Vecka tjugotre.

Idag startar min sommarkurs “Akademiskt skrivande”. På deltid och distans via Linnéuniversitetet. En kurs jag ser fram emot och som jag kommer att ha nytta av framåt. Samtidigt ska jag skriva klart mina två hemtentor och få en överblick av bokprojektet. Jag hoppas också på en översikt av sommaren och tid med Daniel. Vet ni förresten? Vi firade sex månader ihop igår. Det känns ju som att han har varit där alltid. Konstig UNDERBAR känsla.

Jag vill verkligen ett avslut för bokprojektet nu. Det är en så bra idé och jag har kommit så långt. Det som har varit svårt hela vägen är att boken inte har skrivits i den takt jag har utvecklats, och därmed har den inte det perspektiv jag har idag. Det tar emot, och det är ett komplext projekt som behöver tid. Denna sommar ska den få det. Disciplinen och effektiviteten jag har fått under mina studier det första året kan vara till hjälp.

Jag ska utmana mig lite i veckan också. Haha, för en ny sommarkurs, bokskrivande och tentadeadline räcker inte? Nåväl, det jag skulle berätta var att jag ska prata lite på Influencers of Swedens instagram på fredag. Läs mer om ämnesvalet längre ner. Det kan bli roligt tror jag! Ni hjälper väl till och peppar mig så att jag inte får kalla fötter?

Vecka tjugotre Bullet journal - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | sommarkursen startar idag och jag ska sätta mig in i hur allt fungerar och hämta kurslitteratur på biblioteket.
tisdag | målet är att skriva klart den första hemtentan och om orken räcker även den andra.
onsdag | skriva klart den andra hemtentan om den inte redan är klar. förbereda mig för fredagen. ↓
torsdag | lämna in tentor innan kl 10 och göra en planering för sommaren utifrån studier, skrivande och blogg + inplanerade äventyr och roliga saker som händer i Eskilstuna. helt enkelt få en översikt. kanske skvallrar för er sen.
fredag | påbörja en genomgång av bokprojektet + gästposta på Instagram Stories för Influencers of Sweden (så pepp på det!) kanske träffa Daniel/åka på meditation beroende på hur hållbart det känns med ork och stressnivå.
lördag | blogga och hålla dagen öppen i övrigt för sånt jag vill göra. kanske köra en loppisrunda med Daniel innan han åker vidare, om han sover över (haha han vet inte ens om den planen för den kom jag på precis nu).
söndag | vila, planering och städning här hemma.

Veckans matsedel

Jag har kvar lasagne från förra veckan då jag uppenbarligen missbedömde antalet portioner. Jag har också kvar alla ingredienser för min bästa tonfiskpasta och quorngryta. Resten får lösa sig när jag har lämnat in tentorna.

Veckans self-care

Lugnt tempo, sovmorgnar och en inlyssnande attityd. Njuta av de vackra ljumma junikvällarna nära naturen. Powernaps efter lunch och om det inte går att somna ersätter jag det med meditation. Jag vill också haka på Alicias teckningsutmaning denna vecka, för stillheten i att låta pennan få leka fram över pappret. Att planera sommaren i en ny Bullet Journal är också ett sätt att ta hand om mig och lämna alla “kom ihåg” på pappret.

Veckans höjdpunkt

Att jag ska gästposta på Influencer of Swedens Instagram stories. Det har varit så många bra personer som gett av sin kunskap där den senaste tiden. Jag ska prata om att dela med sig av sig själv och gränsen mellan att vara personlig och privat. Tack Elin för att du peppade mig till detta! Och ni som vill se: surfa in på Influencers of Swedens instagram (influencersse) på fredag eller senast lördag morgon, för sen försvinner det kanske.

Veckans blogg

En utvärdering av maj är i startgroparna för publicering. Sen tänkte jag kanske bjuda på en sommarplanering om det känns intressant? Jag är i idéstadiet av ett kroppsaktivistiskt inlägg, men det håller jag lite på tills det känns som att det har klickat rätt.

Veckans utmaning

Tro på bokprojektet och peppa igång mig inför sommaren med den. Att hitta kärleken till Elvira igen.

Veckans önskning

Att jag har ork att avvara för tid med Daniel i allt det som ska gå ihop den här veckan.

Veckans ledord

Your only limit is you

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

10 kommentarer

 1. Hei fine du!

  Jeg er så ufattelig imponert over ukesplanleggingene dine! <3 Du inspirer meg noe helt enorm, og nå er det på høy tid at du får vite om det 🙂

  Jeg sliter også med angst og depresjon, og en av mine største utfordringer er nettopp hvor mye kroppen takler i løpet av en dag eller en uke. Jeg vil gjøre alt på en gang, kutte ut pausene og gaper nesten ukentlig over for mye.
  Har du noen tips til hvordan man finner ut hvor hvilket nivå man skal legge seg på? Skjønner jo at det er høyst individuelt, men hvordan tenker du? Og hvordan deler du opp oppgavene? (hvis du klarer forklare 🙂 )
  Klarer du i stor grad å følge den ukesplanen du setter opp?

  En ting er jo det man MÅ gjøre (jobb/ skole ect), men så er det fritid og det sosiale. Så godt som alltid blir jobb overholdt, men på bekostning av det sosiale. Hvilket fører til mer følelse av ensomhet ect , som igjen fører til mer angst og tunge tanker.
  Vet ikke helt hva jeg egentlig spør om, men ville iallefall si at jeg beundrer deg for alt det du får til, hvor flink du er til å sette ord på det vanskelige og at du aldri gir opp <3

  Varme klemmer, Janniche

  • Åh Janniche, vilka fantastiska ord att läsa! Tack för att du tog dig tid att berätta det för mig 😀

   Jag tänker att jag ska ge dig ett mer genomtänkt och utförligt svar i ett blogginlägg inom kort. För min del har det handlat om att lära känna min kropp, lyssna på den, träna medveten närvaro. Just nu har jag en strategi där jag försöker göra lite mindre än jag orkar hela tiden. Jag följer ofta min veckoplan till runt 90 % idag, beroende på om aktiviteterna ändras. Det gjorde jag inte i början, och det är orimliga krav att ha. För mig är det en ständig träning, och anpassning. Jag har små avstämningar med min kropp flera gånger om dagen för att se över vad som är rimligt att fortsätta med. Men jag förstår dilemmat. För mig går det inte alltid ihop, men ibland hjälper inget annat än att bara acceptera det. Planeringen hjälper mig att fokusera på det som ger mig något och jag gör i stort sett aldrig något som tar något ifrån mig. Det är ett stort undantag om jag skulle göra det.

   Jag ska försöka utveckla detta inom några dagar. Varma kramar och tack för att du skrev!

   • Tusen takk for et nydelig svar! Du er virkelig en så tvers igjennom god person at jeg blir rørt <3
    Alle innleggene dine betyr mye for meg, og jeg skulle ønske jeg bare kunne gi deg en stor varm klem i virkeligheten også. Du er unik!

    Varme klemmer tilbake

    • Och jag blir alldeles rörd av dina ord. Om vi någon gång korsar varandras vägar så får vi se till att ta igen den där kramen <3 Varm kram!

 2. Vad fint att få läsa om din vecka Wilda! Jag har också fått sommarlov precis och börjat planera för veckan och sommaren. Under resterande året har vi i princip alltid lärarlett och inte så mycket frihet att lägga upp skoltiden själv. Så jag ser verkligen fram emot att få lägga upp min tid själv i sommar!

 3. sex månader med daniel???? OMG *___* sjukt vad tiden går. så glad för er, älskade du!!

  • jag VEEEET!!!! helt orimligt och samtidigt har inget känts så rimligt i mitt liv. längtar efter att han får träffa den omtalade Vicky i Amerikat. 😉

 4. Den där tonfiskpastan måste jag testa! Jag sparade receptet för det låter så gott.
  Och det ska bli så spännande att lyssna på dig på inos insta story. Det verkligen fram emot det

  • Det är verkligen supergott! Fint att du ville lyssna. Vad tyckte du, om du fick tillfälle att lyssna? Något du saknade eller uppskattade extra?

Kommentera