Vecka tjugofem.

Midsommarveckan är här. Jag ska äntligen få uppleva den helg som Daniel har pratat om sedan vi började träffas. På midsommar samlas släkten i sina närliggande hus (som i Bullerbyn) och klär stången, dansar små grodorna och spelar brännboll. Eftersom de är fiskare blir det en del fiske och metande också. I år lär det dessutom bli en del fotboll. I dagarna tre ska jag få träffa de som har känt honom längst. En extra fin sak är att Asla följer med ut. Jag kan redan nu se henne hetsäta gräs och studsa fram i frihet.

Innan dess ska jag ha några “arbetsdagar” med skrivande. Först en analysuppgift i sommarkursen Akademiskt skrivande och sen det egna bokprojektet. Jag hoppas även på en del luft i schemat för vila. Det behövs mycket av det nu.

Bullet Journal vecka 25 - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | studier som innebär analys av akademiska texter och läsning av kurslitteratur under dagen, besök av stjärnmamma på eftermiddagen. vila på kvällen.
tisdag | ännu en studiedag med fortsatt skrivande och analyserande. beroende på hur jag ligger till så kanske jag startar igång med bokskrivandet redan på tisdagen.
onsdag | fokus på boken hela dagen med paus för promenad och hemmafix.
torsdag | bloggtid, eventuell extratid för studier eller bokskrivande. sen blir det packning inför helgen och tidigt i säng.
fredag | jag och Asla blir upphämtade av Daniel på morgonen, sen bär det av till hans föräldrahem för att förbereda stången och midsommarfirande med dans, lekar, fika och umgänge med Daniels alla släktingar.
lördag | midsommarfirandet fortsätter med metartävling och brännboll.
söndag | troligtvis blir det tävling i gäddfiske och en härlig avslutning på midsommaren innan hemfärd.

Veckans matsedel

Till helgen blir det midsommarfirande så denna vecka behöver jag bara planera för maten i veckan. Det blir vegostroganoff, ugnsrostade grönsaker/rotsaker med aioli och sparris-svamp-fräs med färskpotatis.

Veckans self-care

Jag behöver hitta ett lättare förhållningssätt till tröttheten så att det inte blir så tungt. Jag vill komma igång med den lilla träningen, fokusera på en sak i taget så långt det går (inte min grej riktigt) och stänga ute onödiga intryck. Försöka vila upp mig så mycket jag kan i veckan så att jag riktigt kan njuta av helgen. Hela helgen känns som en stor kram att längta efter: att få spendera så mycket tid med Daniel, träffa hans närmaste och att se Asla flåsa exalterat på gräsmattan. Om jag ska kunna ta vara på det behöver jag verkligen lyssna in mig själv hela vägen dit, och igenom dagarna. Acceptera tröttheten och inte låta den definiera mig.

Veckans höjdpunkt

Att få fira midsommar vid hans sida, i den vackra idyllen. Att Asla får komma ut och springa fritt samtidigt som jag ska få träffa hans viktiga människor. Allt jag kan önska mig på samma gång.

Veckans blogg

Sommarinläggen får vänta till efter midsommar, men jag har några uppslag på gång inför denna vecka. Vi får se vad det blir av det. Jag vill passa på att lyfta upp några gamla inlägg på Facebooksidan också. Finns ju så mycket i arkivet som fortfarande är aktuellt och intressant.

Veckans utmaning

Att ringa vårdcentralen och be om hjälp även om jag inte tror på att det finns någon hjälp att få.

Veckans önskning

Att hitta vila vid Daniels sida i helgen.

Veckans ledord

The relation with yourself sets the tone for every other relationship you have

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

2 kommentarer

  1. åh midsommar med en man gillar!! så västerås-throwback för mig haha …. hoppas du får det magiskt!! puss.

Kommentera