Jag försöker hålla veckorna öppna nu. Jag försöker vila i tiden som blir över och låta den få vara sin egen. Kanske behöver jag se mig som ett träd som står bart i höststormarna. Likt liknelsen jag delade på instagram igår, behöver också jag sluta min kraft inåt. Göra mig av med andras förväntningar som med tid har blivit mina egna. Lyssna inåt. Grunda mig där på nytt. Lära känna vem jag är nu i den här hösten, det här året som går mot slutet. Snart är halva praktiken klar och det andra seminariet väntar i veckan. Varje dag möter jag nya perspektiv och insikter om världen och mig själv. Någonstans litar jag ändå på processen i sig. Trots att avståndet i mig känns stort ibland så litar jag på att vi kommer att mötas igen, jag och världen. När jag förstår den bättre och ser hur vi kan samarbeta framåt till något bättre. Jag tar ny sats i denna vecka, men inte för att nå högre. För att nå inåt.

Veckoplan Bullet Journal vecka 45 - reaktionista.se

Vecka fyrtiofem

måndag | praktik 8.30-14.30 (jourvecka). laga mat och administrera FB-grupper.
tisdag | mammografi 8.15, läsa in seminarieuppgifter, seminarium 13.15-16, träffa T 18.00.
onsdag | praktik 8.00-16.00 enhetstid och teamtid (jourvecka).
torsdag | studiedag. handla och laga mat, bjuda min vän Tessi på middag.
fredag | praktik 8.30-14.30, teamfrukost och jour.
lördag | ledig lördag för återhämtning och studier.
söndag | veckoplanering, städning, matlagning.

Hur ser din vecka ut?

4 kommentarer

 1. Kloka ord och och fin liknelse! Jag ska också försöka göra mig av med förväntningar. Min psykolog pratar mycket om förväntningar. Jag behöver lyssna på kroppen, skriva dagbok och vila.
  Jag måste fundera mer allvarligt på flytt och ta tag i saker. Det fungerar att bo i sommarstuga, men det är mycket eldande nu… Det är något speciellt ändå att elda sin egenklyvda ved.

  • Tack! Ja, förväntningar är luriga. Att vara närvarande i kropp och tanke låter som en viktig väg att gå.
   Häftigt med egen ved, kan tänka mig att det är en stolt känsla. Förstår att du behöver tänka igenom din situation och ta beslut. Hur länge har du bott som du gör nu?

 2. Håper uken er fin, Wilda 😊

  Lurer på, lager du opp alle måltider for de 3 neste dagene to ganger i uka? Hvordan fungerer det?

  Klem, Janniche

  • Tack! <3

   Jag lagar ofta mat så att det räcker länge, ibland köper jag färdiga matlådor för att spä ut emellan matlådorna jag själv lagar. Ibland går det bra att hålla det parallellt också så att jag har två olika rätter att varva med. Ibland lagar jag två olika maträtter på “mat-dagarna” och varvar dom med varandra. Ibland spär jag ut en måltid med något tillbehör, som när jag lagade till rotsaker i ugn förra veckan så la jag till falafel till det senare under veckan så räckte det ännu längre. Men sen lagar jag bara mat som håller sig väl, inget kött t ex, och ibland fryser jag in matlådor.

   Kram!

Kommentera