Att sy eget kaffefilter är både klimatsmart och enkelt. Detta är helt klart av de enklaste syprojekt jag har gjort, jämfört med sommarens sybingo. Haha, skönt att inte vara så ambitiös jämt! 😉 Jag har lovat mig själv att ta mig tid att skapa mer under 2018, att skapa något varje månad. Detta tog ungefär 30 minuter att göra, vilket jag ju faktiskt alltid kan avsätta mellan studierna. Så härligt!

Och så var det klimatet, som ofta ger mig ont i magen. Jag försöker att ställa om i det jag kan påverka. Den här gången gällde det kaffefilter. Genom att återanvända ett kaffefilter i tyg eliminerar jag min förbrukning av engångsfilter helt och hållet. Skillnaden i min konsumtion är avsevärd på sikt. Det är så klart också roligare att använda något en har gjort själv, inte sant?

DIY kaffefilter i tyg - reaktionista.se

SY KAFFEFILTER I TYG

SVÅRIGHETSGRAD | 1 av 5
TIDSÅTGÅNG | ca 30 min
PRIS | ca 20 kr
DU BEHÖVER | symaskin och tråd (eller nål och tråd), spilltyg i ett ganska tunt material (köpte mitt secondhand), sax, kaffefilter i papper som mall, synålar, ev. måttband.

DIY kaffefilter i tyg - reaktionista.se

SÅ SYR DU ETT KAFFEFILTER

  1. Vik tyget dubbelt.
  2. Fäst pappersfiltret med synålar med en kant där du sikte tyget dubbelt.
  3. Mät ut en liten marginal runt kaffefiltret som sömsmån.
  4. Klipp ut.
  5. Stryk tyget (kan också göras innan).
  6. Sy med raksöm runt kanten där öppningen ska vara (på rätsidan).
  7. Sy ihop botten och sidan med sicksacksöm.
  8. Koka filtret i vatten på spisen så att ev. tvättmedelsrester och annat försvinner.

SKÖTSEL: Använd filtret i kaffekokare/bryggare, skölj av det och koka det då och då för att hålla det fräscht. Sy gärna fler på samma gång så kan du växla mellan dem.

DIY kaffefilter i tyg - reaktionista.se

Det är en ren och mysig känsla att få koka mitt morgonkaffe i ett kaffefilter jag har gjort själv. Tyckte också mycket om tyget jag hittade. Jag tror att det är någon slags blandning av bomull och linne, men jag är ingen tygexpert. Jag har läst att det går bra att använda gamla lakan och linneväv.

DIY sy eget kaffefilter - reaktionista.se

Har du något ytterligare tips på klimatsmart skapande?

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

2 kommentarer

Kommentera