En av de strålande dagarna i början av den här månaden var det utflykt på gång. Jag och mina två bundsförvanter Anne och Sofia åkte iväg till en enorm second hand butik som hade både det ena och andra. Allt från rent skräp till storslagna ting. Som en riktigt bra loppis/second hand ska vara. Det är då en kan hitta något som passar ens smak precis.

Untitled

Jag gick loss och provade skor, kollade bokhyllorna och porslinet. Jag var som vanligt helt inne i fynd-tillståndet och fick hålla hårt i mig själv för att inte ta hem det där som såg fint ut men ändå inte hade någon solklar plats i vardagen.

Untitled

Så vad fick följa med mig hem denna gång? En världsatlas som ska användas för en del pysselprojekt jag har haft i tanken ett tag. En te-burk med motiv av konstnären Carl Larsson på locket. TV-dokumentären “Planet Earth” som jag älskade när den gick på TV men som var för dyr att köpa då. Nu kostade den som allt annat på den nedre bilden: 10 kr!

Den här väskan och de här skorna är ju som en dröm! De är så mycket jag. Den här färgen, den gyllenbruna, slår an något i mig. Väskan är verkligen precis vad jag har letat efter. Den rymmer både kamera och dator och andra mindre saker. Och den håller formen även om den inte fylls ut. Lyckofynd!

Untitled

Efter loppisfynd var planen att åka ut till Mary’s kafé. Jag kan verkligen rekommendera detta smultronställe utanför Eskilstuna. Den underbara platsen badade i sol. Den badade också snabbt i människor som hade haft samma tanke som vi.

Köande är ju inte den roligaste sysselsättningen, men med det här fina sällskapet så kunde vi ju ha det trevligt under tiden. Vi kom ganska snabbt fram till att mat var bättre än fika. Vi fick vänta ett bra tag på maten, men oj vad det var värt det!

Anne åt en vegetarisk burgare och Sofia en ceasarsallad. Själv smaskade jag i mig en skagentoast på surdegsbröd.

När vi skulle ta kaffe på maten var det ingen kö alls längre. Jag tycker så mycket om den här platsen och inredningen i kafédelen.

Vi fortsatte prata om relationer, alkohol och annat smått och gott medan vi smuttade på kaffet.

När vi kände oss färdiga med lantluften och kaffedrickandet drog vi oss iväg. Vid parkeringen fanns något så spännande som en ekologisk pissoar.

Och en hel väggren med blåklint och prästkragar.


avtryck

  1. Pingback: Re-insta: juli. | REAKTIONISTA

  2. Pingback: 2015 I juli, augusti, september. | REAKTIONISTA

Kommentera