Vecka femton.

Jag går in i en ny vecka med sorg efter en vän som inte längre är kvar i livet. Jag går in i en ny vecka med skörhet och trötthet, och tacksamhet för att få vara vid liv. Det kommer en vår nu, som jag får uppleva. Jag kan vakna upp vid min älskades sida, gå till skolan och få lära mig nya saker. Livet är så nära idag. Lidandet och orättvisorna. Jag bär dem med mig när jag går iväg till skolan för att fortsätta bygga en annan framtid. Och fortsätta vara min allra bästa vän i alla lägen. Vara rädd om mig själv och de jag har nära. Vår stund på jorden.

Bullet Journal vecka 15 - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | idag fick jag vakna bredvid Daniel och snart ska jag ta mig till skolan för ett grupparbete. Det blir studier hela dagen idag, och ikväll klockan 21 ska jag ha möte med socialutskottet för Feministiskt initiativ.
tisdag | föreläsning med Länsstyrelsen på förmiddagen, PPU (personlig och professionell utveckling) på eftermiddagen och studier på kvällen.
onsdag | seminarium någon gång under dagen. sen ska jag planera min vecka som gästpostare för SHEDO som jag genomför nästa vecka och handla hem mat.
torsdag | föreläsning på förmiddagen, studier och skogspromenad på eftermiddagen.
fredag | föreläsning om samhällsekonomi både före och efter lunch, med meditation som avslutning på dagen.
lördag | klädbytardag på ReTuna med vänner och bloggtid.
söndag | städa, vila, studera och blogga.

Veckans matsedel

Jag har en väldigt oplanerad matvecka framför mig. Så i början av veckan när jag har minst tid lär det bli något enkelt hopkok från kylen. Jag är väldigt sugen på Vegokäks citronrisotto, så den ska jag nog testa. På onsdag ska jag göra en matsedel och handla mat för resten av veckan. Jag är väldigt sugen på att göra något med svamp, och kanske en quorngryta också.

Veckans träning

Jag håller i sjukgymnastiken och ska ta promenader de dagar det finns utrymme. Då veckan kommer innebära en del anspänningar behöver jag också göra yoga regelbundet, framför allt innan sänggåendet.

Veckans återhämtning

Just nu hjälper det inte så mycket hur mycket jag än vilar. Så långsamma rörelser och ett lugnt tempo i vardagen är nog min allra bästa återhämtning. Promenader i naturen för att bearbeta tankar och samla på mig vårens kraft kommer att göra gott.

Veckans utmaning

Att orka. Tröttheten är överhängande och det väntar en intensiv vecka med studier och andra uppdrag. För att orka behöver jag pausa ofta, sänka ambitioner och inte ta allt på för stort allvar. Och som alltid: ta en sak i taget.

Veckans ledord

Once we accept our limits we go beyond them.

Veckans fråga

Vilka begränsningar i ditt liv behöver du acceptera för att komma vidare?

4 kommentarer

Kommentera