Vecka tjugotvå.

Idag släpps den första hemtentan av två: Den offentliga makten och samhällsekonomi. På onsdag släpps den andra: Rättens roll och arbetsrätt. Det är i princip bara det denna vecka går ut på. Skriva och läsa, tänka och analysera. När jag skriver detta börjar en liten nervositet kännas, men mest är det förväntan. Jag tycker om att skriva hemtentor. Det ger mig chans att verkligen lära mig något på djupet.

För att orka med det som ska göras har jag två saker till hjälp: extra tid för tentan och en realistisk planering från mig. De kompletterar varandra på så sätt att utan extra tid hade jag haft svårare att ta hand om min hälsa. Stress är min värsta fiende, och likaså att pressa mig över min kapacitet. Jag har till den 7 juni på mig, medan mina kursare lämnar in redan nu på fredag.

Planen är att studera i 30-minuters intervaller med 5-10 min bensträckare emellan så att ryggen orkar hela tiden. Lediga kvällar med promenader. Powernap efter lunch. En ledig lördag för att vila hjärnan och motverka hjärntröttheten. För mig är inte utmaningen att klara det kunskapsmässigt. Extra tid betyder inte mer tid att plugga. Extra tid betyder att jag kan ta hand om mig längs vägen, med pauser. För mig är utmaningen att få kroppen att hålla ihop hela vägen till mål.

Det kommer jag att klara av. För jag är viktigare än vad jag gör. Jag hoppas att det blir så kul som det känns.

Bullet journal vecka 22 - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | göra en plan och disposition av hemtenta 1 + leta upp källor/kapitel att använda. kvällspromenad.
tisdag | skriva ihop text med hjälp av källorna och tankarna för hemtenta 1. kvällspromenad.
onsdag | renskriva hemtenta 1 till en så gott som klar text. kika igenom hemtenta 2. kvällspromenad
torsdag | göra en plan och disposition av hemtenta 2 + leta upp källor/kapitel att använda. kvällspromenad.
fredag | skriva ihop text med hjälp av källorna och tankarna för hemtenta 2. meditation på kvällen.
lördag | vila, blogga och laga mat inför fortsatt tentatid.
söndag | renskriva hemtenta 2 så att den känns så gott som klar. sen vila och göra en plan för nästa vecka då jag har fyra dagar på mig att göra klart tentorna och även ska påbörja en ny kurs på distans.

Veckans matsedel

Storkok blir det denna vecka. För att spara ork och tid. Jag gjorde en lins- och zucchinilasagne igår och ska laga palak paneer ikväll. Det står jag mig på några dagar. Sedan blir det tonfiskpasta och quorngryta varvat i några dagar till. Jag har också handlat ingredienser för att kunna slänga ihop en sallad och göra burgare.

Veckans self-care

Lediga kvällar, powernaps efter lunch, träning och paus var 30:e minut under studietimmarna.

Veckans höjdpunkt

Att få läsa tentafrågorna. Så nyfiken på vad vi ska få skriva om! Längtar också efter de där stunderna då det känns som att jag lär mig nya saker och får insikter om hur världen kanske kan fungera.

Veckans blogg

Jag har förberett ett inlägg om sommarlov som jag har tänkt en del på senaste tiden. Jag tänker mig att om det känns rätt så slänger jag in en liveblogg längre fram i veckan och berättar om hur jag ligger till eller något sånt. Just nu leker jag en del på Instagram Stories och om du vill följa mig närmare i tentaveckan så är det ett hett tips. Jag kan inte lova något, men någon uppdatering lär det bli.

Veckans utmaning

Hålla mig lugn och inte gå in i stress.

Veckans önskning

Att få lära mig nya viktiga saker för mitt kommande yrkesliv. Den känslan är stärkande och ljuvlig.

Veckans ledord

You can do this

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera