Jag vet inte hur jag ska börja. Hur sammanfattar jag 14 år i en organisation som har varit min familj, mitt hem, mina utmaningar, min kärlek, min kraft, mina vänner och mitt sammanhang? Hur säger jag farväl till det på ett värdigt sätt? Jag har de senaste två åren varit i en process som har handlat om precis det som måste hända nu. Jag måste släppa taget, gå vidare, säga det som behöver sägas, tacka och ta med mig de personer som har blivit så mycket mer än delar av organisationen. Nästa vecka är det min sista kongress med UNF och mina sista dagar med organisationen som räddade mitt liv.

Tack för tålamod, trygghet och acceptans. Tack för all kompetens och självförtroende jag har fått genom folkbildning och medmänsklighet. Tack för alla protokoll jag har fått skriva och all verksamhet som jag har fått leda. Tack för ni som sa till när jag behövde ta nästa steg men inte såg det själv. Tack för all uppmuntran, pepp och villkorslös kärlek. Tack för goda drinkar, dansgolv i Almedalen, lyssnande öron, galenskap och för att jag har fått bli den jag är med alla er. Tack för alla förtroenden, personliga och i uppdragsform.

Förlåt för att jag var så arg ibland och sa saker jag inte menade. Förlåt för att jag inte såg er som var nya när jag var så uppe i mitt eget engagemang. Förlåt för mina egocentriska kamper och skrikande rop på hjälp som handlade om något helt annat. Förlåt för att jag inte satte gränser för mig själv så att ni fick se hur.

All lycka till med framtida generationer, kommande discokvällar och intensiva debatter. Behåll drömmarna, dansa sönder skorna, bär plakaten och nykterheten med stolthet, håll varandras händer och sätt gränser för era jag, vet om att det är vi som är normala och skrik mot orättvisor tills rösterna inte håller.

Här får ni mina 14 år i bilder (de bästa av alla tusentals):

lisa och jag 2003             Untitled

avtryck

 1. Grattis till att du är du. Och till de som berörts av ditt engagemang och din passion.

Kommentera