Okej, kanske inte en klockren översättning av citatet nedan, men som citatet säger så är vi ju inte fullkomliga. Det är viktigt för mig att påminna mig om. Ofta. Jag har så lätt att tänka att jag ska kunna saker innan jag ens har testat dem. Och så ofta presenterar jag mina tankar så att de låter färdigtänkta, när de kanske bara dök upp precis just nu. Ett dilemma det där ibland.

Igår började jag känna mig lite bättre och tog mig ut till skogen strax innan solen gick ner. Alldeles magiskt vackert var det! Det gjorde dessvärre att jag helt missade att fotografera (och göra) min veckoplanering i synk med dagsljuset. Nåja, lite kvällsbelysning duger faktiskt det med!

Vecka fyra Bullet Journal - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | skriva klart reflektionsprotokollet om boken “Vetenskapsteori” av Thurén och vila.
tisdag | seminarium på förmiddagen, ta en promenad på eftermiddagen (kanske handla mat) och ev. träffa folk mot kvällen om jag orkar.
onsdag | föreläsning om det sexiga ämnet “datainsamlingsmetoder” (hehe), ev. träna (beroende på mående) och läsa kurslitteratur.
torsdag | en till spännande föreläsning om datainsamling, träna om jag mår bättre (annars promenera), blogga.
fredag | bloggtid och förhoppningsvis lite tid och ork för att skapa något. Sen glömde jag ju skriva att jag ska meditera på kvällen också!
lördag | hänga med Daniel och fotografera snö om den finns kvar <333
söndag | städning och veckoplanering.

Veckans matsedel

Lite som förra veckan. Sjuktiden har bestått av enklare mat, så ingredienserna finns kvar i köket. Vegolasagne, vegocarbonara med svamp och broccolisoppa står kvar. Jag behöver handla mat tisdag eller onsdag och gör en meny för resten av veckan då.

Veckans träning

Utgå från vad kroppen orkar. Börja med promenader och yoga, att städa undan hemma och snäll styrketräning.

Veckans återhämtning

Mycket fokus på återhämtning pga sjukdom och vad det gör med kroppen också efteråt. Långsam upptrappning i tempo (ett pågående arbete). Meditation en stund om dagen. Vila i det jag gör, och ta en sak i taget.

Veckans fokus

Lyssna på kroppen. Låta den vägleda mig i veckan, och bestämma vad jag orkar. Även om jag vill mycket så blir det inte bra om jag inte orkar vara närvarande i det. Det kommer att ta lite tid att komma tillbaka fysiskt nu och det måste få vara okej, på tal om pågående projekt.

Veckans ledord

Always be a work in progress.

Veckans fråga

När upplever du att det är svårt att visa brister och osäkerhet? Hur gör du för att visa det?

 

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

6 kommentarer

  1. Så klokt att ta ett steg i taget i ett lugnare tempo. Här blir det fullt upp med att först fixa alla förberedelser inför i morgondagens resa till Stockholm och sedan väntar några roliga men intensiva dagar där. Fortsätt krya på dig vännen! 🖤

  2. fint att du är så mån om att ta hand om kroppen. så viktigt! men också så lätt att glömma bort. heja dig <3

    • Jag tackar min sjukdom för det. Att jag har fått lära mig att ta hand om mig. Men ja, inte enkelt alla gånger. Det är ju verkligen “a work in progress”. Hoppas att du får en fin vecka min vän! <3

Kommentera