Snön singlar ner utanför fönstret i stora flingor. Virvlandes i solskenet. Nu startar vi igång veckan med en lista.


Jag hittade den hos Sandra.

Winter - reaktionista.se

Vad ser du fram emot den här veckan?

Lyssna på en föreläsning med Hillevi Wahl, träffa fadderbarnen och deras fina föräldrar igen (så efterlängtat!) och nå 20 000 ord i NaNoWriMo.

Vilken är den senaste bloggen du började läsa?

Jag började följa bloggen Rangifer för någon vecka sen. Vi har stött på varandra genom Monthly Makers. Jag kan känna igen mig så mycket i det Jenny skriver och blir väldigt tagen av hennes naturfoton. Kika in hos henne vetja!

En bild som symboliserar denna dag!

Snow crystals - reaktionista.se

Jag vaknade till ljuset av snön och ska iväg till en plats som på många sätt också är ett hem för mig, där den här bilden är tagen en kall decemberdag.

Vad gjorde du igår kväll?

Nådde 10 000 ord i NaNoWriMo (!!!), drack te och kramades med en god vän. Om du vill haka på NaNoWriMo är det definitivt inte försent. Jag skrev dagens 1667 ord på under 2 timmar igår. Bara kör!

Ska du laga någon härlig mat i veckan?

Mina bästa recept sparar jag här. Jag tyckte väldigt mycket om Erics blomkålspasta som jag åt förra veckan, så det gör jag kanske igen. Eller Vegokäks gnocchi som är så jäkla god.

Vad åt du till frukost idag?

Det obligatoriska kaffet. Tyvärr med för lite mjölk eftersom jag inte orkade handla igår. Falu rågrut med ägg från min vän Cathrins hönsgård (så lyxigt!) och lite kaviar som smakförhöjare.

Veckolista - reaktionista.se

Vilket ord ska du hålla hårt i den här veckan?

Långsamt. Jag behöver verkligen ta det lugnt, tänka långsamma rörelser och tillåta mig att låta uppgifter ta tid. Jag hinner mer när jag gör det långsammare.

Säg något som du verkligen vill göra som du ska ta dig tid för den här veckan!

Promenera i naturen. Om jag inte blir sämre i min begynnande förkylning så ska jag försöka komma ut lite mer i veckan.

Hur ser du oftast ut till vardags?

Veckolista - reaktionista.se

Helt ärligt sitter jag oftast osminkad i nattlinne och morgonrock tills jag behöver gå ut. Då blir det de mjukaste kläderna jag kan hitta i garderoben som inte ser ut som en mjukisdress. Och mascara så folk inte blir oroliga när de ser mig. Det glamourösa fibromyalgi-livet. Haha, får visa er på riktigt någon gång.

Hur ser din vecka ut? Svara gärna på någon fråga i kommentarsfältet om du vill.
Det vore fint att starta veckan tillsammans.

11 kommentarer

 1. Ida Larsson Svara

  Vilket roligt sätt att skriva typ dagbok på! Ska spara på frågorna och försöka svara på dem när jag orkar. Jag kör också mascara för att folk inte ska tro att jag är döende:) Har också fibro så känner igen mycket i det du skriver.

  • Wilda Svara

   Kul att du är här och läser! Förstår att du känner igen dig. Mascara är en life-saver 😉

 2. Vilken bra start på veckan, kanske härmar vid något tillfälle. Tycker så himla mycket om hur du lyfter fram och hyllar de små sakerna i vardagen. Här hemma började vi med en sjuk man, ett sömnlöst barn men en glad mamma. Det sistnämnda gör allt det andra lättare att hantera. Under veckan hoppas jag det skall snöa även i Skåne. Kram!

  • Wilda Svara

   Kul att du härmade! 😀 Skönt med en glad mamma i starten av en vecka! Läst att ni också har snö nu? kram!

 3. Vilken mysig lista! Får nog ta och sno den någon gång.
  Låter som att du har en härlig vecka framför dig! I mitt fall har veckan börjat med konstant stress från det att jag slog upp ögonen imorse så jag hoppas verkligen att ordet långsamt kommer leta sig in under de kommande dagarna. Ser dock fram emot morgondagens gnocchi-middag för har varit konstant sugen på det sedan jag förra veckan upptäckte denna fantastiska pryl!
  Och massa tack för länken! Blir både glad och rörd av dina ord<3

  • Wilda Svara

   Ja alltså varför berättade ingen för mig tidigare om gnocchi! SÅ gott! Läste att veckan har varit tuff för dig, hoppas det lättar <3 Och ja, här blev det rätt deppigt också men nu börjar det ljusna igen.

 4. Jag hittade faktiskt till dig via en kommentar på Jennys blogg, ni skriver båda så himla klokt och bra att ni åkte direkt in på min bloglovin.

  Jag kör på din taktik när det gäller att gå ut haha, orkar dock oftast inte mascara ens pga att jag vet att den måste tvättas bort och av någon anledning tycker jag att det är ett jobbigt projekt hehe.

  Min vecka hittills har vart toppar och dalar, sådär som livet är ibland men just nu skriver jag en lista över saker som gör mig glad idag och det gör mig ännu gladare 🙂

  • Wilda Svara

   Blir så himla himla glad av dina kommentarer! Egoboosten laddas 😀

   Haha, nä inte jag heller. Hatar att tvätta bort mascara. Sover hellre med den typ tre nätter :p haha, jag har det bara om jag ska till affären eller träffa folk jag måste heja på typ :p Skogen kan jag inte skrämma bort tack och lov!

   Härligt att du samlar det som gör dig gott! Det andra kan vi väl kasta bort någonstans – i alla fall om det inte är utvecklande eller behöver ta sig uttryck på något sätt först.

 5. Pingback: Veckolistan • Midis

Kommentera