Ett foto i timmen under min fria söndag. Timmar som jag fyller ut helt utan måsten och krav, utan sociala medier och mailkontakter.

IMG_9613

8.00 Jag vaknar i morgonljuset efter en natt av värk, men kliver ändå upp på de ostadiga benen. Jag plockar upp Asla från hennes klösträd, myser med henne i famnen samtidigt som vi går vår dagliga husesyn som alla andra morgnar.

IMG_9705 9.00 Jag äter frukost framför morgonnyheterna. Kaffe med precis rätt mängd mjölk så att det blir den där ljusbeigegräddiga färgen. Den salta kaviaren på dinkelrostbröd. Vaniljyoughurt med crunchig müsli och favoritnötter.

IMG_9626

10.00 Dags för morgonens yogapass med solhälsning, ryggövningar, djupandning, meditation, benstretching och eldandning. Jag känner in kroppen, dagsformen och mjukar upp de stela lederna och musklerna som är extra ömtåliga av sömnbrist. Asla bestämmer sig för att göra mig sällskap under meditationen och ligger kvar i mitt knä när jag har avslutat passet.

IMG_9621

11.00 Känner mig trött och lite låg. Lägger mig i sängen en stund till, spelar lite mobilspel och planerar sedan vad jag vill få ut av dagen.

IMG_9633

12.00 Läser den här fantastiska boken om ACT som jag snart ska berätta mer om. Skriver ner mina tankar, gråter en skvätt av både sorg och lättnad och bestämmer mig för att jag idag ska trotsa smärtmonstret och ge mig ut i motionsspåret. Innan tvättiden startar värmer jag en matlåda från gårdagens middag.

IMG_9640

13.00 Startar två maskiner tvätt, delar upp valsedlar inför utdelning, städar undan lite saker som ligger framme, dammar av ytor och dammsuger golven, allt i lugna rörelser med medveten andning.

IMG_9641

14.00 Väntar på att tvätten ska bli klar, genom att läsa bok halvliggandes i soffan, med livskamraten sovandes vid sidan om, alldeles mjuk och varm mot min kropp. Tar astmamedicin för att förbereda inför konditionsträningen. Hämtar tvätten och vilar lite till.

IMG_6385

15.00 Joggingrunda! Ont i början, men noterade smärtan och fortsatte. Joggade en stund tills jag kände att min motorik blev påverkad, gick långsamt tills andningen normaliserats och kroppen hittat grundläget igen, joggade en bit till och så fortsatte jag så. 3,6 km på 23 min och det viktiga är att jag trotsade smärtan för att få känna den där friheten av att springa, av endorfinerna och adrenalinet när min kropp rör sig så som jag mår bra av.

IMG_9651

16.00 Efter dusch och ännu ett meditationspass pysslade jag lite med min receptbok. Klippte ut lite bilder, samlade ihop recepten och började skapa en tydligare idé om hur jag vill att den ska se ut och fungera.

IMG_9660

17.00 Lagade en god middag med vit fisk och räkor i ugn. Potatis och broccoli till det. Och en Briska som jag sparat för denna kväll.

IMG_9676

18.00 Jag tog cykeln iväg på hemliga äventyr på söndagkvällen. Den nygamla fina cykeln som jag är nyförälskad i. Jag har saknat friheten med att ha en cykel.

IMG_9683

19.00 Jag stannade och beundrade himlen på vägen hem. Det är något speciellt med augustihimlar vid den här tiden på dygnet. Detta var också den sista augustiakvarellen som himlen gav i år.

IMG_9690

20.00 Parlamentet har ju börjat igen! Finns få TV-program jag blir så lycklig av som detta. Med en kopp rött kvällste, en skål nötter och några crostini vid sidan. Sen var det dags att börja med kvällsbestyren, mysa med katten, borsta tänderna och krypa till sängs med dagbok och bokläsande tills ögonen gick i kors.

avtryck

  1. Vilken fin dag du skapade åt dig själv. Så strongt att du trotsade smärtan och gav dig ut i löshåret! Heja dig fina Wilda
    <3!

    • reaktionista Svara

      Haha, underbar felskrivning! Och tack, fina du. Det är nytt men bra att inse att smärtan inte längre ska få hindra mig från att leva det liv jag vill leva. <3

  2. Haha, ja ut i löshåret med dig😉! Wow, det är så häftigt att höra att det går att leva ett bra liv trots smärtan. ❤ 🍁💞

Kommentera