Veckan började på topp med besök hos fadderungarna och deras underbara föräldrar. Det är något som läker djupt inom mig av att få vara där. När vi vaknade upp på tisdag morgon hade världen färgats vit igen. Resten av veckan har jag njutit av solen glittrandes i snön, jobbat administrativt inför kongressen och försökt övervinna prestationsångest i skrivandet. Imorse var jag förkyld igen. Det händer ungefär varannan vecka nu. Så trött på det! Med kall lägenhet, influensatider och lite låga sköldkörtelvärden så är inte mitt immunförsvar något att räkna med. Jag hoppas bara att jag kommer att må bättre i mars när jag har så mycket roligheter att göra.

Wilda - reaktionista.se

✶     Sortera i Excel. Haha, alltså jag är så nördig men jag ÄLSKAR att sortera och administrera. Anlita mig anytime!

✶     Känslan av att ha hittat ett annat sätt att leva, som är hållbart.

✶     Anna María i Superskaparna! Och hon vann så klart första ronden. Så stolt så jag spricker! Och extra kul när Bea livekommenterade i vår chatt. <3

✶     Det rosa ljuset som uppstår i gyllene timmen när snön lyser upp världen.

✶     Avokadoträdet har skjutit ut en ny gren! Det tog tre år men det var värt allt! (Bild kommer upp på instagram imorgon)

Februarisnö - reaktionista.se

✶     När jag gick längre in i skogen än vanligt och hittade en ny magisk plats där jag fick uppleva solnedgången ännu lite mer.

✶     Att känna mig kompetent och insatt i kongressgruppens arbete. Som en slags yrkesstolthet, för första gången.

✶     Snöpuder som faller från träd och gnistrar till i solskenet.

✶     Vakna på morgonen och springa direkt till växtodlingarna, och dessutom få se hur tomat- och chiliplantorna har växt upp!

✶     Bli lyssnad till.

Tomatskott - reaktionista.se

✶     Att vakna upp till en värld väldigt lik ett snöklätt Narnia. Februarisnö alltså!

✶     Kunna släppa mer och mer ansvar vidare, utgå från tillit och tro på andras förmågor.

✶     När jag gjorde en snöboll till lilla A som sedan bar den försiktigt i kupade händer på väg till förskolan.

✶     Att få veta att det jag känner är ömsesidigt.

✶     Komma hem på morgonen och krypa ner i sängen en extra stund innan det var dags att starta dagen.

Asla norsk skogkatt - reaktionista.se

✶     Aslas närvaro. Känslan av att vi har eget språk som bara vi kan tala.

✶     Den irländska hymnen och psalmen “Må din väg gå dig till mötes”.

✶     Att jag mutar mig själv med choklad för varje ny sida jag skriver på bokmanuset. Tack jag!

✶     När lilla L lite förläget sa “mamma, jag har glömt att dammsuga under bordet”. Barncitat! <333

✶     Solen strilandes genom snöklädd skog, som om jag hamnat i en sagovärld.

Februarisnö - reaktionista.se

✶     Ta sig fram genom decimeter av snö genom en labyrint av bilspår. Knarrande snö under skosulorna.

✶     Liljorna från Alla hjärtans dag slog ut alla tre nu i veckan.

✶     Spontana kramar och pussar från tigerungarna. <3

✶     Mjuka filtar att värma sig i.

✶     Egenskaper som går i arv på annat sätt än genom blodsband.

Liljor - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

✶     Alicia har målat Jennys bästa vän – den finska lapphunden Kevät – i akvarell. Enastående måleri och så levande! Du kan lägga in en egen beställning hos Alicia om du vill.

✶     Ett riktigt bra miljötips kom från Matilda i veckan: gör egna bomullsrondeller. Nu ska jag bara lära mig virka!

✶     Den här berättelsen om Veronica och hennes hus i Italien fängslade mig direkt. Det är så klart den fantastiska Agnes som har skrivit. Ta en kopp kaffe eller te och njut av texten.

✶     Sandra berättar hur du kan lägga upp en self-care dag. Att läsa hennes blogg är definitivt ett sätt att ta hand om mig lite extra.

✶     Idag är sista chansen att lämna in ditt bidrag för Monthly Makers på tema loppis. Gör det hos Stina innan midnatt så är du med i samlingsinlägget som dyker upp hos henne på tisdag!

Vad finner du glädje och tacksamhet för idag?

 

12 kommentarer

 1. Åh jag tycker verkligen om de här inläggen. Det är så fint att få ta del av någon annans glädjestunder och en blir påmind om vad en själv uppskattar ser och ser framemot i vardagen. Tack! Idag när jag kom hem från skolan lyste solen och strålarna la sig precis på min farstu. Så jag borstade rent och städade upp lite, kokade en kopp te, hämtade filt och bok och hann sitta och läsa flera kapitel innan solen försvann bakom trädtopparna. Åh!

  • Wilda Svara

   Det är extra fint att höra sånt här! Åh vilket stjärnögonblick! Tänk att kunna sitta så med solen redan i februari! <3

 2. älskar denna bild på dig! fick mig att sakna dig extra supermycket!! :((( buhu <3

  • Wilda Svara

   åh vad kul att du kände så! jag var lite tveksam för den kändes så avskalad på något vis, men då var det rätt val. saknar dig också så det krampar i hjärnan! <3333333

 3. Tack för länken fina! Så glad att du blev så berörd av texten om Veronica och huset <3 Jag känner mig glad just nu över det ljuset som kommer tidigt och stannar längre och längre så att jag orkar gå upp tidigt på morgonen, över roliga jobbuppdrag framöver, över att Hannah kommer hem från en resa ikväll och över att min mamma är en sån cool business woman 😀
  Kram!

  • Wilda Svara

   Det var verkligen en jättestark och vacker text. På flera plan <3 Tack för att du skrev den.
   Vad häftiga saker du nämner! Vill veta mer om din mamma ju! Så coolt. Njut av kärleken och ljuset, bästa Agnes <3 Kram!

  • Wilda Svara

   MEN Sandra! Så fint sagt! Det är ju vad de är för mig, där i verkligheten bakom. <3

 4. Uusch för förkylningen! Jag känner mig också så himla bräcklig just nu. Så fort jag tror det är bättre får jag en ny släng av halsont och drar jag efter andan för häftigt sätter hostan igång. Suck. Men tänk att snart är det fuktig försommar med lust och fägring stor. Hoppas det får gå stadigt uppåt mot den och att värsta vändorna är över. Kram på dig!

  (Och triljoner tack för fint omnämnande <3)

  • Wilda Svara

   Fy det känns som om alla typ har det där just nu. Hemskt är det. Haha jag brukar alltid förstöra folks vårlängtan med att påminna på aprilväder. Haha april är min värsta månad på året eftersom fibron blir galen av väderskiftningar. Men SEN!!!! Kram fina! <3

 5. Ja visst blev han fantastisk min lilla Kev<3 Var minst sagt ett stjärnögonblick att få hem den målningen 😀

Kommentera