En vecka med kultur och salstenta på schemat, och en kropp som mitt i veckan varnade starkt för kollaps. Efter nästan tre dagars intensiva studier tog det stopp. Svidande lungor och en puls som inte gick ner fick mig att bryta studierna och stänga igen böckerna i förtid. Jag är tacksam att jag idag vet om när jag behöver bryta och hinner bromsa i tid.

I torsdags, dagen innan tentan, träffade jag Mikaela och Lina som var i stan för Folk och Kultur. Det var precis lagom för att få en meningsfull behaglig dag långt bort från böckerna. När jag vaknade i fredags var jag tillräckligt klar i hjärnan igen för att orka skriva tentan. Jag känner mig 99 % säker på att jag klarade den. Enligt kursboken räcker det med 95 % säkerhet så vi hoppas att det går vägen, hehe.

Igår var jag nästan återhämtad. En mer vilsam trötthet tar vid och kramper och värk släpper taget. Jag är lika tacksam varje gång det inte blir värre än så. Jag vet att den här utbildningen är krävande, men än så länge håller det. En dag i taget.

Eskilstuna Folk och Kultur - reaktionista.se

     Blå himmel!

     Plugga fokuserat ihop med Daniel och kunna hålla fokus.

     Ropa “tog du bestick till mig” till Daniel i rummet bredvid.

     Rött tegel. Så vackert!

     Få klarhet i vad som ska göras och ungefär när.

Årets första semla - reaktionista.se

     Konditorisemlor på konditori med Lina, den bästa av kulturtanter <3

     All kärlek från vänner, följare och närstående när det har varit svårt att orka.

     När vi gick tillsammans från bilen efter att ha köpt mat och blomjord.

     Gnistrande snö.

     Alla vackra kulturtanter som fyllde Eskilstunas gator denna vecka.

Rademachersmedjorna Eskilstuna - reaktionista.se

     Att kunna gå igenom Rademachersmedjorna på väg genom stan när det är så här vackert. ↑

     Se mello med Eva och hänga i hennes soffa som vi gjorde så många gånger förr men knappt hinner numer.

     När något svårt klickar rätt i hjärnan så att jag förstår.

     Stå och välja och vraka bland fröer och känna vårkänslorna ta form i kroppen.

     Mikaelas gorillakruka och att få känna på lite lera en stund <3

Eskilstuna Folk och Kultur - reaktionista.se

     Få besked om att jag får åka på valkonferensen för F! i Malmö.

     Att se hur mycket mina strategier sparar energi (istället för tar, som de gjorde förr).

     När värken/krampen som satt fast mellan axel och käke släppte.

     Lättnaden när jag bestämde mig för att stänga igen böckerna och vila mig.

     Att han ser mitt driv, mina känslor och lär känna skiftningarna. Och att jag gör detsamma med honom. <3

Daniel - reaktionista.se

     Vakna långsamt med närhet bredvid den där finingen ↑

     Ironisera över värken. “Jag lär ju mig en hel del om anatomi i alla fall”. Så bra sätt att hitta distans.

     Aioli med citrussmak.

     En vän som kunde ledsaga mig hem via telefon så att jag kunde hålla energin uppe hela vägen.

     Att Daniel hittade några nya roliga fröer som spritbönor och äppelgurka. Det blir en rolig odlingssäsong!

Fröer för odlingssäsongen - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Elin på Teknifik är den bästa teknikvännen du kan ha. Precis när du undrar hur du kan skydda mobilens batteri från kylan så har hon svaren.

     Min bästa inredningsinspiration hittar jag hos Sofia på Mokkasin hennes bokhyllor är ju en drömoch utan dess like. In och inspireras!

     Rostad tomat- och paprikasoppa låter väl inte helt fel i det här februarivädret? Agnestugg kan det där med matinspiration.

     På onsdag är det Alla hjärtans dag för de som vill fira det. Emilia ger som vanligt finfina tips på vad du kan göra själv.

     Garderobsrensning är något jag tänker en hel del på i början av året och det verkar också bloggvärlden vara inne på. Någon som är inne på det för det mesta är Johanna på Slow Fashion som just i år kör en utmaning som du kan haka på för hållbart mode.

Hur var din vecka? Har du läst något stjärninlägg jag inte får missa?

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

7 kommentarer

  1. Vore så kul att se fler bilder från stan om du vill visa det nån gång! Jag bodde faktiskt på Rademachergatan 😊 vi var i smedjorna en del men nu hade jag verkligen älskar det!

    • Åh vad roligt! Ja jag håller på att fota lite mer i stan nu faktiskt och det blir ju en del bilder från stan i stjärnögonblicken, men jag ska se om jag kan få till ett inlägg om mina smultronställen här när ljuset återvänder 😀

  2. <3 <3 <3 Haha, gorillan fick sen ett lock i form av en hjärna med en citron på? Högst oklart hahaha, men ska nog främst funka som kruka 😉

  3. Pingback: FEBRUARI 2018 | skov i utmattning och metodkurs. | REAKTIONISTA

Kommentera