Så stod vi där och väntade. Klockan närmade sig 20.30. Jag påminde mig om att andas andas andas. Vi såg 10 män rulla in flygeln och ställa iordning scenen. När gudinnan klev in på scen reagerade jag inte på något av de sätt jag hade väntat mig. Jag studsade och skrek helt okontrollerat. Tonårsadrenalinet pumpade i blodet och jag var lyrisk och i extas. Tårarna drog fram snabbt i ögonen och leendet tycktes större än någonsin. Blodet rusade.

Recensenterna verkar besvikna på att Tori gjorde så många covers, t ex Depeche Modes “In your room”, Nirvanas “Smells like teen spirit”, Bruce Springsteens “Streets of Philadelphia”, Joe Jacksons ”Real men” och ”You spin me round (like a record)” av Dead or Alive. För mig är det halva upplevelsen med Tori. För är det någon som verkligen KAN göra detta på sitt sätt och få det att kännas som att det är hennes egen låt, så är det den här musikaliska gudinnan.

Det breda röstregistret är en ren njutning, hennes kaxiga karismatiska framtoning, glimten i ögat och förmågan att spela på två klaviaturer, sjunga och dansa på samma gång är något bara hon kan göra och samtidigt lysa klart som en sol.
Jag njöt som mest av “Silent all these years” och “Leather”. Det är något storslaget med låtarna på skivan “Little Earthquakes”. Även “Cruel” och “Unrepentant geraldines” höjde pulsen några extra snäpp. SÅ LYCKLIG!

Tori AmosTori Amos
Tori AmosTori Amos
Tori AmosTori Amos
Tori AmosTori Amos
Tori AmosTori Amos
Tori AmosTori Amos
Tori AmosTori AmosTori AmosTori AmosTori AmosTori AmosTori AmosTori Amos
Tori Amos

Så här lycklig var jag!

Happy

avtryck

  1. Vilka makalösa bilder! Min mobilkamera håller på att balla ur så jag gick miste om att få henne förevigad på det sättet. Men jag spelade in hela konserten, är fortfarande helt hög och har inte ens förmått mig att skriva ett inlägg om konserten. Det går inte än. Lördagen blev fantastisk på alla sätt, inklusive vår kram <3

    • reaktionista Svara

      Tack! Ja, jag hade tur som fick med mig kameran. Så glad att se dig igen! Jag har nog inte helt förstått att det har hänt än. Svävar runt lite ännu, men försöker skriva om det och se filmklippen och bilderna jag fick med mig för att förstå. <3

  2. Pingback: Tack Skeppsholmen, det gjorde du bra. | REAKTIONISTA

  3. Pingback: 2015 I juli, augusti, september. | REAKTIONISTA

Kommentera