Julen och mellandagarna. Dagar av vila och gemenskap, och nya perspektiv. Hur har dina dagar varit? Jag har haft det väldigt bra med fina människor, stimulerande studier och stunder som ger extra omsorg runt själen. Julen kan ni kika mer på här. När vi kom hem från Björsund packade Daniel för fjällresa och jag spenderade två härliga dagar med juridikstudier och mysigt sällskap. Igår började jag med mina intentioner för 2019. Jag har det bra.

Ändå mår jag inte så bra. Kanske kan det förklaras av borrelian som upptäcktes för en vecka sedan och penicillinkuren jag har gått på sedan dess. Kanske har det sina rötter i ett tufft år och en känsla av att ständigt gå på sparlåga utan tillräcklig återhämtning. Kanske handlar det om att jag inte känner mig bekväm i det nya läkande livet än. Vad det än är har jag bestämt mig för att vila i ovissheten. Jag har en tendens att försöka lösa saker för tidigt och just nu fungerar inte det (fungerar det någonsin?). Jag behöver ta en dag i taget, göra vad jag kan för att må bra just idag och låta resten få mogna fram. Men jäklar vad svårt det är. Att inte veta. Att ha tålamod nog att vänta ut det som skaver. Håller du med?

Vintermorgon Björsund - reaktionista.se

     Vyn över sjön på annandagens morgon. Iskonsten under bryggan och lugnet över Mälaren.

✶     Få lära mig mer om anti-inflammatorisk kost.

     Julmat efter egen meny så att alla favoriter fanns med.

✶     När sjuksköterskan på 1177 frågade hur det gick med julstöket.

✶     Få hem ett paket från konstnärssjälen och fina vännen Alicia, som visade sig vara en bladbrosch. Jag ska bära den som en påminnelse om vår vänskap som bär så mycket hopp, kreativitet och tröst i sig.

Bladbrosch Alicia Sivert - reaktionista.se

     Barnkören på TV-gudstjänsten på julafton som var så söta när de stod och gjorde helt andra saker, sådär som barn gör.

✶     Att få antibiotika när det verkligen behövdes.

     En omsorgsfullt uttänkt julklapp från Daniel. Det viktigaste är verkligen känslan av omsorg och att bli sedd, inte gåvan i sig även om den också är speciell för mig.

✶     Att få lyssna till en personlig historia om ett gammalt fat.

✶     De gamla kälkarna i trä som har slitits av tid och lek. Det är något väldigt fint med nötta ting.

Kälke - reaktionista.se

     Chokladkola med havssalt.

✶     Lära ut kortspelet “mulle” till Daniel och minnas när jag och mormor spelade det.

     Pepparkakscheescake som blev precis som jag hoppades.

✶     Personliga hemmagjorda julklappar som kommer att göra mig gott länge.

✶     Att Asla låg stilla i mitt knä i 20 minuter i sträck. Det har nog aldrig hänt förr.

Tomtetåget - reaktionista.se

     Tomtetåget som engagerade oss alla runt bordet på julmiddagen.

✶     Folksamling i pulkabacken.

     Att kunna sova en stund mitt i julfirandet när jag behövde det.

✶     Att berätta historien om hur jag och Daniel träffades för nya vänner.

✶     Känna hur en intention för 2019 börjar mogna fram.

Skymning över Sörmland - reaktionista.se

     Snölandskapet på väg ut på landet och solnedgången som färgade världen i guld och silver.

✶     Hitta gemenskap med kurskamrater.

     Att få tid att umgås med Daniels familj igen.

✶     När huvudvärken gav med sig efter en lång dag av smärta.

✶     Komma hem till Asla.

Asla - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     En av de finaste julklapparna jag har sett i år är mormors bok som är gjord av två av mina favoritkonstnärer i bloggvärlden.

✶     Beata har skrivit ett viktigt inlägg om återhämtning och hur olika personer har olika behov av det.

     Jag har länge velat göra egna bivax-wraps och nu visar Fredrika hur du gör! Enkelt och otroligt klimatsmart.

✶     Ulrika tipsar om tre böcker hon har läst och jag blev så sugen att läsa dem alla så jag var tvungen att tipsa vidare.

✶     Agnes nyårsritual påminde mig att ta in den spirituella aspekten i detta och lyssna lite extra till min intuition.

Hur har du spenderat mellandagarna?

6 kommentarer

  1. TACK för dina stjärnögonblick! De ger mig alltid perspektiv och får mig att stanna upp lite 🙂 Är också nyfiken på din intention för 2019, berätta gärna mer om du vill! 🙂 Hoppas du får ett gott nytt år och KRYA på dig!

  2. Ser fram emot att läsa mer om intentionen jag också, tycker så mycket om att höra ditt sätt att resonera dig fram till besluten/riktningarna du väljer. alltid så inkännande och fint beskrivet. och tusen tack för länkningen! <3

  3. Så fint att bli delad på denna vackra plats <3 Hoppas ditt nya år börjar bra!! Kram

Kommentera