Jag är mitt i julmyset och har kvar julmat för flera dagar och mer choklad än jag borde äta själv. Jag är tacksam för en jul med mätt mage, nya fina minnen, trevligt sällskap, ett eget hem med min älskade Asla klättrandes i granen och en julnattsmässa som gick in under huden. Veckan började med utmattningssymptom som så många år tidigare. En dag hos de bästa ungarna fick kroppen att slappna av och jag saktade ner. Mellandagarna spenderar jag med bloggjobb, utvärdering av 2016 och så ska målen för 2017 formuleras. Min favoritvecka på året! 

Wilda - reaktionista.se

✶     Att cykla förbi en bilkö.

✶     Soluppgångens korta magiska minuter på tågstationen i Västerås.

✶     Steka egna vegobullar till jul, efter Made by Marys recept. Mycket uppskattade av vegetarianer men även köttätare berömde dem ordentligt. Och jag fick en vegobullsmacka till dagens frukost!

✶     Prata med någon som verkligen förstod mitt dilemma och kunde hjälpa mig att reda ut det.

✶     Komma hem till hjärtevärmande paket och julkort i brevlådan.

✶     Hänga med bästa Vicky genom Skype och fylla upp det där saknadshålet. <3

Köttfria köttbullar - reaktionista.se

✶     Serien SKAM. Jag erkänner. Jag har fallit pladask för Noora jag med.

✶     Att Anna Carlstedt är ny samordnare mot våldsbejakande extremism. Jag blir trygg av att en person med så mycket kompetens, hjärta och erfarenhet av civilsamhället finns på den posten.

✶     När Asla la hela sin tass runt ena sidan av mitt ansikte som en mjuk omfamning.

✶     Att få vara en trygg vuxen nära barn. Leka kuddkrig och leka kurragömma på deras villkor.

✶     Spontant häng med nära vän.

Sunset of winter - reaktionista.se

✶     Jag började gråta av denna magnifika solnedgång. Den var… ett julmirakel.

✶     Planera ett nytt år med Monthly Makers. Kan knappt vänta på att få berätta allt för er!

✶     Barn som sätter tydliga gränser och visar mig sånt som borde vara självklart för alla barn.

✶     Skapa en julafton som jag behöver den. Att jag grät av tacksamhet på julaftonskvällen, för att jag är min allra bästa förälder.

✶     Julnattsmässa med en fullsatt kyrksal, en innerlig predikan och julevangeliet som kändes rakt igenom ben och märg i tankar på alla som är på flykt nu, liksom för över 2000 år sedan.

Asla Norwegian forestcat - reaktionista.se

✶    Fylla på med andlighet i juletider, med en växande vän vid min sida.

✶    En snarkande kattunge utsträckt i min famn under julafton.

✶     Jennys ord på julaftonsmorgonen “Jag tänkte önska dig en riktigt fin dag men det låter som att du inte kommer acceptera något annat och det gör mig så glad” som fick mig att känna mig så himla trygg. <3

✶    Ett barns stora ögon framför Kalle och hans vänner på julafton.

✶    Stoltheten när jag lyckades med min första Janssons frestelse.

✶    Reflektioner av solnedgången i det frostade glaset.

Sunset reflection - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

✶     Monthly Makers samlingsinlägg på tema JUL. Med t ex Linnéa Elisabeths toppstjärna i ett överraskande material.

✶     Linda är på äventyr i Kapstaden och skriver om det som går och det som inte går att fånga på bild. Så fin text och otroliga bilder!

✶     Att vara högkänslig har sina fördelar, som när en solnedgång blir en fysisk upplevelse ↑. Louise skriver om fler fördelar med högkänslighet.

✶     Sofia från The Nordic Kitchen levererade stämningsfulla vinterfoton från sin morgon och jag satt länge och bara njöt av dem.

Christmas tree - reaktionista.se

Vad har glittrat i dina dagar?

9 kommentarer

 1. Tack för länk!
  Alla borde ha en Wilda närinpå livet. Du har en mental styrka och visar tacksamhet som få andra. Det tycker jag är härligt att läsa om!

  • Wilda Svara

   Åh, tack Linda! Det finns ingen som kan ge mig komplimanger som du <3 Av mina fyra bästa komplimanger hittills i livet har du gett två av dem. <3

 2. Vilken ära att vara ett stjärnögonblick!
  Det är mäktigt hur mycket magi en solnedgång kan bringa. Få saker rensar hjärnan på allt negativt så snabbt som en stark solnedgång eller en riktigt stjärnklar natt. Förundras varje dag över naturens storhet. Ser även med nyfikenhet fram emot din utvärdering av året som gått samt mål för det kommande.
  Min vecka började med stress men väldigt lägligt blev jag dunderförkyld vilket tvingade mig sakta ner. Hann med ett par dagar på jobbet som kändes riktigt bra, det är rätt skönt ändå att jobba när många är lediga inför julen. Alla kämpar tillsammans för att hinna med innan ledighet och man pratar mer med andra när de vanliga “grupperna” löses upp. Jag har också tagit tre viktiga steg i min egen utveckling, även om jag inte insett det förrän nu i efterhand. Dels att dela med mig av bloggen till min mamma som gav mig så mycket respons och som samtidigt blir en utmaning för mig själv. Dels att inse hur långt jag kommit, en insikt du hjälpte mig forma där på julaftons morgon. Dels en annan grej som jag inte riktigt analyserat klart själv än. Jag vet inte än varken vad jag tänker eller tycker så jag försöker inte ens formulera något i ord än, jag bara känner att det är något stort och avgörande på något vis. Okej flummigt och konstigt men ja. Så får det väl vara ibland 🙂

  • Wilda Svara

   Det var du verkligen! Och ja, naturen är så mäktig.
   Vad fint att du kunde få en sån vecka på jobbet och tur i oturen att du blev förkyld.
   Och de där framstegen är verkligen enorma. Så häftigt och tack för att du berättar om det! Insikter behöver mogna lite ibland, så det låter inte märkligt alls.

 3. Så fint att det är din bästa vecka på året!
  Listan <3 Hur gullig är inte du? Så bra och fina ögonblick hela bunten, ditt sätt att se positiva saker <3

 4. Åh blir så glad av sådana här listor. Så mycket fint du varit med om och vad mycket spännande du verkar ha framför dig.

  • Wilda Svara

   Tack! Kul att du gillar stjärnögonblicken. Det är verkligen mycket fint nu.

Kommentera