I lördags gjorde jag en dagstur till Stockholm. När jag kom in från tågspåren hörde jag skönsång av “Bereden väg för Herran” och i folksamlingen stod en liten kör och sjöng. Folk omkring stannade upp, sjöng med och log mot varandra. Så magiskt ögonblick att spara i hjärtat!

Julmarknad T-centralenStockholmsjul

Stockholm var lika vackert som alltid! Jag var mycket noga med att inte hamna under misteln med random person, men nu i efterhand tänker jag att det ju var lite tråkigt. Tänk om jag hade träffat min livskamrat just där och just då? Det hade ju varit den ultimata romantiska berättelsen!

Klara kyrka

Ljuset var något alldeles extra den här soliga lördagen. Vattnet skimrade och glittrade, de historiska husfasaderna blev skarpare och jag tänkte på alla gånger jag har gått den här vägen de senaste åren. På väg till något eller någon. På väg till skrivgänget på Skeppsholmen. För det var precis de jag skulle träffa nu, i Gamla stan.

Stockholm

I över tre timmar pratade vi om arbete, att kämpa för sina idéer, skrivrutin i vardagen, framtidstankar, karaktärernas egna vilja, NaNoWriMo och boendesituationen i Stockholm. Så mysigt att träffa dem igen! Saknade många, men var glad för de som kunde komma.

Stockholm by night

Jag vandrade vidare mot kvällsäventyret. Stockholmsljusen gav mig ännu mer hemlängtan hit, att få flytta hit, leva här, gå med Stockholm i handen varje dag. Det finns inte många städer i världen där jag har känt så, att de passar mig så bra. Kvällens äventyr ingick i den känslan. Det var dags för dryckesprovning och stand-up anordnat av IOGT-NTO-föreningen Vildvuxen. Grymmaste föreningen!

Non-alcoholic wineNon-alcoholic wine

Jag träffade gamla vänner och nya, gick all in för att testa drycker (inte lika hårt som vissa andra dock, haha).

Dryckerna vi provade (från bästa till sämsta i min smak)

– Billabong Sparkling – Frisk, fruktig och lagom bubbligt. Perfekt för fest!
– GodDryck No 1 – Fruktigt, läskande och surt. Jag gillar verkligen surt och den här var bäst på den fronten.
– Roomi – Den här växte hela tiden i smak och jag skulle nog höja den mer om jag provade den fler gånger. Fruktig, rund smak med god syrlig eftersmak.
Richard Juhlin – Helt okej. Surt och syrligt men inget som jag blev sådär upplyft av direkt.
– P.Lex Pure – alldeles för sötsliskig för min smak, men gillar man söta drycker är nog det här en bra dryck.
– Morouj Sparkling Rosé – jag gillar annars rosé bäst, men den här var för nära alkoholsmaken och hade en knepig eftersmak. Möjligen för mycket körsbärssmak.

Stand-up

Sen var det dags för nio kvinns att äntra scenen och göra stand-up! Så hysteriskt roligt! Jag är medveten om att jag är lättroad, men jag dog så många gånger om av den här kvällen. Fantastisk stämning, härliga människor, en trygg plats och så väldigt många bra skämt. Här nedan är några av mina favoriter: Emine Karakaya, Felicia Tomala, Alice Tserkovnaja och kvällens initiativtagare och partyfixare Farida al-Abani!

Stand up - Emine KarakayaStand up - Felicia TomalaStand up - Alica TserkovnajaStand up - Farida al-Abani

Tack för en grym kväll och jag längtar redan till nästa gång. Kanske vågar jag ge det en chans? Jag har ju precis upptäckt att jag är rolig… Någon tyckte att det svaret var en perfekt öppningsreplik. Vem vet? Det kanske bor en oupptäckt komiker i mig?

Stand-upStand-up

När jag hes och med träningsvärk i magmusklerna tog sista tåget hem var jag både lycklig och rörd. Tänk så mycket kärlek det finns i världen. Och det är väl det julen handlar om ändå. Gemenskap, kärlek, att vara rädda om varandra. Tack för den här gången, Stockholm. På återseende!

Stockholm centralstation

Kommentera