Idag ville jag egentligen skriva om #metoo och hur viktigt det är. Jag gråter för mycket för att se skärmen när jag försöker. Jag fick ur mig några ord på instagram imorse och kanske kommer det fler snart. Än så länge vill jag bara säga tack till att modiga kvinnor och icke-binära som berättar! Tack för ert mod. Fortsätt berätta. Män – rannsaka er själva. Våga vara lika modiga som den andra halvan av världens befolkning nu är.

Tills jag orkar säga något mer tänkte jag att vi kan kika på min fredag. Dagen då Stora influencerpriset delades ut för första gången på en enastående gala med Influencers of Sweden.

Stora Influencerpriset - Elite Hotel Tower Marina - reaktionista.se

I fredags eftermiddag mötte jag upp min bloggkollega Elin och vi checkade in på vårt hotellrum på Elite Marina Hotel i Stockholm. Elin hade blivit nominerad till årets varumärke (bland annat av mig) och valde att ta med sig mig som sin +1. En så stor ära och en fantastisk gåva. Att det var första gången vi träffades IRL är bara så märkligt, för det kändes ju verkligen som att vi känt varandra nästan alltid. Internet alltså <3

Stora Influencerpriset - hotellrummet - reaktionista.se

Klänningen för kvällen fyndade jag på en lokal loppis för 125 kr (!!!) och sydde om från en 42:a till en 36:a med mycket hjälp av en bonusmamma. Tack vare lån av resegarderob höll den sig fin hela resan. Jag väntade dock med att sätta på mig den till sist av förklarliga skäl som rörlighet i tre lager tyll… Snart kom nämligen vårt fina bloggcrew upp med poke bowls (tack Annie!) och festlig dricka (tack Agnes!). Även Johanna hakade på och när kvällen var över hade hon en självklar plats i vårt crew där också fantastiska Anna María ingår. Johanna gör fantastiska smycken som jag, Elin och Agnes bar under kvällen.

Stora Influencerpriset - Elin Häggberg och Agnes Gällhagen - reaktionista.se

Att jag fick låna de två armbanden UMEÅ och THIS IS HOME i mässing gjorde otroligt mycket för min självkänsla den kvällen. Inte bara för att de är så vackra att det höjer den estetiska känslan. De blev också ett skydd från det första intrycket. Även om jag idag inte skäms för mina ärr, är det ständigt något som kan ställa till det för mig vid första möten med människor. Jag vill inte att de ska definiera vem jag är idag. Att då ha vackra smycken som dessa som förvillar ögat och ändå möjliggör för mig att gå bararmad – det gjorde mig både trygg och bekväm. JohannaN utgår från stark ideologi i det hon gör – kring hållbarhet och mänskliga etiska värden. Jag är så stolt över att jag fick bära dessa armband denna minnesvärda kväll. Agnes hjälpte mig att föreviga min outfit denna kväll:Wilda Kristiansson - Stora influencerpriset - reaktionista.seMariaWideman_brollopsfotograf_gravidfotograf_stockholm_uppsala23

FOTO Maria Wideman

Detta fantastiska gäng består av: Annie Månsson | VEGOKÄK – Alejandra Cerda | Jandi Heart Eco – Elin Häggberg | Teknifik – Johanna Nilsson | Slow fashion – Agnes Gällhagen | Cashew Kitchen och jag.Stora Influencerpriset - Linda Hörnfeldt - reaktionista.se

Linda Hörnfeldt är den som har gjort allt detta möjligt. Som grundade Influencers of Sweden och som har tagit initiativ till galan. Tack till Linda och alla i hennes crew som gjorde detta möjligt! Vilket fantastiskt arbete!

Stora influencerpriset - Kenza Sandra Beijer Jonna Jinton - reaktionista.seStora Influencerpriset - Linda Hörnfeldt och Ebba von Sydow - reaktionista.se

Som prisutdelare dök den ena stora profilen efter den andra upp på scen. Kenza, Sandra Beijer, Jonna Jinton och Ebba K von Sydow som delade ut sitt hederspris “Ebbapriset” med ett febrigt barn på armen – haha nöden har ingen lag. Även stjärnor som Josefin och Vanja och Thomas Sekelius delade ut pris. Och min bordsgranne Elin som delade ut pris för årets medlem.

Stora Influencerpriset - Nordinary och Elin Häggberg - reaktionista.se

De nominerade presenterades under stor spänning, handklappar och mycket jubel. Vinnare avslöjades och hyllades med fantastiska nomineringar. Priser delades ut och tacktal hölls. När Elin vann Årets varumärke kom tårarna och känslorna var så att säga “all over the place”. Jag var inte ett dugg förvånad, mer än över hur mycket kärlek jag kände. Så jäkla värd. Själv fattade hon ju ingenting. Hon som inte förstår sin starquality själv – vilket kanske i sig gör henne så bra. Kul också att Nordinary vann Årets innovation och Elin Kero Årets kreatör – även om jag tycker att Anna María var minst lika värd det priset.

Stora Influencerpriset - Elsa Billgren - årets veteran - reaktionista.se

Här är listan på alla vinnare!

Årets Nykomling : JLC
Årets Veteran: Elsa Billgren
Årets Kreatör: Elin Kero
Årets Varumärke: Elin Häggberg
Årets Röst: Ångestpodden
Årets Innovatör : Nordinary
Årets Business: Therese Lindgren
Årets Samarbete : Angeliqa Mejstedt & Morakniv
Årets Annonsör: Adobe
Ebbapriset: Frida Ramstedt
Årets medlem: Clara Toll
Årets influencer: Margaux Dietz

Clara Toll Margaux Dietz Kvinnliga äventyrare - Stora influencerpriset - reaktionista.se

Sedan var det bara efterminglet kvar och det måste ju ändå kännetecknas som det roligaste denna kväll. Lite lättare att hinna sitta ner en stund och samtala med kollegor. Det kändes, precis som någon sa, som en stor personalfest. Fantastiskt att så många ensamjobbare får träffas så här och utbyta erfarenheter och tankar. Inspirerande! Redan på förminglet hann jag ju hälsa på en del känt folk som Elin Kero, Clara och min Monthly Makers-kollega Emilia.

Stora Influencerpriset - Sandra Beijer och Elin Häggberg - reaktionista.se

Elin stylade för Sandra Beijer med sina blinkande LED-ögonfransar. Sa jag att hon är en STJÄRNA? Jag kunde som mest skryta om att jag och Sandra en gång i tiden hade ungefär lika många följare… på ett visst poesiforum. Fint att bli nostalgisk med Sandra som på många sätt är en symbol för den tiden för mig.

MariaWideman_brollopsfotograf_gravidfotograf_stockholm_uppsala154

FOTO Maria Wideman

En annan stjärna som presenterade mig för en hel del fina människor är hon ovan. Agnes. Min klippa i bloggvärlden som ständigt ger mig nya perspektiv och hopp i hennes tro på det jag gör. Efter kvällens slut hade jag lärt mig att berätta om min blogg på ett självsäkert sätt tack vare detta stöd.

Jag fick chansen att hälsa på många influencers som jag följt länge och många kollegor som jag inte träffat förr. Jonna Jinton var en sådan person. Hon var både varmare och mjukare i verkligheten än vad hennes blogg kan förmedla – och det är ändå precis det hon förmedlar. Vilken fantastisk människa! Jag kände mig så sedd efter vårt möte. Likaså gav Angeliqa Mejstedt samma jordnära intryck som jag känt i hennes kanaler, och speciellt i hennes arbete med Kvinnliga äventyrare.

Det finaste mötet var nog ändå med Krickelin och Mokkasin, eftersom vi hann sitta ner en stund. Trots att de har långt fler läsare än jag har hade vi så mycket gemensamt. Vi pratade bland annat om processen att gå igenom något och att sedan kunna dela det med sina läsare. Vi delar samma utmaningar och frågeställningar. Det kändes riktigt fint att se det, och möta engagemanget hos dem.

Stora Influencerpriset - eftermingel Jonna Jinton Angeliqa Mejstedt - reaktionista.se

Flera av de jag mötte under kvällen fick mig att inse hur viktig min röst är i bloggvärlden. Hur viktigt det är att jag inte tystnar. Att jag vågar skriva om det obekväma, det svåra, det personliga. Det hjälper andra, och det hjälper mig i sin tur att utveckla mina tankar om det.

Jag stapplade i säng bland de sista, med ömma fötter och sliten röst. Efter mysigt prat i nattmössan och hotellfrukost med Elin kom jag hem med stärkt självkänsla och påfylld av inspiration.

Tack Elin för den här chansen och tack för att jag får lära känna dig lite mer hela tiden. <3

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

17 kommentarer

 1. Vilka härliga bilder. Kul att läsa lite mer personligt om galan och hur du upplevde kvällen och alla du pratade med.

  Och angående det där andra: ingen är skyldig någon sin metoo-historia. De som kan och orkar berättar.

  • Tack Jenny! Det var en underbar kväll. Minnen för livet!
   Det är så sant. Jag känner att jag vill berätta. Jag har bearbetat det tillräckligt för det, men det kommer nog aldrig sluta göra ont. Speciellt när en ser hur omfattande det är över hela världen. Tack för din omtanke och så viktigt att påminna om. <3

 2. Så fint sammanfattat och så fina bilder. Men träffades vi inte på BBcon 2016? Hade för mig det! 😅 Eller så kändes det bara för bra för att kunna vara första IRL-gången.
  Alltså komme inte över din magiska förmåga att fota utan att man märker det??? Så många bilder och kan liksom inte minnas ens att du hade kameran nere på galan haha. MAGISK förmåga.

  Så glad över vår fina helt och att du var min dejt!! ❤️

  • Alltså eh.. kanske. Jag var så starstruck hela den dagen så vågade knappt prata med någon och jag skulle ha varit mäkta förvånad om jag vågade prata med dig då :p Vi var ju där båda två iofs 😉
   Haha vad glad jag blir! Kanske borde bli paparazzi :p Jag gillar att fånga det där omedvetna hos människor – det blir så äkta då. <3

 3. Så fin gala det verkar ha varit✨ Och ditt hår är så snyggt! Själv passar jag inte alls i sån röd färg men det gör verkligen du! Försöker mig på en lite lilaaktig färg för tillfället istället, så kul med färg när det börjar bli mörkare☺️🍁

  • Det var så himla fint! Vad roligt att höra! Ja det är verkligen härligt att få lite färg i håret. Samtidigt börjar jag bli så van nu efter 12 år med samma hårfärg att det känns som min naturliga hårfärg, haha. 😀

 4. Vad fint du fångade kvällen! Och blir alldeles varm av dina ord om mig <3 Kom också hem alldeles fylld av pepp och positiva vibes att jag knappt kunde sova på natten haha. Tog hela helgen att landa i det, om inte längre. Glad att vi fick hänga så mycket!!

  • PRECIS så! Vet inte om jag landat än haha. Så mycket känslor och nya tankar, insikter. Att ha dig vid min sida hjälpte verkligen självförtroendet. Vackra människa!

 5. Okej snor Agnes kommentar rakt av, för det är så jag känner det: Så fint skrivet och tusen tack för dina ord om mig, blir så sjukt glad. TACK! Och vi ses snart igen! <3

 6. Alltså klänningen är i PERFEKT färg för dig, och det är så fint att läsa dina ord och liksom känna kärleken, peppen och glädjen. <3

 7. Pingback: Sy om klänning till mindre storlek steg för steg | REAKTIONISTA

Kommentera