Vecka elva.

Hej måndag och vecka elva! En tredjedel av mars är förbi och nu är det dags att knyta ihop PM-arbetet. Om en vecka har vi deadline. Därför kommer denna vecka naturligtvis innebära en viss röd tråd. Det är verkligen en dag i taget som gäller och även om jag behöver få in annat i livet också är det studierna som går först.

Jag har en extra tung period nu, som det oftast är på våren. Lite tuffare än vanligt när jag har gått från sjukskrivning till heltidsstudier. Innan vädret har bestämt sig för värme och ljus kämpar jag med tröttheten. Jag kan ännu inte helt bedöma när jag ska lyssna in och när jag behöver köra på. Det är nog mest mitt överlevnadsläge som får styra dessa dagar. Det är inte bekvämt, men jag tar mig framåt. Och en positiv inställning och ett jävlar anamma kan en komma långt på.

Veckoplan tio Bullet Journal - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | idag ska jag skriva in data i statistikprogrammet och sen gå på programråd på eftermiddagen.
tisdag | handledning och fortsatt PM-arbete.
onsdag | konferens i skolan om nyanlända unga, fortsatt PM-arbete och tid för blogg.
torsdag | fortsatt PM-arbete och möte med FI:s socialutskott på kvällen.
fredag | fortsatt PM-arbete och meditation.
lördag | fortsatt PM-arbete och bloggande.
söndag | finslipning av PM-arbete,  fadderbarnen innan hemfärd, städning och förberedelser inför veckan.

Veckans matsedel

Ungsrostade grönsaker med klyftpotatis, linsgryta, bönsallad med bulgur, grönkålsbullar och pasta och sen göra något extra gott till helgen för att lyxa till det i den intensiva studieveckan. Kanske tzayspett? Fler förslag?

Veckans träning

Hålla i de dagliga styrkeövningarna på morgnarna och ta promenader varje kväll.

Veckans återhämtning

Meditation, skriva av mig och försöka få till så stor del som möjligt på egen hand och balansera det med gruppträffar. Tydliga morgon- och kvällsrutiner är också viktigt för att hålla balans.

Veckans utmaning

Återhämtning. Det är så tydligt för mig att det blir veckans utmaning. Att hitta balansen mellan vilan i att ligga i fas med arbetet och att jag ibland behöver återhämta mig för att kunna jaga ikapp. Och att inte gå igång i stressen utan att använda mig av mina verktyg för att hålla kroppen i ett stadigt men vilsamt tempo.

Veckans ledord

It’s not the load that weighs you down it’s the way you carry it.

– C.S. Lewis

Veckans fråga

Hur gör du för att hitta energi i dessa tider?

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

4 kommentarer

  1. det här med att hitta energi alltså, så svårt. just nu försöker jag bara sova så mycket det går, mest för att bara låta kropp och sinne faktiskt vila. jag hoppas att mars kan bjussa på lite mer ork och energi senare.

    • Galet svårt, men jag känner en skillnad nu ändå när solen dyker upp mer och mer. Klokt att sova så mycket du kan. Jag lyckas inte riktigt just nu men är ju inne i en riktigt hektisk period också, så det blir bättre när uppsatsen är klar. Fint att höra att du är rädd om dig, det är det enda en kan <3

  2. Hoppas att saker blir lättare snart. Har också ett knepigt förhållande till våren så jag har precis startat upp ett projekt att skapa en bullet journal för att vända mina tankar på annat. Det funkar jättebra, för att jag får sitta koncentrerat och rita och mäta med linjal eller bara gå på fri hand. Som meditation ungefär.

    • Åh bullet journal är jättebra för så många saker. Känner igen din beskrivning. Klokt att du tar dig den tiden <3 Jag längtar efter skapandet. Det behöver bli mer av det när jag är klar med den här kursen. Svårt att prioritera skapandet när jag behöver mer vila än så oftast. Tack för att du påminner om det viktiga. Både här och på din blogg. Det är ofta något som får mig att stanna upp en stund och reflektera i lugn.

Kommentera