Jag hade en otroligt mysig födelsedag igår. Några av mina närmaste kom förbi på eftermiddagen. Vi åt äppelpaj, umgicks, kramades och skrattade tillsammans. Det är så speciellt att bjuda in människor från olika sammanhang, och att efteråt få höra från stjärnföräldrarna “vilka fina vänner du har”. Det har jag verkligen. Jag känner mig så lyckligt lottad. När jag kunde bli min egen bästa vän började också de yttre relationerna spegla den inre, steg för steg.

Wilda 32 år - reaktionista.se

Förr var tacksamheten något svårt för mig. Den var skuld. Jag minns hur jag fick höra att jag var så otacksam jämt. Men det var inte så. Det finns ingen känsla som heter otacksamhet. Tacksamhet är inget man tvingar fram genom att påtvinga skuld. Ibland kan jag fortfarande känna skuld när människor bryr sig om mig, som att det är något jag måste betala tillbaka tusenfalt. Det sitter djupt rotat i mig. Men det är något annat.

Den tacksamhet jag känner idag flödar, i en genuin känsla av kärlek och förundran. Både i kontrast mot hur det en gång var, och en tacksamhet inför livet – som en sång från djupt inom mig. Ibland säger folk att jag får ta saker för givet, som att jag inte behöver vara så tacksam. Men det är liksom inget jag väljer. Tacksamhet är inte något som går att tvinga sig till. Den uppstår i ett flöde. I insikter om vad jag har, och att det är något otroligt värdefullt. Jag vill inte ta det för givet, för det är inte jag.

Wilda 32 år presenter - reaktionista.se

Så när mina närmaste kommer förbi och överöser mig med genuina gåvor, både från önskelistan och sådant som speglar vår relation, känner jag det lite extra. Gåvorna blir en påminnelse om dessa relationer och det unika med dem.

Allra mest berörd blir jag av kramarna, de kärleksfulla blickarna, personliga hälsningar som när fadderbarnen sjunger för mig eller när jag får grattismail från er läsare. Tack för alla grattis, och för att ni finns här och låter mig få ta den plats som jag hade behövt ta tidigare i livet. Tack.

Med kärlek,

6 kommentarer

  1. Happy Birthday! Your smiling face with your red hairs are absolutly STUNNING !!!
    rOB

  2. Alicia Sivert.se Svara

    Pirr i magen av detta, av hur du tar igen barndomens födelsedagar genom att fira dem med lika mycket högtidlighet som vuxen!

  3. ET lidt forsinket STORT TILLYKKE med fødselsdagen! Det lyder som om den blev fuld af dét, der gør dig allermest glad – hvor dejligt!!! Bedste ønsker for dit kommende år, Grete

Kommentera