Vecka femtio.

Godmorgon godmorgon! Hur står det till i vintermörkret? Eftersom min kropp helst vill sova sexton timmar om dygnet nu är det här med veckoplanering och juridikstudier minst sagt en utmaning. Men. Jag gillar ju utmaningar. Så om jag lyckas styra om sådant som kräver en “pigg” hjärna till de timmar då jag har det och lämnar rutingrejerna till trötthetstimmarna så kan det nog hålla ändå.

På lördag ska vi fira mini-julafton eftersom det är en sån jul när det ska firas jul hos den andra partnerns släkt. Då är det fint att kunna styra om och ses innan. Byta lite klappar och äta julmat ihop. Hur gör ni när det blir så? Eller brukar ni fira hos olika släkter/familjer olika dagar? Kanske firar du inte ens jul, eller vill helst glömma att julen kommer? Det är viktigt att minnas att det ser olika ut.

Bullet journal vecka femtio - reaktionista.se

Vecka femtio

måndag | hälsa på hos stjärnföräldrarna och tanka omsorg.
tisdag | föreläsning om socialtjänstlagen, studier på eftermiddagen och bokredigering på kvällen.
onsdag | planera upplägg och studera med juridik-studiegruppen och fortsätta studierna dagen ut.
torsdag | föreläsning om LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) på förmiddagen och egna studier eftermiddag/kväll.
fredag | egna studier, bloggtid och meditation på kvällen.
lördag | mini-julafton med delar av min stjärnfamilj.
söndag | bloggfrukost med #tunainfluencers, egna studier och veckoplanering.

Veckans julstämning

Hur känner du inför julen? För mig är det så komplext, men jag har försökt att förändra den där klumpen i magen med åren. Jag vill känna att julen får vara vad jag gör den till. Jag försöker maxa julstämningen varje dag nu. I veckan vill jag fortsätta tända ljus och mumsa på glögg och pepparkakor. Eftersom vi ska fira en mini-julafton redan på lördag blir det en del paketinslagning. Obligatoriskt med julmusik under paketinslagning här hemma! Jag gillar att låta det få bli en kreativ process, att dekorera personligt På lördag maxar vi julstämning med Janssons och annat julbords-gott. Men jul är inget utan gemenskap och varma relationer, så det ska jag tanka på lite extra när jag har chansen. Och ge mig själv några mentala kramar i den sorg som kanske alltid kommer finnas i dessa tider.

Veckans studier

På onsdag ska vi starta igång de gemensamma studierna i den lilla grupp som skapades för några veckor sedan. Det ser jag verkligen fram emot. Att studera med andra som har liknande ingång och ambition är mycket motiverande. Dessutom har vi det alltid så trevligt. Det finns också en förståelse och respekt för varandras svårigheter och en samhörighet i det. Det är ju så svårt att hitta sådana sammanhang ibland. Utöver det ska jag plöja så mycket jag kan om sociallagarna, en del om förvaltningsrätt och några rapporter om barnkonventionen och ärendehandläggning. Intressant!

“There is nothing in nature that blooms all year long, so don’t expect yourself to do so either.”

Veckans självreflektion

Jag har haft en svår höst och det behöver jag påminna mig om just nu, så att jag inte sätter för höga krav på mig så snart jag anar en återhämtning. Jag fick en läsarfråga om det för ett tag sen. Hur jag upprätthåller balans. Jag fortsätter fundera på det och iaktta mig själv. Jag har en balans nu som jag behöver värna, och fortsätta balansera. Med dagboksskrivande, meditation, promenader och vila.
Jag är såååå trött nu om kvällarna. Hur mörkt får det bli liksom? Vänjer en sig någonsin? Jag vill helst sova redan vid 18 och vill inte gå upp förrän vid 10. Så jag ska helt enkelt försöka förhålla mig till den energifördelningen på dygnet. Även om jag behöver hålla mig vaken, så kan powernaps och lugnare kvällar och morgnar vara en snäll approach.

Veckans blogg

Jag vill berätta lite om hur jag tänker om framtiden och yrkeslivet som socionom. Jag fick en läsarfråga om det för ett tag sen och det var en fråga som behövde mogna lite, då den innehöll flera dimensioner. Om du också undrar något över hur jag tänker om framtiden kan du lämna en kommentar här nedan så tar jag med det också. 🙂
Jag hoppas på lite extra juliga foton till stjärnögonblicken. En del idéer inför nästa år ska stötas och blötas också. Är du också en sån som tycker om att planera och sätta upp mål eller tar du det mer som det kommer?

4 kommentarer

  1. Jag är fortfarande nyfiken på din stjärnfamilj. Det känns så, gott varje gång du nämner någon av dem och om de är ok med det skulle jag gärna läsa mer om er. Jag skrev detta när du frågadd om bloggförslag inför NaNoWriMo men tänker att det kanske föll bort i kaoset som följde så jag hojtar här igen 🙂

    • Det finns i mitt bakhuvud! 😀 Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det än bara då det är lite komplext men jag ska ge det ett försök någon dag snart 😀

  2. Jag och sambon brukar fira julafton med respektive familj vartannat år. I år ska vi fira med hans familj. Även om vi firar juldagen eller annandagen med min familj, känns det ändå lite jobbigt att inte träffa min egen familj på den viktigaste dagen.
    Julen har dock blivit lite förknippad med sorg även för mig, sedan min mamma gick bort, men jag väljer att fokusera på det positiva för jag vill inte “förstöra” min bild av julen. Jag älskar julen och de traditioner jag är van vid då, men har svårare för andra högtider så som t.ex. nyår eller midsommar. Dessa ger mig ångest då de känns mer krav-fyllda på något sätt, det är så mycket man “måste” helt plötsligt och jag vill egentligen inte göra någonting. Julen däremot kopplar jag mer till att vara hemma och mysa, men förstår att inte alla känner så.

    • Det låter som ett bra upplägg, även om jag förstår dubbelheten. Svårt att sakna sådär. Och sorgen, jag beklagar den. Klokt av dig att försöka upprätthålla julen som vilsam och snäll. Du fick mig verkligen att tänka till kring nyår och midsommar. Jag håller med om att det är något mer då, som ett större normkrav att ha en gemenskap att finnas i. Feststämningen och allt sånt. Jag har firat många nyår och midsomrar ensam hemma precis som jag vill ha det. En midsommar gjorde jag en egen picknick i skogen intill. Det var nog den bästa. Hoppas att din jul blir vilsam och snäll. <3

Kommentera