Adventure of three

Det här året har jag lärt känna två fantastiska kvinnor och vi har bildat en oslagbar trio. När jag fyllde år gav de mig den bästa presenten: en utflyktsdag. Vi hade planerat att ta färjan över till Vinön, men som vanligt med det här gänget blir inget som en tänkt sig.

Adventure of three

Värdshuset där vi skulle äta en supergod lunch byttes ut mot ett pizzahak då de hade stängt för säsongen. Men alltså, den här pizzan var supergod! Och det jag verkligen ville ha den här dagen var tid med de bästa och det fick jag. Vi skrattade som aldrig förr åt alla tokiga tankevindlingar i våra knäpphjärnor.

Adventure of three

Eftersom vi missade färjan fick vi betrakta Vinön på håll med utsikt över Hjälmaren. Vi kom fram till att vi nog ska satsa på den utflykten någon dag då det är mer säsong för färjor och uteserveringar. Istället åkte vi till ett kalkbrott som Anne hade koll på. Så himla vackert i solskenet!

Adventure of three
Adventure of three

Och sen åkte vi hit! Till Julita gård. Som jag har längtat efter att se det här omtalade stället. I vår vanliga planeringsanda kom vi dit en halvtimme innan stängning. Vi strosade genom parken och njöt av solskenet och fick ut det bästa av dessa trettio minuter.

Adventure of threeAdventure of three

Där fanns Pettsson och Findus gård. Så himla gulligt och litet, men obefolkat denna dag. Till och med hönsen var bortresta. Så vi vandrade vidare i solskenet.

Adventure of threeAdventure of threeAdventure of three

När halvtimmen hade gått hittade vi en plats vid vattnet mellan husen på gården. Där i solskenet dukade vi upp fika med kaffe och mockarutor. Solen värmde och träden glimrade i orangerödgröna nyanser. Njutning!

Adventure of threeAdventure of threeAdventure of threeAdventure of three

I nästan tre timmar njöt vi. Samtalsämnena ville inte ta slut. Sådär som det är med goda vänners sällskap. Det började skymma och vi begav oss tillbaka. Jag var så oerhört tacksam att jag i just den här solnedgången var med Anne och Sofia. Vänner som kör  långsammare och till och med stannar bilen när jag ser något jag vill fotografera. Bästa födelsedagspresenten! Tack!

Adventure of threeAdventure of threeAdventure of threeAdventure of three

Kommentera