Idag inviger jag min höst med studiestart. Därför tog jag mig tid att fundera på vad jag vill och behöver av denna höst, med hjälp av Agnes ritual och mina frågor för meningsfulla mål. Vad behöver jag? Vad vill jag? Vad känns viktigt? Mer om det lite längre ned. Jag startade 2018 med ledordet “våga vara stark” och tolv konkreta mål. Låt oss börja med en utvärdering av målen efter årets första åtta månader.

Tankar inför hösten - reaktionista.se

Hur har det gått med målen för 2018?

🌿 Meditera eller träna medveten närvaro dagligen
– så gott som dagligen. mer medveten närvaro än meditation. mediterar två gånger i veckan just nu.

🌿 Träna på gym regelbundet
– min kropp har signalerat att det inte är dags och därför kommer jag nu att invänta en eventuell ME-utredning innan jag går vidare. om jag inte har diagnosen handlar det mer om gamla hjärnspöken och då kan jag jobba med det.

🌿  Följa en daglig dagboksrutin
– började starkt med det första månaderna, sen tog tröttheten över. jag har gjort det från och till. vill ha en nystart i det, men behöver ha en enkel ingång.

🌿 Söka förebyggande vård
– jag har påbörjat årliga kontroller för genetisk bröstcancer, men i övrigt så har jag inte haft råd. det blir lättare längre fram, kanske nästa år.

🌿 Läsa tio böcker
– jag har nog läst två böcker som inte är kurslitteratur. däremot har jag läst massor med kurslitteratur, men det var ju inte det målet handlade om. 😉 tänker att detta blir lite som det blir. i sommar har jag infört kvällsläsning vilket har fungerat ganska bra ändå.

🌿 Skapa en hållbar standardgarderob
– jag har rensat ut en del, men känner att det är svårt både ekonomiskt och känslomässigt att riktigt hitta vad som är känns rätt. det är nog en process som får fortgå just nu.

🌿 Övningsköra inför körkort
– den ekonomin försvann i våras så det får bli när jag har råd igen.

🌿 Skriva tre debattartiklar/krönikor
– jag har skrivit två debattartiklar för Fi som har publicerats och en del texter som ligger nära krönikaformen här på bloggen. målet var att bryta känslan av att jag inte kan, och det har jag verkligen gjort.

🌿 Genomföra minst två bloggsamarbeten
– ja, det har jag faktiskt gjort. det blir nog fler i höst.

🌿 Skriva den avslutande delen av boken
– helt otroligt att detta är klart!!!!???

🌿 Planera in tid för skrivande och blogg (8-10 timmar per vecka)
– det har jag gjort. däremot är det jättebra med en påminnelse nu, för det hade jag nog släppt lite fritt annars.

🌿 Sätta lärande framför prestation
– mitt bästa mål. det hjälper mig så mycket, i allt. även i annat än studierna. att ha lusten och viljan att lära före prestationen ger mig mening och lätthet. jag får med mig känslorna och inte bara hjärnan.

Tankar inför hösten - reaktionista.se

Tankar inför hösten 2018

Hösten börjar intensivt, med många resor, studiestart och valresultat. Med tvåsamhetens utmaningar. Jag ska därför mest låta dagarna bli som de blir, mjukstarta och landa. Få in nya rutiner, börja bearbetningen av bokmanuset (lägga upp en plan för det), komma in i studierna igen, hitta bloggrutinerna i vardagen.

Oktober blir en månad då jag startar igång nya projekt, framför allt på bloggen och kreativt. Här ska jag fokusera på att grunda mig, vara nära naturen och dela med mig av mig själv lite i taget. Skrivandet kommer att få stort fokus, speciellt här på bloggen.

November verkar bli en “bara gör”-månad som så många år. Det känns som en bra fortsättning på oktobers hjärtrotande jordliga energi. Här kan jag bara gå på rutin och följa hjärnan som en ledstjärna i novembermörkret.

December är en tid av vila och tålamod. Det finns utmaningar som återkommer, och i december vill jag ständigt rusa framåt in i det nya året. Jag påminns om att hårt arbete behöver gro. Till våren utlovas grönska.

Hur ser din höst ut? Har du några mål du strävar mot eller behöver du grunda dig här och nu mer?

Tankar inför hösten - reaktionista.se

Mål och önskningar hösten 2018

🍁 Fortsätta engagera mig politiskt oavsett valets utgång

🍁 Lära mig virka/sticka

🍁 Skriva om självhjälp

🍁 Ta en expertroll inom trauma och bygga upp en profession

🍁 Spela in egna meditationsövningar

🍁 Landa i mina nära relationer

🍁 Utveckla ny vänskap inom min ork

🍁 Bearbeta bokmanuset

🍁 Få in en yogarutin

🍁 Vara nära naturen

🍁 Göra underhåll på bloggen

Tankar inför hösten - reaktionista.se

Högt och lågt. Känslor, tankar och förändrade beteenden i en lagom blandning. Är det inte så det är, livet självt? Mest ser jag fram emot mysiga höstkvällar med tända ljus, mysiga filtar och Daniels närhet. Att bygga tvåsamhet, lära känna mig själv och honom i det. Så spännande att få vara med om det!

Men visst är det viktigt att inte alltid jaga nästa steg? Att landa och att våga vila i det som är nu och ta vara på det. Inte bygga upp stora projekt som jag inte orkar påbörja för att de är för stora redan i tanken. Har du en tendens att göra så, eller vad hindrar dig från att komma vidare? Jag behöver nog träna mer på att bara finnas här och se vad jag kan göra just idag för att forma vem jag vill vara och vad jag vill lämna för avtryck i världen. Våga vara stark i det som är. Så svårt för en rastlös själ, men också den nyttigaste läxan att lära. Vad behöver du mer av, vad har du att lära?

Dela gärna med dig av dina tankar inför hösten i kommentarsfältet. Det är så fint när ni berättar. <3

 

4 kommentarer

  1. Wilda, jag slås varje gång jag läser dina inlägg av att du är genomtänkt, grundad och stabil i allt du gör och som är du. Ja, att du är så självmedveten. Jag funderar på om inte det är den finaste gåvan en kan ge till sig själv ändå: vara trygg i sig själv, och sin förmåga. Det är också det allra svåraste (och jag vet ju hur mycket du kämpat och ständigt kämpar med det. Och det gör nog att jag beundrar och inspireras av dig än mer! <3) Tack för att du är du – och för att du påminner mig om alla de här sakerna, så att jag också kommer ihåg att jobba på det med mig själv.

    • Fina fina Johanna. Det är få människor som kan skriva sig in i mitt hjärta som du kan. Tack för din eftertänksamhet, kärlek och att du SER. Min självmedvetenhet är både min största styrka och min värsta fiende ibland, men för det mesta ger det en stabil grund att stå på som inte kan ruckas. Är så tacksam att jag har dig i mitt liv, och att du är här och läser.

  2. Tycker det låter som en väldigt fin och stabil plan för hösten måste jag säga. För min egen del kommer nog målen att bidra till att grunda mig ännu mer. Utveckla företaget, bli ännu friskare från utmattningen och försöka vara så kreativ som möjligt typ 🙂

    • Underbart att höra Clara! Och tack, det är verkligen min plan också. Att grunda mig och lita på mig. Och alltså fy skäms över hur dålig jag är på att läsa din blogg sen det blev krångel med Bloglovin.

Kommentera