Vecka arton.

Glad valborg! Eller ja… för min del är det en väldigt sorglig valborg med begravning av en vän. En viktig och svår dag. Vanligtvis brukar jag lämna ett brev i elden, med allt jag vill lämna bakom mig. Jag ska skriva ett även i år, och släppa det till Moder Jord att ta hand om.

För er som är ute ikväll: kom ihåg att vara rädda om varandra, drick minst varannan vatten och minns att alkohol bara gör dig trött och empatilös.

I veckan ska jag fokusera på juridik, bloggjobb och förbereda inför lördagens loppis. Jag behöver vara varsam med mig längs vägen. Ge mig tid att bara vara och följa stundens ingivelser.

Bullet journal vecka 18 - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | begravning i Malmö och hemresa. känns tryggt att veta att Daniel tar emot mig när jag kommer hem.
tisdag | studier, bära upp saker från förrådet, bloggjobb (ska skicka in ett sponsrat inlägg för granskning bl.a.) och ett besök hos vitsipporna.
onsdag | föreläsning om juridik. oklart när och hur resten av dagen ser ut.
torsdag | föreläsning om juridik, troligtvis enbart på förmiddagen. öppet för studier resten av dagen.
fredag | studiedag, bloggjobb och förberedelse inför lördagens loppis.
lördag | loppis på ReTuna kl 10-15 med Daniel. vi ska vara där och förbereda klockan 9.
söndag | förbereda nästa vecka, städa och vila.

Veckans matsedel

Veckomenyn består än så länge av grönkålsbullar, rostad tomat- och paprikasoppa, gnocchi med mozzarella och vegocarbonara med svamp.

Veckans self-care

Ta en dag i taget, tillåta alla känslor. Träna sjukgymnastik tisdag-fredag. Meditera korta stunder dagligen (som mål). Några besök hos vitsipporna och tid med växtfamiljen kommer också att göra mig gott.

Veckans höjdpunkt

Jag ser verkligen fram emot loppisen på lördag. Att Daniel är där och dessutom är lika peppad som jag (om inte mer) ger det extra guldkant. Det ska bli så himla skönt att bli av med saker och tjäna några extra kronor.

Veckans blogg

I början av veckan ska jag skicka in ett samarbete för granskning. Jag längtar efter att visa upp det för er!
På tåget till/från Malmö tänkte jag ta mig tid att se tillbaka på april och vilka lärdomar jag har fått med mig. Jag vill ta mig tid att fotografera växtfamiljen och berätta om balkonglådorna som nu är klara att användas. Jag är också nyfiken på att se över era önskeinlägg och skriva några utkast att publicera kommande veckor. Bland annat jobbar jag på ett inlägg om Daniel. 😀

Veckans utmaning

Att inte göra för mycket. Jag blir så glad för den nya energin som kommer nu. Det är lätt att gå på för hårt då. Så jag behöver bromsa mig lite. Det är okej att inte orka och hinna med allt.

Veckans önskning

En stund bland vitsipporna i solsken.

Veckans ledord

Don’t ever save anything for a special occasion. Being alive is the special occasion.

 

SparaSpara

SparaSpara

4 kommentarer

  1. Beklagar sorgen. Blir glad att se att du verkar ha ett stöd omkring för att stå ut med den. Och tacksam, som vanligt, för att du låter oss som läser följa med så nära i hur du hanterar de här växlingarna som är livet, den inspiration du ger i att bygga meningsfullhet även när det är hårt och svårt. tack.

    • Tack fina du! Det gör så gott att höra. Jag är djupt tacksam för den kärlek jag har omkring mig idag. Tack för att du är här och bidrar till det.

  2. Det är så himla jobbigt att gå på begravning med allt vad det innebär. Skönt att du har någon att komma hem till efteråt <3 Idag tar jag fasta på min barnmorskas råd om att faktiskt stanna hemma från jobbet och vila om jag känner mig för trött eller har för ont i kroppen. Känns jätteskönt.

    • Det är det verkligen. Glad att det är över nu. Skönt att du är rädd om dig. Fint att höra. Så otroligt viktigt. Är det dags snart? Så spännande ju!

Kommentera