Sjukling - reaktionista.se

Jag funderar på

… vad den här förkylningen vill mig.

… hur jag ska få mina kastanjer att gro när jag glömmer byta vatten.

… varför Sverige fortsätter att exportera vapen.

… vad som kan göra mig frisk även om jag vet att bara vila och tid kan lösa det.

… om jag behöver hitta en ny co-admin för FB-gruppen eller om det blir krångligare då.

… hur jag kan ge något till någon som jag vill ge allt till.

… om jag ska tipsa er om Unbelievable eftersom serien är viktig och fantastisk men att den också är triggande och smärtsam för den som vet. För mig som vet. 

… att jag ibland tar hand om andra mer än jag behöver som en dålig vana.

… vad jag ska göra med min studieuppgift när uppgiften ändrades så mycket att jag borde skriva om 4 sidor innan jag skriver 4 till. Och om det verkligen är så.

… hur socialtjänsten kan skapa en bild av sig i samhället som hjälp istället för hot. 

… om jag behöver tvätta håret eller om det håller sig en dag till.

… vad som händer i hjärnan om man mediterar flera dagar i rad.

… varför vi inte pratar mer om föräldraskapets utmaningar och ibland pratar om det som om det bara är en biologisk medfödd förmåga att kunna vara förälder. Vilka konsekvenser det får för barnen.

… om jag orkar laga mat imorgon eller ska köpa en matlåda.

… hur jag ska stötta mig själv inför nästa mammografi. Vad jag behöver för att må bra i det.

… varför ingen såg eller sa något.

… hur obehagligt det är när man är för trött för att göra något men för rastlös för att inte göra något.

… vad andra går runt och tänker på.

Så, vad funderar du på?

7 kommentarer

 1. Jeg tenker at…

  du tenker for mye <3
  jeg gjerne skulle gitt deg en varm klem
  jeg lurer på hvorfor det ikke kom en "uke 42" i går og håper du ikke har sluttet med ukesoppsettene
  jeg er så glad for at vi (jeg og samboeren) kunne ta med en forlatt kanin til et nytt evig hjem i dag <3
  det er deilig med mer frihet i hverdagen igjen
  jeg skal begynne å blogge igjen og at du er en STOR inspirasjon til det 🙂

  Varm klem,
  Janniche

  • Haha ja du är inte den första som säger det 😉 Skyller på att terapin har fått min hjärna att växa :p
   Den kom inte för att jag inte riktigt hann med. Så nej jag har inte slutat, jag blev bara väldigt krasslig och sjuk och behövde prioritera min hälsa. Vad glad jag blir att du gillar veckoplanerna, då vet jag att de ger något till fler än mig. <3
   Så glad jag är att du vill börja blogga igen. Jag har ett inlägg på gång om just det efter att du frågade, men ja just nu är jag både sjuk och försöker få ihop praktiken med en utbildning så hälsan först, sen blogginlägg 😉

   Och angående youtube – vad skulle du vilja se på en sån kanal? Så jag förstår vad du efterfrågar. Det är SÅ mycket jobb med video och jag har sagt till mig själv att om jag ska börja med det måste det finnas ett verkligt bra syfte med det. Vad tänker du att video-dimensionen kan tillföra, vad saknar du? <3

   Stor kram och njut av friheten!

   • Glad for at du prioriterer helsen først, det er selvfølgelig viktigst 🙂

    Jeg tenker at YouTube kan tilføre en ny dimensjon og vise mer av hvem du egentlig er. Liker å se deg og høre stemmen din på instastories, men de blir jo borte etter en tid og jeg liker ofte å bla meg tilbake i et arkiv (sånn som man kan med blogg).
    Ideer til hva du kan snakke om er mye av det samme som på bloggen, men at vi får ser “mer” av deg og på en annen måte siden det er film. Jeg liker hverdagene aller best, og vlogger som tar meg med på litt av det personen bak gjør i løpet av en helt vanlig uke liker jeg f eks veldig godt 🙂
    Ellers vil jeg gjerne se mer av stedet du bor på, naturen, leiligheten, hva du spiser til middag, hvilke bøker du liker, bullet journal osv.
    Håper du fikk litt tips hvis du bestemmer deg for det. Jeg kan ingenting om film, så bare det å lage film med seg selv i, få lyden til å høres bra ut og i tillegg kanskje legge på musikk – da er jeg amazed 😉

    Stoooooor klem tilbake

    • Tack snälla för att du ville utveckla dina tankar och ge idéer! Jag tar med mig det. Det svåraste är nog att jag egentligen inte tror att min vardag är så intressant just nu. Mycket går ut på att bara få det att gå runt 😉 Ibland på helgerna kan jag göra en utflykt men för det mesta befinner jag mig 8 timmar om dagen på en arbetsplats där allt är sekretessbelagt, kommer hem och studerar, klappar Asla och ser på TV-serier tills jag somnar. Men ja ibland tar jag en promenad till skogen och ibland lagar jag ju mat 😉 Jag ska se vad som är möjligt. Just nu känner jag att jag inte hinner med att skriva klart mina inlägg om självhjälp som jag har arbetat med sedan i våras så vi får se vad som är möjligt.

     Så länge så finns det några klipp här från tidigare månader, “sekundvideos” som jag kallar dom:
     https://reaktionista.se/tag/video/

     Kram!

 2. just nu funderar jag mycket på:
  – när/om jag kommer att ha möjlighet att flytta till ett eget boende igen (bor just nu hos familjen)
  – hur jag ska lösa min nuvarande (jobbiga) ekonomiska situation
  – hur jag ska hinna/orka planera ikapp 10-12 veckor i min dekorativa planeringskalender
  – alla serieavsnitt jag inte har sett ikapp ännu
  – att jag skäms över hur de valt jag gjort i livet lett till att hur mitt liv ser ut just nu

  Tack för att du väljer att dela dina tankar i den här bloggen, det har gett mig både inspiration och nya sätt att tänka på! <3

  • Hej Erika, det låter som tunga tankar att bära på. Jag önskar dig en snäll röst inom dig som säger dig att vi alltid gör det bästa vi kan utifrån vad vi kan just idag. Sen när man vet mer kan man göra annorlunda val, men innan dess går det inte. Önskar dig att kunna se din styrka och använda den för att se din storhet och ge dig kärlek. Tack för att du är här och läser, och tar till dig. Det är något som verkligen gör mig gott. <3

Kommentera