Det lider mot jul. Känslorna är många och dubbla. Mest av allt fylls jag av förundran och tacksamhet. Jag har så många människor omkring mig idag som finns där och ger mig trygghet. Jag slås också av att det finns så många barn i mitt liv som på olika sätt sprider glädje och mening, sådär som bara barn kan. Jag har fått gå på julkonsert, myst framför luciamorgon, umgåtts över god mat och firat lilla julafton denna vecka.

Som i en underton viskar sorgen. Jag önskar ibland att den inte fanns där. Jag tar inget för givet. Jag kommer kanske aldrig kunna göra det. Det kanske är bra. Jag sörjer för det som gick sönder, som inte gick att laga, det som långsamt dog ifrån mig. Den jag var som inte finns kvar. Hur sorgligt det var. Hur det behövde bli så. Att jag är tacksam för att det kunde bli annorlunda.

Jag sörjer för jorden och hur den lider utan att vi säger “det räcker nu”. Jag sörjer för ojämlikheten som vi låter fortgå. För att vi kanske tror att någon annan borde göra något. Det är ingen annan som kommer att göra något. Vi måste göra det tillsammans och vi måste göra det nu. #weallforclimate är den enda vägen. Vi behöver se det vi har och värna det, bry oss om, sluta slösa. När vi fortfarande kan.

Det här är ett inlägg om det vackra, om det meningsfulla, om ögonblick att uppmärksamma. Jag behöver ändå använda den här platsen till att säga det som är viktigt. För jag vill kunna uppleva allt det här många gånger till.

Vinternatur - reaktionista.se

     En vän som finns där och ger trygghet i alla lägen.

     “Nu tändas tusen juleljus” acapella av The Real Group.

     Pyssla om vintertrötta växter.

     Läsa socialtjänstlagen mitt i natten när jag inte kunde somna, och att det hjälpte mig att somna sen.

     Spela Melodikrysset hos stjärnföräldrarna.

Luciamorgon - reaktionista.se

     Luciamorgon på TV med pepparkakor och glögg till.

     Snöflingor som föll i mörkret.

     Ta igen tid med en saknad vän som visar förståelse för hur mitt liv ser ut idag.

     Få besked från CSN att jag kan få lån och bidrag på 100 % även om jag läser 75 % nästa höst + att 75 % studier som minst ger 75 % av fullt bidrag och lån. Lättnaden i det när jag hade fått andra oroande besked tidigare.

     Samlas och fira jul i mysig enkel gemenskap.

Lilla julafton - reaktionista.se

     Stjärnmammans rågfrallor.

     Sushilunch med en kurskamrat.

     En två månader gammal bebis söta joller.

     Diskutera luddiga paragrafer så att de blev mer konkreta.

     Småprata med kurskamrater innan en föreläsning.

Vintereld - reaktionista.se

     En varm brasa att vila ögonen på.

     Janssons frestelse.

     Att bli utklassad i Memory av en femåring.

     Skratten och lekfullheten omkring barn som smittar av sig på vuxna.

     Hur vackert solen lyste upp husfasaderna en morgon på väg till skolan.

Morgon i Eskilstuna - reaktionista.se

     Ett mail från en högkänslig själsfrände som gjorde att jag trodde lite mer på en idé jag har haft ett tag.

     Lösgodis när jag hade varit sugen på det i flera timmar.

     Barnens förundrade ögon när de berättade att en nisse hade gömt russin under deras kuddar under natten.

     Slå in julklappar.

     Spela “På spåret” med duo-appen.

Julklappar - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Johanna reder ut begreppen återvinning, återbruk och återanvändning. För varför är det återvunna plagget inte en lika hållbar julklapp som det återanvända plagget?

     Jag har sagt det förut, men Angelicas blogg och foton är som att komma hem till en stämningsfull vilsam atmosfär. Nu i julig adventsstämning.

     Har du liksom jag fascinerats av sprickor i is? Jonna har tagit det till en helt ny nivå.

     Underbara Clara tipsar om användbara kreativa julklappar till barn.

     Angeliqa skriver om kanske en av de viktigaste saker vi människor kan göra för oss själva och för varandra: be om hjälp.

Vad har fångat din blick i veckan?

Kommentera