Ljuset gör så stor skillnad. Jag är fortfarande småförkyld och har lite energi att ta av. Ändå är det som om jag kan se så mycket klarare på livet nu när solen återvänder. Frustrationen över att sakna ett vardagligt sammanhang att vila i slår till ibland. Jag längtar efter rutiner som bara är där, att kunna få utan att behöva skapa det som ger. Den här veckan har jag skämt bort mig med naturfoto i guldljus, vänskap, tulpaner och alla-hjärtans-dag-fika med skrivande. Jag ska försöka lägga mer tid på skrivandet nu, ge mig mer av utrymmet där jag får skapa en egen värld. 

Soliga vinterdagar - reaktionista.se

✶     Motljus. Att leka med det, testa mig fram, skapa naturfoto som blir något extra.

✶     Skuggor av träd på marken.

✶     Att bli stolt över vänners utveckling och framgång, känna hur leendet når tårade ögon.

✶     Zara Larsson i Skavlan. Så skarp.

✶     Att gå ändå ut på udden för första gången, på en plats som jag tycker så mycket om.

Soliga vinterdagar - reaktionista.se

✶     Spontan discodans med discokula i taket, under en meditationskväll.

✶     Få komplimanger för mina naturfoton och faktiskt känna att jag håller med, och blir stolt. Jag lär mig så mycket nu att jag knappt hinner se min egen utveckling. Därför är det så himla fint att få det speglat av andra. Tack <3

✶     Solen som färgar världen till nytt liv.

✶     Få ett mail från en webbredaktör som istället för att skriva “med vänliga hälsningar” avslutar med “<3”.

✶     Isblock flytandes på Mälarens blåa yta.

Golden Hour - reaktionista.se

✶     Att få feedback på mitt bokmanus från en erfaren författare så att mitt författarjag kunde känna Jag har faktiskt det som krävs för att få ihop det här. Att jag nu har ord jag kan återkomma till när jag tvivlar på att det går.

✶     När en TV-serie drar fram känslor och skapar självinsikt.

✶     Den gyllene timmen på precis rätt plats för att få ut magin till max.

✶     När jag bad om en skruvmejsel och fick ett set med 30 till.

✶     En klarblå vinterhimmel.

Cat love - reaktionista.se

✶     Asla hoppandes högt upp i luften efter sin nya fjädervippa och sen den där kärleksblicken jag fick efteråt ↑

✶     När jag fick en fråga som tvingade mig till att formulera min utveckling. Att få bli tydligare.

✶     Släppa allt som borde göras och gå ut i skogen istället, vandra där i tystnaden tills solen har gått ner.

✶     Stå länge och välja precis rätt bukett tulpaner till mig själv.

✶     Rensa bland saker, få bort onödiga bördor.

Klyftpotatis och sojafärsbiffar - reaktionista.se

✶     Att få höra att jag är värdefull.

✶     Människor som anstränger sig för att skapa trevlig stämning i vad som annars kanske mest skulle ha blivit en krystad stämning.

✶     Bli av med en möbel som slukar energi i hemmet, och dessutom tjäna pengar på det.

✶     Klyftpotatis. Så gott! Speciellt efter att någon skickat snaps med pommes, haha.

✶     Min första chiliplanta har tagit sig upp ur jorden i veckan! Årets första frö som gror!!!

Chili impala - reaktionista.se

✶     Att jag klarade av en enkel elinstallation själv för första gången. Mer sånt!

✶     När Nastasja frågade mig om jag ville ha en lönn hemskickad. <333

✶     Få tid till att lyssna in och vara närvarande med en vän.

✶     Isens mönster och nyanser.

✶     Bjuda mig själv på mitt favoritfika på Alla hjärtans dag och bli alldeles sockerhög (den biten var bara kul en kvart)

Naturfoto Mälaren - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

✶     Mikaela har skrivit ett viktigt inlägg om konst och plagiat som vi alla i DIY-världen borde läsa.

✶     Fredrika berättar innerligt om en kofta som hade en avgörande betydelse i hennes liv.

✶     Nyheten om att Anna María ska vara med i TV-programmet Superskaparna som börjar på tisdag kl 21.00 i sjuan. Bänka er för kreativ mästerlighet!

✶     Ett riktigt bra inlägg om att återbruka och skapa nytt av second hand av finaste Ruth. Du kan skapa med Monthly Makers fram till den 26:e på tema loppis. Läs mer hos Stina.

✶     Emilia berättar personligt om fördelarna med yoga.

Vilka är dina stjärnögonblick från veckan?

 

14 kommentarer

 1. Härlig inspiration som vanligt såhär på veckoslutet! Min vecka har varit helt galen med flyttstök och massa människor som sprungit fram och tillbaka här. Men nu har jag börjat komma i ordning och kan äntligen pausa lite. Ett av veckans allra finaste stjärnögonblick skedde för några timmar sedan – när himlen som bara varit tung, grå, regnig och dimmig de sista dagarna plötsligt sprack upp och bjöd på blå himmel med strålande sol. Blev att kasta på sig vårjackan(!) och utforska omgivningarna upp på en höjd där jag kunde spana på samhället och bergen längre bort. Så himla fint ögonblick.
  Har förresten inte glömt ditt mail, men har velat vänta med att svara tills jag fått lite mer tid och mindre saker i huvudet istället för att hasta ihop ett svar. <3

  • Wilda Svara

   Tack, Jenny! Förstår att det måste ha varit fullt upp. Skönt att du kan pausa lite. Vilket vackert ögonblick. Ljuset alltså! <3 Helt okej, så funkar jag också. Jag vill ge helhjärtade svar och kunna landa i orden. Ingen stress.

 2. Så himla bra ögonblick! Härligt att ta del av. En tänker att en själv har så mycket ögonblick att vara tacksam för. Mina fyra dagar i Norrland t ex. På väg hem nu. Sitter i kiruna och väntar på tåget hem. Älskar vinter! ❤

  • Wilda Svara

   Tack! Vilken fin bekräftelse. Det är ju det jag vill inspirera till, att se sina egna ögonblick 🙂 Så vackert med Norrland. Längtar efter att resa uppåt. Ser fram emot att få se hur du fångade de dagarna <3

 3. Så fint som vanligt! Några av mina stjärnögonblick är: bli rörd över hur många som bryr sig om mig på riktigt, vänner som erbjuder hjälp trots att jag inte gjorde samma sak för dem, att ha hittat en forellbegonia (äntligen!!!) och med lätthet kunna åka och panta. Alltså det är alltid typ 2-3 stora svarta sopsäckar med pant och pantstationen på affären nära är så liten så man måste typ ha bil för att kunna göra det om man inte ska gå med lite varje dag istället. Så jag har lånat mammas bil i helgen och känt mig fett självständig som kunnat göra saker som att åka och storhandla utan problem!

  • Wilda Svara

   Åh, jag blev helt rörd av att läsa dina ögonblick. Den där självständigheten är värd så mycket. Åh avis på forellbegonian (och mest glad för din skull, för jag måste fixa mer växtplats) 🙂

 4. å! måste se zara i skavlan nu. hon är så JÄVLA BRA. and so are you. saknar dig stjärni. puss

  • Wilda Svara

   Ja, gör det! Saknar dig med så himla himla mycket. Vi får ta en Skypedejt snart! Puss på dig!

 5. Tack för länkkkärleken <3 så underbart att höra att personer berömmer dig för dina foton, det är så välförtjänt! Och så fint att höra om dina vackra stunder överlag.

  • Wilda Svara

   Åh tack, Nastasja! Vad glad jag blir. Åh så glad att jag hittat dig i bloggvärlden! 🙂

 6. Så himla fina ögonblick och så himla härliga bilder.
  Alla borde verkligen få höra att de är värdefulla hela tiden, varje dag

  • Wilda Svara

   Tack Sandra! <3 Ja, visst är det så. Vi får bli bättre på att berätta det för oss själva och andra.

 7. Så många stjärnögonblick den här gången!
  Så fint och skönt med författarresponsen!
  Så skönt att få rensa och bli av med saker som mest bara tynger i hemmet och hjärtat, försöker rensa bort jag också (har iaf tre bananlådor med saker som väntar på att jag ska orka lägga upp till försäljning)!
  Så underbart att få bli upplyft av andra och känna att man är bra och värd något!

  • Wilda Svara

   Ja, såg nu när jag läste din kommentar att det blev fler än vanligt hehe. Jag är så glad att du uppskattar det och visar vad du berörs mest av! 😀

Kommentera