Vecka sexton.

Jag är inte helt kry från förra veckans magproblem, men jag hoppas att det ger sig snart. Den här veckan händer det en del roligt och jag har mycket fri tid att disponera. Jag börjar och slutar veckan med heldagar i Stockholm. Förutom en föreläsning är det egna studier som gäller i veckan. Jag ska få ihop ett reflektionsprotokoll om samhällsekonomins uppbyggnad (so help me God). Nej men det ska nog gå bra det med. Nyttigt med utmaningar!

Det absolut roligaste är att jag denna vecka är gästpostare för Föreningen SHEDO, en organisation för personer med självskadebeteende och deras anhöriga. Jag har följt organisationen sedan den startade och även om jag inte har engagerat mig personligen i den har många av mina vänner gjort det. Läs mer om mina tankar inför veckan längre ner i inlägget. Min senaste text om självskadebeteende finns här.

 

Vecka sexton Bullet Journal weekly - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | veckan startar med en snabbvisit i huvudstaden. min vän Jessica fyllde 40 år tidigare i år och jag har inte hunnit fira henne sedan dess. äntligen ska vi ses igen.
tisdag | studiegruppen ska träffas och lägga upp en plan för de sista grupparbetena för terminen, sen ska jag läsa kurslitteratur och blogga.
onsdag | föreläsning om etik på förmiddagen, egna studier på eftermiddagen.
torsdag | studier på egen hand hela dagen. börja skriva reflektionsprotokoll om kurslitteraturen.
fredag | fortsätta skriva på reflektionsprotokollet och gå på meditation på kvällen.
lördag | skriva klart reflektionsprotokollet och förhoppningsvis få njuta av vårsol i skogen.
söndag | riksdagsgruppsträff i Stockholm vilket innebär tidig avfärd på morgonen, utbildning under dagen, möte med socialutskottet efter huvudmötet och skriva en veckoplan innan jag somnar gott inför en ny vecka.

Veckans matsedel

Min mage är ju i princip ur funktion just nu på grund av en trolig magsjuka veckan som var. Så snälla kolhydrater, mycket blåbärssoppa och… ja… vad är era bästa tips för att återhämta sig från en magsjuka?

Veckans träning

Jag ska ta nya tag med sjukgymnastiken, göra dagliga yogaövningar och ta mina promenader på ca 5000 steg de dagar då det fungerar för kroppen. För det mesta orkar jag mer än det känns, men jag är extra skör med aprilväder och sjukdom så jag behöver ändå lyssna in mig.

Veckans återhämtning

Återhämtningen blir koncentrerad de dagar jag sitter hemma och studerar. Jag behöver vila mycket nu för att orka och en del av det är att sänka ambitionerna med det jag gör. Mitt bästa är oftast mer än nog och det räcker att jag gör det jag kan och fokuserar på det som stärker mig.

Veckans utmaning

Haha alltså helt ärligt är disciplinen min utmaning denna vecka. När jag vet att det när som helst kommer att dyka upp blåsippor i skogen här runt hörnet och det händer så mycket fint jag vill engagera mig i är det lätt att jag dras med. Så att hålla i och balansera upp måsten (som samhällsekonomiska studier) med skogspromenader och skrivande är en utmaning.

Veckans höjdpunkt

Det är så otroligt kul att jag ska gästposta för Föreningen SHEDO denna vecka. Jag har tänkt prata en del om självhjälp, självmedkänsla och hur det egentligen var för mig när jag gick ifrån ett dagligt självskadebeteende till att börja värna om min kropp och mina känslor för första gången. Häng med, det blir nog lärorikt. Har ni något speciellt ni undrar över som ni vill veta? Något ämne eller en fråga direkt till mig? Släng in den i kommentarsfältet, här eller på SHEDO:s instagram.

Veckans ledord

You belong among the wildflowers.

 

SparaSpara

SparaSpara

4 kommentarer

  1. Vad spännande att du skall gästposta! Jag känner att jag är väldigt dåligt insatt i självskadebeteende överlag och jag tycker att det kan vara svårt att upptäcka när någon faktiskt skadar sig själv. Om du kan så får du gärna skriva om hur man som medmänniska upptäcker att någon håller på med självskadebeteende.

    • Tack för din kommentar! Jag hann tyvärr inte riktigt svara på din fråga där. Jag tänker att jag ska fundera lite och skriva om det mer här. Det beror ju också på hur en definierar självskadebeteende. Att tala illa om sig själv inför andra, “slå på sig själv” regelbundet och förminska sig är ett tydligt tecken tänker jag. Att utsätta sig för faror, inte ta hand om sin hälsa genom att äta och sova ordentligt, hålla sig varm etc är typiska tecken. Men främst att kritisera sig själv onödigt hårt och att ofta säga förlåt för att en finns.

  2. åå önskar vi kunde mötas upp i sthlm och fika som så många gånger förr!!! och krya på dig massor förresten. har inga bra tips, avslagen cola kanske? håll dig borta från morotskaks-fika bara … 🙂 PUSS

    • Önskar jag med! Fasen vad jag saknar dig hjärtat! haha ja morotskaka är ingen höjdare 😉 Jag är så tacksam att det gick över snabbare än jag kunde hoppas. PUSSEN!

Kommentera