar sig i fukt.

     Att spontant besöka en närstående som hade fyllt år med en blombukett som passade perfekt.

     Betrakta snöflingorna som faller under en promenad.

     Att äntligen få nörda ner mig i Melodifestivalen igen!

     Speglingar om att mitt ledarskap känns tryggt och stabilt.

Snölandskap - reaktionista.se

     Snölandskapet utanför fönstret hemma hos Cathrin. Så fint att se snön singla ner över denna vy ↑

     Vicky, min stjärna till vän, har blivit nominerad till Årets Alumn för Mälardalens högskola. Av 15 000 (!!!) studenter blev hon en av fyra. Jag är inte förvånad. Jag tror att jag kommer att spricka av stolthet över den här människan hela mitt liv. Om ni bara visste hur enastående hon verkligen är inifrån och ut. <333

     Känna mig bekräftad i att jag har sunda perspektiv på samhällsproblem.

     Kärleken i hans blick. <333

     När någon som känner mig väl säger “Du låter stark. Och glad“.

     Mitt nya objektiv som jag fick ärva från Daniels brors fru. Drömobjektivet! Och att jag knappt vågade använda det för att jag blev så lycklig och tagen av vilka fantastiska foton jag kan ta nu! <333 Tack!!!

Sundbyholms slott - reaktionista.se

     Att hitta ut ur en negativ spiral i studierna och hitta rätt ingång.

     Lämna in papper i god tid. Lättnaden efteråt.

     Att jag kommer att kunna rösta på vänner aka förebilder till riksdagen i höst. Dagen efter min födelsedag och allt. Längtar till den dagen jag är redo för det äventyret och ser fram emot att kunna följa i deras fotspår.

     Få uppleva Sundbyholms afternoon tea i trevligt sällskap av Daniels familj. Längtar tills vi får tid att umgås en längre stund.

     Våga säga vad jag känner även om jag önskar att det skulle vara annorlunda.

     Daniels “På spåret”-imitation när han var på väg för att hämta mig. Kan ni gissa vilka städer han syftar på?

Från gurkstavar till smedstad - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Katarina fotograferar och fångar stämning som få resebloggare kan. Vill du njuta av ett norrländskt lugn med gnistrande mäktig natur? Följ med på en tur i Norrland.

     Ulla Hoffman skriver starkt om när politiken misslyckas och medmänniskan kliver in i Flamman.

     Den enastående fotografen Elin Kero har tolkat John Bauer med sån skärpa och skönhet att jag knappt vet vad jag kan säga annat än: TITTA HÄR!

     Annelies söndsstilleben och blomsterfoton slår mig ständigt med häpnad. Här har hon fotograferat en blomma som sällan får glänsa på egen hand, nämligen en Alstroemeria.

     En av de personer som inspirerar mig till att ta hand om mig själv ännu mer är Agnes. I detta inlägg skriver hon både om de livsförändringar som väntar henne och om att koppla ner sociala medier. Tänkvärt och varmt. <3

Vilka ögonblick finns på din lista?

6 kommentarer

  1. Tack för en fin delning ❤️ Har fått mycket positiv respons på vinterbligginläggen nu. 🌲 härligt med vinter, får vi konstatera.

  2. åh, tulpaner! jag har gått och spanat så länge på de där buketterna, sen känt att “jag inte borde” pga csn. men nu ska jag banne mig köpa en bukett, tänker att de gör mer gott ändå.

    • Tulpaner är verkligen en fröjd för själen! Jag har hållit mig från att köpa ett tag nu men nästa vecka ska jag ge mig en ny bukett att beundra helt klart. 😀

  3. Gurkstad måste vara Västerås? Haha, jag gjorde precis en sån och skickade till min kompis när jag var på väg för att hälsa på henne i just Västerås!

Kommentera