Wilda och Asla - reaktionista.se

Snart sitter jag på ett tåg till den vän som har följt mig sedan jag var 14-15 år och skrev deppiga dikter på Sockerdricka – ett forum för skrivande där deppiga tonåringar hittade tröst i varandra. Där jag och Sandra Beijer var på samma topplistor och mina läsarsiffror till och med var högre ibland. Det var ett annat liv. Jag minns det med alla känslor och också med vemod. Det var där jag hade min fristad.

Igår kväll lämnade jag Asla hos kattvakterna. Det var som om hon visste. När jag skulle leta reda på henne och stoppa in henne i buren låg hon redan i den och väntade, och gjorde inga protester när jag stängde den. Sedan gosade hon järnet med kattvakterna och verkade så nöjd med att få komma bort en stund. <3

I och med resan tar jag också en paus från den här platsen. Påsklov kan vi kalla det. Jag känner att jag inte riktigt har kunnat slappna av helt efter kongress och högskoleprov. Det ska jag göra nu. Släppa all prestation, bara vara, läsa böcker och promenera i vårsol. Och under tiden hoppas jag att min hjärna lägger saker på rätt plats.

Det är som om jag behöver pausa ibland för att få perspektiv. Jag har så många idéer på vad jag vill skriva och berätta om, vad jag vill göra mer med utgångspunkt från den här plattformen. Jag behöver sortera i idévärlden. Jag kommer att fortsätta samla stjärnögonblick till söndagarna, för de är så viktiga för mig.

Jag ska gå in i påsken och låta sorg och glädje gå sida vid sida. När jag kommer tillbaka ska ni få se vad jag har hittat på till Monthly Makers. Ni har väl inte missat att Mikaela har släppt temat för april?

Var rädda om er och ta vara på livet och varandra.

Med värme,
Wilda

 

18 kommentarer

 1. Som alltid, väldigt fint skrivit Wilda! Känner så igen mig i längtan och nödvändigheten att landa – men kämpar också med svårigheten att faktiskt göra det. Sortera i idévärlden, det ska jag ta till mig. Ibland vill jag så mycket att jag knappt hinner avsluta några tankar och istället stirrar jag med tårar upp i taket på nätterna för att kroppen inte vill slappna av. Så tack för det här inlägget och påminnelsen att man får – ska – ta ledigt. KRAM!

  • Wilda Svara

   Åh, finaste Christin. Dina ord ger om och om igen så mycket fin bekräftelse. Gott om du kan ta ledigt och rensa, få lite perspektiv på vad som är viktigt. Det börjar klarna lite för mig nu så det känns gott. KRAMIS

 2. Så himla bra skrivet om att inte kunna känna sig ledig. Upplever också att stressen liksom sitter i hela kroppen – leder, blodkärl, tankar, ögon, andning – och inte går över när jag vill. Hoppas att du får en superfin ledighet! Kram

  • Wilda Svara

   Åh det där låter inte bra hörru! Var rädd om dig <3 Tack för att du bekräftar och läser och ger ditt perspektiv. Kram!

 3. Hoppas att du får vila upp dig ordentligt. Jag funderar på att göra likadant och bloggpausa lite under påsken för att få ordning på tankebanken igen.

  • Wilda Svara

   Det tycker jag låter klokt <3 Så viktigt att vara rädd om sig.

 4. Ha det nu toppen och ta hand om dig, så hörs vi när du kommer tillbaka <3 Ibland kan det vara så skönt att bara stänga av allt för en stund och bara leva i nuet, inte behöva tänka på att planera inlägg eller ta igen sådant en missat. Utan bara få vara liksom. Kram!

  • Wilda Svara

   Ja det är verkligen skönt att bara vara. Det ger perspektiv. Kram fina du!

 5. Så viktigt med paus!!! Det är nog det viktigaste när man sysslar med sånt här, att verkligen återhämta sig också! Kram

 6. Hoppas du får en underbar påsk och en härlig ledighet. Och att Motala bjuder på fantastiskt väder och mycket kärlek och lugn. Kram

  • Wilda Svara

   Tack! Ja det var verkligen fint väder och jag är så glad att det var där jag var i helgen, i vänskap och vacker natur. Kram

 7. Det gör du rätt i tycker jag, att ta påsklov! ☺️ Man behöver det ibland! Känner igen mig i det att behöva paus från krav, att bara få vara lite… så hoppas du får det lugnt och skönt!

  • Wilda Svara

   Tack! Ja det är så skönt att ibland bara släppa allt framåt och bakåt och vara precis just nu. Hoppas att du också får vila i påsken.

 8. Så skönt att vara ledig lite 🙂 det gör du rätt i. Hoppas du kommer tillbaka med förnyade krafter!

  • Wilda Svara

   Tack! Ja det är så viktigt att ta hand om sig och samla kraft. Önskar dig en fin påskvecka!

Kommentera