Vecka tjugoett.

Det är två veckor kvar innan termin två är klar. Jag är fortfarande sjukligt trött med oroväckande symptom som ihållande feberkänsla och ett ryckande öga. Därför behöver jag hålla mig till lugna aktiviteter och minskad skärmtid denna vecka. På torsdag är det projektredovisning och opponering av projekt. Det är sista dagen i skolan för denna termin och jag ser fram emot att få ta del av mina kurskamraters arbeten. Alltid lär jag mig något nytt. 

Nästa vecka är det dags för de avslutande hemtentorna. Därför kommer denna vecka allra mest gå ut på att läsa in mig på all kurslitteratur och ordna hemma så att jag är redo att skriva för fullt sen. Ämnena är “offentlig makt och samhällsekonomi” och “rättens roll och arbetsrätt”. Släng in lite etiska perspektiv i det så vet du vad jag ska ägna mig åt två veckor framåt. Eller egentligen 18 dagar framåt, eftersom jag har extra tid pga utmattningen. Det behövs verkligen nu. Men SOM jag längtar efter att få djupdyka in i dessa ämnen och visa vad jag har lärt mig. 

Bullet Journal vecka 21 - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | tentastudier på förmiddagen, avslutning med min grupp på eftermiddagen och opponering på projekt.
tisdag | tentastudier och opponering under dagen, sen kommer Daniel och sover över.
onsdag | tentastudier och opponering.
torsdag | projektredovisning med opponering 9-13 och sen tentastudier. kanske jogga lite om det känns rimligt.
fredag | tentastudier och bloggjobb under dagen och meditation på kvällen.
lördag | tentastudier och matinköp inför tentaveckan.
söndag | laga matlådor och städa undan hemma och ladda för tentavecka.

Veckans matsedel

Jag fortsätter på konceptet jag började med förra veckan, att ha ett rullande schema med 20 rätter som börjar om var 4:e vecka. Jag startar veckan med pastasallad som är kvar från helgen. Sen blir det tonfiskpasta, quorngryta med ris, falafelwrap, svampcarbonara och bakad potatis med sparris.

Veckans self-care

Fokusera på att orka träna lite dagligen. Även om det känns så lite så är det mycket i längden. Ta vara på naturen och tiden med Daniel. Följa min rytm och inte jämföra mig med andra. Sova så länge jag behöver.

Veckans höjdpunkt

Det känns som att naturen är en ständig höjdpunkt just nu, så att ta med mig kameran ut och fånga grönskan skulle kunna bli veckans höjdpunkt.

Veckans blogg

Eftersom jag tog det lugnt här förra veckan har jag nu fått många idéer om vad jag vill skriva om. Det är hög tid för en uppdatering om odlingar och växter, sen vill jag prata vidare om det här med sommarlov. Jag vill även skriva om feminism i vardagen och att få studievardagen att fungera med utmattning.

Veckans utmaning

Att spara på orken även när den återvänder. Fortsätta hålla planeringen dag för dag och begränsa mig till att göra lite mindre än jag orkar hela tiden.

Veckans önskning

Att jag ska orka ge mig ut och jogga lite i motionsspåret, även om jag bara orkar lite lite.

Veckans ledord

När kraven går in går naturen ut

– Bodil Malmsten (vet dock inte om jag citerat rätt)

 

SparaSpara

SparaSpara

4 kommentarer

  1. Om du orkar och vill skulle jag gärna se de 20 maträtterna! Vi har 0 inspo för tillfället…

    • Vad roligt att du säger det! Jag har haft någon idé om att skriva några blogginlägg med dem. Du får dem alla här i en rad så kan du googla lite så länge 😉 linssoppa, tonfiskpasta, palak paneer med halloumi, gnocchi med zucchini och mozzarella, svampcarbonara, spaghetti och sojafärs, lasagne, bulgursallad, pannkaka/crepes, quorngryta, risotto, wok m. stekt ris, falafelwraps, broccolisoppa, torsk i ugn, ugnsrostade rotsaker, vegostroganoff (Vegokäks stroganoff är bäst), burgare, kikärtsgryta med ris, bakad potatis med sparris. Jag gillar att kika runt på matbloggar och uppskattar ICA:s recept, men ibland kikar jag även på Coop och Köket.se för att få ny inspo. Hoppas du hittar något!

    • jag veeeet! så roligt! hemtentor känner jag mig alltid lite mer säker inför. fint att få utvecklas medan jag skriver 😀 <3 tackför att du tror på mig.

Kommentera